Kampioen Genk start thuis tegen Kortrijk in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 juli 2019     5 REACTIES

Deze week start de Belgische competitie weer. Na de 3-0 overwinning op KV Mechelen in de Belgische supercup, mag KRC Genk deze vrijdag het seizoen voor eigen publiek openen tegen Kortrijk. Beide ploegen zullen gebrand zijn de competitie goed te starten. Voor Genk telt alleen de winst, Kortrijk zal wellicht al blij zijn met een punt, hetgeen vorig seizoen maar weinig teams lukte die op verplaatsing kwamen spelen bij Genk. Wie gaat het seizoen straf beginnen en wie krijgt een pandoering?

Trainer KRV Genk: “Enorme uitdaging”

Voor Felice Mazzu kon de zomer bijna niet mooier: hij versierde een transfer van Charleroi naar de kampioen van België en mag dus Champions League gaan spelen. Mazzu nam vervolgens simpel de maat van Mechelen in de Supercup match van voorbije zondag, waardoor hij na amper een maand in dienst van Genk al zijn eerste prijs omhoog kan houden. Vanzelfsprekend heeft de Italiaan dan ook veel goesting om vrijdag voor eigen volk de competitie te starten tegen Kortrijk: “Het is een enorme uitdaging, maar daar hou ik van. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière. Genk heeft getoond dat ze echt met mij willen werken en dat is heel belangrijk voor mij. Ik wil ook iedereen bij Charleroi bedanken voor de zes fantastische seizoenen”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

“Samatta speelt tegen Kortrijk”

Toch heeft de Limburgse ploeg nog wel enkele problemen om te tackelen, zo vertrok sterkhouder Leandro Trossard naar de Premier League (Brighton) en azen nog enkele vedetten om een transfer. Zo ligt er een contract voor spits Ally Samatta klaar bij Galatasaray en er is ook voldoende interesse voor Sander Berge. Mazzu weet dat eind augustus – einde van het zomertransferwindow – nog ver is en maakt zich vooralsnog niet druk. “Momenteel geef ik hen alle vertrouwen. Dat verdienen ze ook, want op training zijn ze heel serieus en professioneel. Zolang ze in Genk zijn, zal ik hen gebruiken”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. “Mocht één van hen vertrekken, dan hebben we een plan B achter de hand. Samatta is pas opnieuw bij de groep, maar hij heeft al beloofd dat hij vrijdag tegen Kortrijk zal spelen.”

Yves Vanderhaeghe: “Genk heeft zeer complete ploeg”

Kortrijk wist het voorbije seizoen PO1 net niet te halen, maar eindigden wel als beste team in de Europa League poule B. In de play-offs moest het zijn meerdere erkennen in Antwerp, waardoor gewezen voetballer en huidig trainer van Kortrijk: Yves Vanderhaeghe geen Europese campagne mag afwerken. De competitie is dan ook het belangrijkste doel voor Kortrijk en dan is openen tegen Genk geen sinecure. Zeker na de wisselvallige voorbereiding: “Nu moeten we naar Genk, een complete ploeg die gemakkelijk scoort, die een stevig blok vormt en veel creatieve spelers in zijn rangen telt met een hoge passing en snelle bewegingen. We moeten er klaar voor zijn. Zij hebben een sterke ploeg maar ook veel wisselmogelijkheden, iedereen is betrokken in het verhaal en ook met de achterban zit het goed. Het is aan ons om daar iets tegenover te zetten.”

“Iedereen krijgt kans zich te bewijzen”

Een stevige en uitgebreide analyse van de tegenstander. Men zou verwachten dat Vanderhaeghe dat ook simpel over zijn eigen team doet, maar daarover blijft hij op de vlakte: “Wie er ook zal spelen tegen Genk, het is moeilijk om nu al te spreken van een basiselftal omdat ik als trainer iedereen de kans wil geven zich te bewijzen. Een aantal jongens is daarbij terug aan de oppervlakte gekomen. Dat typeert de breedte van de kern waarover ik dit seizoen beschik.”

Pre-wedstrijdquoteringen: odds tot wel x 5,80!

De bookmakers in België houden de standaard van voorbije seizoen aan: Genk is de te kloppen ploeg. Een ferme uitkering staat klaar als Kortrijk het seizoen start met een daverende stunt door op verplaatsing bij Genk te winnen: x 5,80 is de hoogste odd bij deze match! Eindigt het in een draw, dan keren de bookies x 4,60 keer de inleg uit. Het ingelegde speelbedrag wordt x 1,48 keer zoveel waard als er gespeeld wordt op Genk en de regerend landskampioen de drie punten thuishoudt.

De competitieopener KRC Genk – KV Kortrijk wordt gespeeld op vrijdag 26 juli om 20:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Begin het voetbalseizoen direct goed door in te zetten op uw favoriet en voorspel de juiste uitslag via VoetbalGokken.be! Altijd de hoogste odds bij elke match. Twijfel niet langer en bekijk de actuele quoteringen op onze bookmakerpagina.


Reacties

belga
24 juli 2019

Alles op Genk natuurlijk ;)

5 jaar geleden

allesof...
26 juli 2019

Fantastisch begin van het competitie seizoen. Denk dat Kortrijk de eerste drie punten gaat pakken.

5 jaar geleden

bobgok
26 juli 2019

Een gelijkspel levert een leuk vakantiebudget op!

5 jaar geleden

sporza
26 juli 2019

Genk blijft domineren. 4-0 voor de thuisploeg

5 jaar geleden

hansd
28 juli 2019

Spannende match! Gelukkig heeft Genk de klus geklaard.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN