Koploper Standard Luik op verplaatsing naar Oostende

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 september 2019     2 REACTIES

Zaterdagavond speelt koploper Standaard bij KV Oostende. De kustploeg staat op plek zeven met tien uit zes. Kunnen de Walen aan de Vlaamse kust opnieuw de maximale score pakken of weet Oostende in eigen stadion de fans te vermaken met een zege op de koploper? Beide trainers hebben de interlandperiode gebruikt om zich maximaal te prepareren en de wedkantoren staan met straffe odds klaar, dus alle ingrediënten voor een mooie avond voetbal zijn aanwezig. Speelt u mee door een voorspelling te plaatsen bij de bookmakers? Dan is onderstaande voorbeschouwing wellicht een welkom hulpmiddel.

Kåre Ingebrigtsen (KV Oostende): “Standaard liet al mooie dingen zien”

De komst van Luik naar kustplaats Oostende werpt al enkele weken zijn schaduw vooruit. KVO-coach Kåre Ingebrigtsen weet dat zijn elftal voor een pittige opgave staat en dan wacht nadien ook nog het treffen met Antwerp, een zwaar tweeluik. “Voor mij steekt Club Brugge er bovenuit, maar ook Standaard liet al mooie dingen zien. We zullen er na deze korte interlandbreak tegenaan moeten, ook als we tegen Antwerp gaan spelen”, zo laat hij weten in Het Laatste Nieuws.

KV Oostende wint de wedstrijd
4.33
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.20
Standaard Luik wint de wedstrijd
1.66

“Op zijn minst ervoor gevochten hebben”

“Alle teams zijn fit en georganiseerd. Ze spelen met veel energie en passie. De topclubs moeten elke week vechten om de drie punten binnen te halen”, zegt hij nog het medium. Maar ook Oostende zelf moet voor elk punt vechten, zo stelt de voormalige coach van Rosenborg BK in gesprek met Sporza.be “Ik wil altijd aanvallend voetbal brengen. Spelers en coaches moeten beseffen dat ze voor de club spelen, voor zichzelf, maar vooral voor de supporters. Die verdienen het om elke week opnieuw inzet en passie te zien in het spel. Zelfs als je verliest, moeten fans toch tevreden kunnen zijn omdat het team er op zijn minst voor heeft gevochten”, die dus maximale inzet verwacht als Standaard de Versluys Arena betreedt.

Michel Preud’homme: “Oostende is een moeilijke verplaatsing”

Standaard staat fier aan kop in de Jupiler Pro League, maar van euforie is allerzins geen sprake. Hoofdcoach Michel Preud’homme maakte daarvoor sowieso al een te lange carrière door en beseft dat de match van zaterdagavond gewoon bij 0-0 wordt afgetrapt. Preud’homme: “Oostende is een moeilijke verplaatsing. Alles kan en niets moet bij Oostende. Het wordt zeker niet makkelijk voor ons”, aldus de Luikse oefenmeester tegenover VTM nieuws.

“Mis grinta op verplaatsing”

Het is niet voor niets dat de oefenmeester opziet tegen de wedstrijd bij Oostende: het wil nog niet zo vlotten met Standaard als het op verplaatsing moet spelen. Alles wat thuis goed gaat, lijkt in uitwedstrijden fout te gaan. Preud’homme: “Maar die grinta van in eigen huis mis ik. Hoe we dit moeten oplossen, weet ik nog niet”, verzucht MPH in de voetbalkrant.

Statistieken

Michel Preud’homme is dus ondanks de leidende positie in de Belgische competitie niet tevreden, maar als hij een blik op de statistieken zou werpen moet hij daar toch vertrouwen uit putten. Luik is koploper, heeft samen met Gent het meeste aantal goals gemaakt (13) en kan in de onderlinge confrontaties tegen KV Oostende bogen op een fraaie reeks.

Head 2 Head

Laten we meteen die H2H-scorekaart er maar bij pakken. De voorbije drie ontmoetingen in Oostende werden een prooi van Standaard. De reeks begon met een 2-3 winst in de Cup op 12 december 2017. Daarna verschalkte Luik de kustploeg met dezelfde cijfers ook in de Jupiler Pro League-match van 11 maart 2018, om de derde zege op verplaatsing op rij te pakken tijdens de ontmoeting die op 30 september vorig jaar werd gespeeld. Dat duel eindigden voor de verandering in 1-3.

Oostende praat woordje mee

Heeft Oostende dan helemaal niets te zeggen? Jawel, want Oostende won thuis in 2015 en 2016. In 2017 wist de kustploeg bovendien nog beide competitiematches in Luik te beëindigen met een gelijkspel. Op 12 maart van dat jaar werd het 2-2, en op 18 november 2017 werd de match afgefloten bij een 0-0 stand.

Huidige vorm

Beide elftallen trekken met puntverlies naar de onderlinge confrontatie. Standaard Luik moest voor de interlandbreak het hoofd buigen tegen RSC Anderlecht: 1-0 en Oostende kwam op verplaatsing bij KVK niet verder dan 2-2. Deze draw bij Kortrijk was overigens de eerste puntendeling van Oostende in het lopende seizoen. De nederlaag van Luik tegen RSCA was al de tweede domper voor MPH. Eerder dit seizoen werd er op bezoek bij Sint-Truiden al verloren: 2-1.

Prognose

Het is niet heel gemakkelijk om een score op deze match te plakken. Dat maakt spelen op dit duel extra interessant, want ook de bookies blijven in het gewisse. Hierdoor stijgen de odds bij elke uitslag. Wij gaan in dit geval toch voor de koploper en verwachten een krappe 0-1 zege van Standaard, dat daarmee leider zou blijven in de Jupiler Pro League. Deze uitslag zorgt echter niet voor de hoogste odds bij de bookmakers.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KV Oostende – Standaard Luik

De gemiddelde odds voor de wedstrijd bij de kustploeg Oostende liggen behoorlijk hoog, vooral als de thuisploeg de punten in eigen bezit houdt. Voor winst van thuisploeg KV Oostende wordt de hoogste pre-wedstrijdquotering aangehouden: x 4.33 keer het ingelegde speelbedrag

Dat wil niet zeggen dat inzetten op een draw veel minder oplevert. Sterker nog: in het 1X2 spelsysteem worden spelers die inzetten op een puntendeling rijkelijk beloond als de match daadwerkelijk onbeslist eindigt keren de wedkantoren met x 4.20 keer het speelbedrag een straffe bonus uit! Een zege van Standaard Luik wordt het meest verwacht – ook in onze prognostiek – en daar staat dan ook een lagere odd tegenover. De gemiddelde quotering ligt op x 1.66 keer de inleg. De actuele odds kunnen afwijken en zijn terug te vinden via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.be!

De Jupiler Pro Leaguewedstrijd KV Oostende – Standaard Luik wordt gespeeld op zaterdag 14 september om 18:00 uur in de Versluys Arena te Oostende. Kan Preud’homme de koppositie in de vaderlandse competitie vasthouden door op verplaatsing KVO aan de zegekar te binden? Of heeft de kustploeg een troef achter de hand en wint het voor eigen publiek? Zet uw voorspelling in bij de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

belga
15 september 2019

Preud'homme os lekker bezig bij Standard ;)

5 jaar geleden

heldenv...
15 september 2019

Snel uitbetaald door de bookies. Mijn weekend is top!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN