KAA Gent is laatste kansje voor Waasland-Beveren

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 maart 2020     0 REACTIES

Deze zondag is voor Rode Lantaarn Waasland-Beveren de laatste kans om niet te degraderen in de Jupiler Pro league. De ploeg uit Waasland-Beveren krijgt daarvoor wel een lastige tegenstander voorgeschoteld. KAA Gent komt naar het Freethiel Stadion om Waasland-Beveren te helpen of om de laatste schop te geven. De Belgische wedkantoren delen de quoteringen straf in en voetbal Voetbalgokken.be heeft die odds alvast voor je opgezocht.

Dirk Geeraerd: “We hebben mirakel nodig”

Trainer Arnauld Mercier werd eind voorbije maand aan de kant gezet en de nieuwbakken-coach Dirk Geeraerd nam het roer over van een schip dat nog altijd zinkt. De enige redding die er nog is, is de thuiswedstrijd tegen KAA Gent. Trainer Geeraerd wil de handdoek nog niet werpen, maar is wel realistisch. Geeraerd rekent op de sportiviteit van Cercle Brugge tegen Oostende. “We hebben een mirakel nodig. De situatie ziet er heel benard uit, maar als Cercle voortgaat op zijn elan van de laatste weken, kunnen wij proberen nog iets te forceren tegen Gent”, zegt de Duitse coach.

“De situatie ziet er heel benard uit”

Dat zijn ploeg thuis zelf kan winnen, lijkt nog moeilijker. “Ik heb al eens gezegd dat mirakels niet bestaan, maar we hebben er nu echt wel een nodig om in eerste te blijven. Er zijn al veel voetbalmirakels, dus moeten we tegen Gent alles geven tot de laatste minuut van de laatste dag”, aldus Geeraerd.

Jess Thorup: “Zondag winnen tegen Waasland-Beveren”

In Gent zijn ze op de hoogte van de situatie in Waasland-Beveren. AA Gent-trainer Jess Thorup heeft het met de tegenstander van zondag te doen, maar is niet van plan om drie punten cadeau te geven. De Buffalo’s hebben zelf ook een pijnlijke nederlaag van voorbije weekend weg te poetsen. “Ik herkende mijn team niet. Normaal spelen we met heel veel drive en beweging. Er zit nu maar één ding op: zondag winnen tegen Waasland-Beveren!”, aldus de Deense coach.

“Mijn spelers moeten knokken”

Met twee verloren matches op rij, was het voorbije week tijd de koppen bij elkaar te steken in de Ghelamco Arena. Thorup hoopt dat het resultaat zondag te zien zal zijn. “Ik wil tegen Waasland-Beveren vooral een reactie van mijn spelers zien. Dat is het belangrijkste. Ze moeten tonen dat ze het gesnapt hebben en beseffen dat ze zullen moeten knokken. Waasland Beveren heeft in zijn laatste wedstrijden niet gewonnen, maar we blijven op onszelf focussen en we willen absoluut die laatste overwinning pakken. Dat zou ons ook weer lanceren voor de zware weken die eraan komen”, aldus Thorup.

Statistieken

KAA Gent is al geruime tijd zeker van PO1. Met 55 punten heeft de ploeg van Thorup er vijftien minder dan koploper Club Brugge en één meer dan Royal Sporting Charleroi.

Waasland-Beveren heeft het lot niet helemaal in eigen hand. Thuis winnen van Gent is niet genoeg om volgend seizoen op het hoogste niveau te mogen blijven spelen. KV Oostende moet verliezen bij Cercle Brugge wil Waasland-Beveren een mirakel hebben. Waasland-Beveren heeft twintig punten en de Kustploeg heeft er twee meer.

Head 2 Head

Waasland-Beveren had begin voorbije seizoen een goede dag tegen KAA Gent. De thuisploeg versloeg de Buffalo’s met 1-2 in het Freethiel Stadion. Een jaar eerder ging Gent met datzelfde resultaat (1-2) maar dan in eigen voordeel terug naar huis. Ook in 2017, 2015 en 2014 was de zege voor Gent. De laatste keer dat het een gelijkspel werd bij Waasland-Beveren was in zomer 2013. Toen werd het 1-1 tussen deze twee teams.

Huidige vorm Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft al weken achtereen niet kunnen zegevieren. In de eerste wedstrijd van het jaar pakten de ploeg uit Waasland-Beveren nog drie punten bij KV Oostende. Er werd niet veel gescoord, maar de 0-1 zege voelde als een bevrijding voor de ploeg die nu onderaan de ranglijst bungelt. Dat was dan ook de enige zege die Waasland-Beveren boekten. De matches die volgenden gingen allemaal verloren.

Huidige vorm KAA Gent

Lange tijd bleek KAA Gent onverwoestbaar te zijn en als dat wel het geval was krabbelde de ploeg van trainer Thorup snel weer op. De jongste weken lukt dat echter niet. De resultaten blijven uit en de punten blijven liggen. Voorbije weekeinde was Sporting Charleroi de ploeg die Gent in eigen arena in de kou zette door met 1-4 te zegevieren in Gent. Bij Cercle Brugge was die week ervoor ook al niets te halen (1-0).

Lappenmand

KAA Gent verwacht dat er zondag weer een beroep gedaan kan worden op Vadis Odjidja. Tegen  Cercle Brugge was de aanvoerder van Gent geschorst en tegen Charleroi moest Odjidja afhaken met een slijmbeursontsteking bovenaan de dij. Voor Roman Yaremchuk komt de wedstrijd tegen Waasland-Beveren nog te vroeg. Linkervleugelverdediger Milad Mohammadi is geschorst voor de laatste regulier wedstrijd van dit seizoen. De vier spelers Nana Asare, Vadis Odjidija, Elisha Owusu en Jonathan David moeten met vier gele kaarten oppassen voor nog een prent.

Waasland-Beveren heeft met Olivier Dhauholou en Andreas Wiegel twee spelers die zondag niet kunnen aantreden tegen Gent. Bij de vier spelers Jur Schryvers, Beni Badibanga, Din Sula en Maximiliano Caufriez dreigt een schorsing boven het hoofd.

Quoteringen Waasland-Beveren – KAA Gent

De quoteringen voor de laatste speelronde van de reguliere competitie worden straf ingedeeld. Voor de wedstrijd van Waasland-Beveren wordt de hoogste odd uitbetaald als de thuisploeg wint x 5.50 keer de inleg. Verwacht u een gelijkspel in het Freethiel Stadion? Dan wordt uw inleg met x 4.10 ruim verviervoudigd. Een zege van Gent staat genoteerd op x 1.53 keer het speelbedrag.

De laatste speelronde van de Jupiler Pro League worden allemaal op zondag 15 maart om 18:00 uur gespeeld. Waasland-Beveren – KAA Gent starten om die tijd in het Freethiel Stadion te Beveren. Kan Rode Lantaarn Waasland-Beveren het tij nog keren of is het te laat en zegeviert Gent zonder pardon in Beveren? Laat uw voorspelling achter bij de bookmakers en win!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN