Koploper Standaard treft Charleroi in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 september 2019     3 REACTIES

Deze zondag staat er een thuismatch gepland voor Standard Luik. De koploper in de Jupiler Pro League ontvangt Charleroi. De competitiematch volgt na een turbulente bekerweek en gaat een nieuwe Europese week vooraf. Belangen genoeg dus in deze periode. Standaard zal koste wat kost eerste willen blijven, terwijl Charleroi de punten ook koestert. VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze competitiematch die zondagavond wordt afgewerkt in Maurice Dufrasne. Welke uitslag verwacht u? Kies de hoogste odds via onze selectie aan Belgische bookmakers en speel mee!

Michel Preud’homme: “Voluit gaan tegen Charleroi”

Toch wist Standaard alsnog een bekerblamage te vermijden en wist het in het slot alsnog te scoren. “Er konden dingen beter, ja. Dit jaar zijn we echter doorgegaan tot het einde. We waren goed voorbereid voor die match, creëerden kansen en maakten ze niet af. We misten ook wat frisheid. We moeten dat soort zaken trachten te vermijden. Dus moeten we voluit gaan tegen Charleroi”, zo vertelt MPH aan Het Laatste Nieuws.

Standard Luik wint de wedstrijd
4.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.00
Sporting Charleroi wint de wedstrijd
1.60

“Charleroi zeker niet onderschatten”

Preud’homme vervolgt zijn voorbeschouwing op de match van zondag met nog een waarschuwing richting zijn spelers: “We mogen ze niet onderschatten. Als we ver willen geraken in deze competitie, dan moeten we ook de minder sexy matchen winnen.”

Karim Belhocine: “Standaard steekt in goede vorm”

Ook Charleroi kwam midweeks in actie voor de beker. Trainer Karim Belhocine richtte echter direct na die match zijn vizier op Standaard, want dat wordt volgens hem een bijzonder lastige partij: “Ik zeg niet meteen dat het een goede test is voor onze spelers, maar Standaard is de leider, steekt in goede vorm en er zullen ook wat sterke jongens terugkeren van blessures.”

“Ongetwijfeld mooie match”

Belhocine heeft geen angst, maar juist goesting om naar Luik te trekken in deze Waalse derby: “Het wordt ongetwijfeld een mooi match en het is aan ons om honderd procent te zijn. We hopen op een resultaat op Sclessin”, zo sluit hij zijn vooruitblik op de match van zondag af.

Statistieken

De competitieleider van dit moment leunt vooral op zijn voorhoede. Reeds twintig treffers maakte Standaard tot nu toe. Ook de verdediging is sterk, met slechts zes tegengoals, maar de kracht van Luik ligt duidelijk voorin. Charleroi daarentegen scoort bijna even vaak als dat het goals moet slikken: tien voor en elf tegen. Luik gaat dit duel in als koploper, Charleroi als de nummer negen.

Head 2 Head

De voorbije jaren zijn de onderlinge ontmoetingen altijd close geweest in deze Waalse derby, vaak zelfs zonder winnaar. Voorbije seizoen werd het 0-0 en in 2018 1-0 voor de thuisploeg. Het is al van 2008 dat Charleroi nog eens kwam winnen in Luik. Op 31 oktober van dat jaar werd het 1-2. De grootste zege stamt uit 2012. Toen nam Standaard duidelijk de maat door met 6-1 te zegevieren.

Huidige vorm Standaard

Standaard won de laatste vier matches en moest begin deze maand enkel buigen voor Anderlecht (1-0). Vervolgens werd er gewonnen op verplaatsing bij Oostende (1-4), werd ook Guimaraes met het hoofd tussen de schouders naar huis gestuurd in de Europa League (2-0), troefde de koploper Eupen met 3-0 af en werd er in de Belgische Cofidis Cup (weliswaar moeizaam) gewonnen van Lommel SK.

Huidige vorm Charleroi

Als er één ploeg wisselvallig presteert, dan is het Charleroi wel. Mooie zege worden afgewisseld met straffe (vaak onverwachte) dompers. Ook Charleroi had moeite in de beker van België. Boom werd met 2-3 maar nipt verslagen. In de competitie verloot het voorbije week met 0-3 thuis tegen Sint-Truiden. De nederlaag tegen STVV staat niet op zichzelf, want begin deze maand moest Charleroi ook de meerdere erkennen in Zulte Waregem: 3-1. Tussendoor werden er nog wel fraaie overwinningen geboekt op Waasland-Beveren (0-4) en KRC Genk (2-1). Charleroi is dus een ploeg waarmee het alle kanten op kan gaan.

Lappenmand

Standaard moet het zondag stellen zonder de geblesseerde Dussenne, die nog altijd kampt met knieklachten, en hoeft ook niet te rekenen op de kunsten van Sa Orlando. De Portugees heeft last van zijn achillespees. Of Oulare tijdig fit geraakt, is maar zeer de vraag, hij staat nog dagelijks onder behandeling van de medische staf. De doctoren bij Charleroi hebben het een pak rustiger: daar voorlopig geen blessuregevallen die nopen tot spoedeisende hulp.

Prognose

Onze voorspelling voor Standard Luik versus Charleroi is: 3-0. De wisselvalligheid van de bezoekers zal ze parten spelen tegen de koploper. Luik heeft de zaakjes goed op orde en overtuigd vooral in thuismatches. Deze zondag zal dat naar verwachting niet anders zijn. De odds voor winst van Standaard zijn niet hoog, dus verwacht jij een andere uitslag dan is een blik werpen op onderstaande pre-wedstrijdquoteringen zeer de moeite waard!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Standard Luik – Sporting Charleroi

De Belgische bookmakers verwachten dat Standaard de eerste plaats ook na de wedstrijd tegen De Zebra’s weet vast te houden. Mocht Charleroi de koploper overmeesteren en winnen in Luik dan keren de bookies bij Unibet de hoogste odd van deze match x 4.50 keer de inleg uit.

Voor een gelijkspel keren de bookmakers niet veel minder uit x 4.00 keer uw speelbedrag is daar de quotering van. Blijft MPH met zijn team de andere ploegen voor door te winnen van Charleroi? Zet dan in op winst van Standard Luik en ontvang uw inleg x 1.60 keer retour als de thuisspelende ploeg zondagavond zegeviert.

De Jupiler Pro League-match Standard Luik – Sporting Charleroi wordt gespeeld op zondag 29 september om 18:00 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. Bent u er al uit welke ploeg wint? Of wordt het volgens u een gelijkspel? Laat deze wedstrijd uw voetbalkennis de vrije loop en vul de juiste uitslag in op het wedstrijdformulier van uw favoriete bookmaker om uw prijs binnen te halen.


Reacties

weddendat
29 september 2019

MPH draait als een trein, daar is Charleroi niet tegen opgewassen.

5 jaar geleden

belga
29 september 2019

Een stunt van Charleroi levert wel mooi wat op.

5 jaar geleden

bobgok
29 september 2019

Ik gok op de Zebra's van Karim.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN