Kampioenspoule play-offs: Club Brugge – Charleroi

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 april 2018     6 REACTIES

Leider Club Brugge maakt er een bijzonder spannende PO1-campagne van. Door twee verliespartijen op rij (Anderlecht en Gent) is de titelstrijd weer helemaal open. Deze donderdag wacht het team van trainer Ivan Leko de match tegen Charleroi, dat al drie speeldagen wacht op een overwinning.

Ivan Leko: “Opnieuw tonen dat wij de beste ploeg van België zijn”

De plannen voor een nieuw stadion overheersten het nieuws de voorbije dagen, maar al dat moois kan niet verbloemen dat Club Brugge niet in zijn beste vorm steekt. Trainer Ivan Leko hoopt dan ook op betere tijden: “Club Brugge is de beste ploeg dit jaar en dat moeten we nu opnieuw tonen. In voetbal kan alles, zeker in een competitie met zes goede ploegen. We proberen het maximum uit elke wedstrijd te halen. Ik geloof dat ons voetbal goed genoeg is om de meeste punten te pakken.”

“Enkel als collectief kunnen we Charleroi kloppen”

Charleroi is volgens Leko op voorhand geen gewonnen partij. In de reguliere competitie werd het immers 3-3 en ook al is de Waalse ploeg niet in zijn beste doen, ook Club Brugge worstelt met de vorm: “Charleroi heeft een evenwichtig elftal met een goede coach. Enkel collectief kunnen we ze donderdag kloppen.”

“Met steun van thuispubliek kunnen we net iets meer”

Aanvaller Lior Refaelov was het leidend voorwerp bij de ingreep van de videoref tijdens Anderlecht – Club Brugge. Uiteraard baalde hij van de beslissing, maar zette snel de knop weer om richting Charleroi. “We wisten dat het een moeilijke start zou worden met deze twee uitmatchen, maar nu hebben we twee thuismatchen waar we onze kwaliteit weer volop kunnen tonen. We gaan vol voor de winst donderdag en zondag. Het wordt niet makkelijk, maar thuis met de steun van de supporters kunnen we altijd iets meer.”

Ontgoocheld

Ook Leko en Hans Vanaken maakten zich druk om de videoref, maar Brandon Mechele is vooral bezig met donderdag en laat de incidenten van de voorbije speelronde rusten: “We zijn uiteraard ontgoocheld omdat we veel meer verdienden in deze twee uitwedstrijden tegen Gent en Anderlecht, maar we laten de hoofden zeker niet zakken. We hebben nu twee thuiswedstrijden en daar moeten we gewoon punten pakken.”

Ruud Vormer, de Nederlandse sterkhouder bij Club, verwacht nog een spannend slot van de competitie en beseft dat winnen van Charleroi een vereiste zal zijn: “Het zal nog een gekkenhuis worden. Geloof me maar. Nu moeten we gewoon doorgaan en donderdag weer aanknopen met een winstpartij in eigen stadion.”

Charleroi-trainer Mazzu: “We moeten nog stappen maken om Brugge te kloppen”

Charleroi moest voorbije speelronde opnieuw een nederlaag slikken. Bij Standard werd met 1-0 verloren. Met de match op verplaatsing in het vooruitzicht, lijkt het puntenaantal van de Walen voorlopig niet meer aangedikt te worden. Charleroi moest immers begin dit jaar al diep buigen voor de ploeg uit Brugge. In het bekertoernooi werd met 5-1 verloren.

Trainer Felice Mazzu was toen onder de indruk van de tegenstander, maar inmiddels is Club Brugge het spoor redelijk bijster. Wellicht zorgt dat voor hernieuwde kansen op Jan Breydel, al ziet Mazzu vooral dat er verbeteringen nodig zijn in de eigen kern: “Het is wel duidelijk dat we nog moeten groeien, dat we nog stappen moeten zetten als we zelf ook willen meedoen voor de prijzen en ploegen als Club Brugge het lastig kunnen maken.”

‘Klein duimpje’

Mazzu stelt verder dat zijn ploeg nog een belangrijke rol kan spelen in het restant van PO1. Club Brugge moet zijn ploeg dan ook niet onderschatten, zo stelt hij aan de vooravond van de match tegen de kustploeg. “We hebben de reguliere competitie minder goed afgesloten. De tegenstanders konden veel punten inhalen, waardoor we misschien klein duimpje lijken in Play-off I. Samen met Charleroi staan de vijf grootste ploegen van België in Play-off I. We zijn niet langer een verrassing in de eindronde, dus aan dat nieuw statuut moeten we nog wat wennen. Het resultaat op het einde is het enige dat telt.”

Over donderdag zegt de leidsman van Sporting Charleroi tot slot nog het volgende: “Ik hoop in elk geval dat we zullen starten met een goede mentaliteit.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge vs. Sporting Charleroi

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze match verrassend ingedeeld. Ondanks dat Club nog maar weinig punten heeft verdiend in de PO1, is Blauw-Zwart voor de bookies de absolute favoriet van deze match.

Dat betekent een hoge odd voor een zege van Charleroi namelijk: x 7.75 keer uw inleg. Ook een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 4.50 keer de inleg hoog beloond. Voor een overwinning van Club Brugge noteren de bookies x 1.42 keer het speelbedrag.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De midweekse PO1-match Club Brugge – Sporting Charleroi wordt gespeeld op donderdag 19 april om 20:30 uur in het Jan Breydelstadion te Brugge. Trakteer uzelf op een extraatje en speel vandaag nog mee.

 Zet nu in op uw favoriete ploeg en win! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

belga
17 april 2018

Dit moet Club echt gaan pakken. Ik gok op 2-1 ;)

6 jaar geleden

allesof...
18 april 2018

Sporting is niet zo stabiel in de PO1. Club gaat zeker winnen.

6 jaar geleden

bobgok
19 april 2018

In de PO1 kan alles dus ik gok nu eens op winst van Charleroi.

6 jaar geleden

hansd
19 april 2018

Ik denk dat ik vanavond ga inzetten op een gelijkspel. 25 euro x4.50 lijkt mij wel wat ;)

6 jaar geleden

heldenv...
19 april 2018

Nog ff snel een voorspelling 3-3 achter gelaten bij de bookies.

6 jaar geleden

tooskla...
21 april 2018

Zo hoort een kampioen te spelen. Bedankt Club!

6 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN