KAA Gent verwelkomt Sporting Charleroi

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 maart 2020     2 REACTIES

De kaarten zijn zo goed als geschud voor PO1, maar dat betekent niet dat KAA Gent en Sporting Charleroi elkaar zaterdag cadeautjes gaan uitdelen. Met nog twee speelronden te gaan in de Jupiler Pro League kunnen er nog zes waardevolle punten behaald worden. Gent en Charleroi gaan volop die strijd aan en dat levert zeer straffe odds op bij de Belgische wedkantoren. VoetbalGokken blikt alvast vooruit op dit pre-PO1 onderonsje in de Ghelamco Arena!

Jess Thorup: “Charleroi heeft veel zelfvertrouwen”

Met KAA Gent blijft trainer Jess Thorup achter koploper Club Brugge aan sjouwen. Hoe meer punten er deze laatste twee speelronden nog binnen hoe beter Gent de PO1 van start kan gaan. Deze zaterdag wordt Sporting Charleroi verwacht en volgens Thorup wordt dit geen gemakkelijke klus. “Het wordt een moeilijke opdracht”, citeert Thorup in Het Nieuwsblad. “Er resten ons nog twee rondes tot de PO1 en ik denk dat Charleroi wel eens de moeilijkste kan worden”, klinkt het nog bij de Deen die de afsluiter tegen de Rode Lantaarn Waasland-Beveren zal spelen.

KAA Gent wint de wedstrijd
1.80
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
Sporting Charleroi wint de wedstrijd
4.05

“Ik heb wel een positief gevoel”

Thorup vervolgt: “Als we ons niveau halen, kunnen we elke tegenstander aan. We zijn dan ook voor niemand bang, maar Charleroi heeft veel jongens met een loopactie en een goede pass. We zullen hun tegenaanvallen moeten neutraliseren. Ze haalden 51 op 28 in de competitie en hebben veel zelfvertrouwen. Maar ik heb wel een positief gevoel. We willen een topteam zijn. Op dit moment lukt dat. We staan niet voor niets op de tweede plaats in de competitie”, besluit de coach.

Karim Belhocine: “Goed voorbereiden op Gent”

In Charleroi werd er al een klein feestje gevierd Sporting Charleroi zeker was van PO1, maar er is geen tijd om nu al achterover te gaan leunen. Belhocine: “Als we het niveau van de voorbije weken doortrekken richting Gent, dan kunnen we met een goed gevoel PO1 aanvangen. Ik denk dat we klaar zijn voor de play-offs, maar we moeten met onze voeten op de grond blijven. We gaan ons goed voorbereiden voor de laatste 2 wedstrijden: eerst tegen KAA Gent en dan de seizoenafsluiter. We gaan proberen om het vervolgens zo goed mogelijk te doen in Play-off I”, zo belooft de trainer van Charleroi.

“We zijn collectief heel sterk”

Trainer Karim Belhocine liet bij Sporza weten trots te zijn op zijn team. “Ik ben fier op met spelers. We hebben er het hele seizoen voor geknokt. Ik moet mijn spelers feliciteren. Er was een enorme gretigheid. Ook de invallers hebben het prima gedaan, dat toont aan dat we collectief heel sterk zijn”, aldus de coach.

Statistieken

KAA Gent en Sporting Charleroi hebben zich net als Club Brugge, Standard Luik en Royal Antwerp geplaatst voor PO1. AA Gent is de tweede in de ranglijst en heeft 55 punten. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Club Brugge. Sporting Charleroi staat derde met 51 punten uit 28 wedstrijden.

Head 2 Head

De laatste keer dat Sporting Charleroi op bezoek kwam bij KAA Gent was in oktober 2018. De Buffalo’s wonnen die match met 2-1. Gent-speler Giorgi Chakvetadze scoorde in die wedstrijd tweemaal. Het enige doelpunt van Charleroi die gemaakt werd door Victor Osimhen was niet genoeg om Gent over de knie te krijgen. In mei van dat jaar hadden de Carolo’s nog wat meer geluk. Toen werd er wel met 0-1 gezegevierd in de Ghelamco Arena. Net voor de zomer van 2017 werd het voor de laatste keer een gelijkspel in Gent: 1-1.

Huidige vorm KAA Gent

De ploeg van Thorup liet voorbije weekend punten liggen op Jan Breydel. AA Gent kon niet winnen van het laag geklasseerde Cercle Brugge (1-0). Dat was de eerste Jupiler Pro League wedstrijd van dit jaar die verloren ging. Midden december voorbije jaar werd er niet gewonnen van KV Oostende (2-1), maar in de matches daarna bouwde Gent een lange reeks ongeslagen wedstrijden op. Tussentijds werd er nog wel verloren van AS Roma (1-0) in de Europa League.

Huidige vorm Sporting Charleroi

Sporting Charleroi kon eind vorige maand niet winnen van koploper Club Brugge (1-0), maar zette dat voorbije weekeinde weer recht door Standard Luik met lege handen terug naar huis te sturen (2-0). Voor de Zebra’s is de PO1 het enige dat dit seizoen nog telt. De ploeg van Belhocine heeft ook geen bekerverplichtingen meer.

Lappenmand

Bij KAA Gent loopt de lappenmand aardig leeg. Roman Yaremchuk is bijna hersteld van een operatie en wordt binnenkort terugverwacht op het veld. De spelers Nana Asare, Vadis Odjidja-Ofoe en Jonathan David moeten oppassen niet geschorst te geraken voor de komende match. De drie spelers hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan.

Bij Sporting Charleroi is het nog onbekend wanneer Chrisophe Diandy, Massimo Bruno (beiden gescheurde kruisband) en Younes Delfi (knie) weer inzetbaar zullen zijn. Middenvelder Marco Ilaimaharitra is geschorst voor de wedstrijd tegen Gent.

Prognose

Onze prognose is dat het een gelijkspel wordt in de Ghelamco Arena. Wij vullen een X in bij het 1X2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren. Waarom? Wij denken dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en PO1 is al een feit voor beide ploegen. Check onderstaand odds overzicht voor de gemiddelde quotering die past bij uw voorspelling.

Quoteringen KAA Gent – Royal Sporting Charleroi

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de een na laatste speelronde van de Jupiler Pro League. De gemiddelde odds van de Belgische wedkantoren luiden als volgt. Een inleg op een zege van Charleroi wordt x 4.05 keer meer waard als de Zebra’s in Gent zegevieren. Dit is dan ook de hoogste odd van deze wedstrijd. Een gelijkspel wordt met een odd van x 3.60 keer uw speelbedrag ook zeer straf ingedeeld. Speelt u liever op De Buffalo’s? Niet getreurd, want ook de odd voor een thuiszege van Gent ziet er met x 1.80 keer uw inleg nog zeer goed uit!

De Jupiler Pro League wedstrijd KAA Gent – Royal Sporting Charleroi wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 20:00 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Welke ploeg gaat er in deze een na laatste speelronde vandoor met drie punten? Speelt u op de Buffalo’s of wordt het toch de Zebra’s? Sla uw slag via VoetbalGokken.be en win bij uw favoriete bookmaker!


Reacties

tooskla...
3 maart 2020

Ik denk dat ik ga gokken op een puntendeling. Charleroi en Gent zijn allebei goed bezig de laatste tijd.

4 jaar geleden

bobgok
5 maart 2020

Winst van de Buffalo's natuurlijk!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN