Jupiler Pro League zondag-clash: Standard Luik vs. RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
25 februari 2021     2 REACTIES

Deze zondag spelen Standard Luik en RSC Anderlecht tegen elkaar op Sclessin. Beide teams proberen zich te verzekeren van een play-off plek, maar zijn geen van beide al zeker van een ticket. De druk wordt week na week fermer, de spanning bij de voetbalfans loopt op en de quoteringen ook! Speelt u mee met Standaard – Anderlecht en scoor pre-odds om van te smullen.

Mbaye Leye: “Geen punten laten liggen tegen Anderlecht”

Het zit Standard Luik nog niet mee. Er worden de voorbije weken geen drie punten binnen gehaald. Met de matches (zondag) Anderlecht, Genk, Gent en Beerschot voor de boeg heeft Standaard nog een pittig programma. Standard-coach Mbaye Leye: “Het is nu zaak aan ons om vooral niets meer te laten liggen en ons werk te laten renderen. Als dat lukt tegen RSCA ziin we al een pak verder, maar of we dan Play-off 1 halen? Dat zou nochtans een mirakel zijn”, geeft de coach toe in zijn vooruitblik op de zondagmiddag-clash in de Belgische Pro League.

Standard Luik wint de wedstrijd
2.63
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.10
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
2.65

“Anderlecht heeft ook een goede ploeg”

Toch is er volgens de coach geen reden te paniekeren nu RSCA zondag op de stoep zal staan. “Er zit lineaire groei in onze prestaties. We moeten leren uit onze fouten. Het is gewoon een zaak om te blijven werken. Anderlecht heeft ook een goede ploeg, maar we zijn evenzeer een sterk team om rekening mee te houden”, aldus Leye tot besluit.

Vincent Kompany: “We zullen er zondag weer gemotiveerd staan”

Bij RSC Anderlecht werd coach Vincent Kompany deze week op het matje geroepen. Na de matige matches van voorbije weken moet er snel iets veranderen binnen de club vindt het bestuur. De match van zondag op verplaatsing moet dan ook niets minder dan drie punten opleveren en daar belooft coach Kompany zijn best voor te gaan doen. “Ik zal er zondag weer staan met dezelfde motivatie en hopelijk met een ploeg die doorheeft dat het niet waard is om met angst aan een match te beginnen”, zegt de coach van RSCA in zijn bespiegeling voorafgaand aan het verplaatsingsduel op Sclessin.

“We mogen niet opgeven”

De ploeg staat vijfde, maar een verloren match kan betekenen dat RSCA niet eens meer mee kan dwingen om PO1. Volgens coach Kompany hoort zijn team daar wel bij te zijn. “Spelers moeten tonen wat voor goeie voetballers ze zijn. We mogen niet opgeven en moeten de statistieken van de voorbije twee matchen accepteren”, besluit Kompany zijn relaas richting de zondagvoormiddag.

Statistieken

De ploegen vanaf plek drie tot plek elf zitten qua punten erg dicht bij elkaar. KRC Genk staat derde met 43 punten, terwijl Charleroi met veertig punten op de elfde plek staat. Club Brugge is koploper en hoeft zich met 63 punten weinig zorgen te maken voor de komende speelronden. Anderlecht staat vijfde met 42 punten en Standaard vinden we pas terug op de tiende plek met veertig punten.

Head 2 Head

De laatste keer dat Standard Luik en RSC Anderlecht tegen elkaar speelden was op 15 december 2019. Ruim een jaar geleden werd er gelijkgespeeld op Sclessin: 1-1. In april van dat jaar wisten de Rouches met 5-0 te winnen van RSCA. De laatste maal dat Paars-wit in Luik won dateert al van 2 oktober 2016. Het werd toen 0-1 voor RSC Anderlecht.

Huidige vorm Standard Luik

Standard Luik begon deze week met een verloren match bij Zulte Waregem. Op verplaatsing werd het 3-2 voor Essevee. Een week eerder speelden de ploeg van coach Leye nog tegen Royal Antwerp en die match werd met 1-1 gelijkgespeeld. Ook won Standaard midweeks de achtste finale van de Croky Cup. Bij KV Kortrijk werd het 1-2 in het voordeel van de Rouches.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht wist voorbije weekeinde niet voorbije Kortrijk te geraken in de Pro League. De ploeg van coach Kompany verloor met 0-2.

Enkele dagen eerder werd er ook al niet gewonnen van Cercle Brugge. Op Jan Breydel werd het 0-0. Wel bekerde RSCA een ronde verder door in de Croky Cup door op 11 februari met 0-5 langs Union te glippen.

Lappenmand

De thuisploeg mist zondag Zinho Vanheusden. De centrale verdediger kampt met een gescheurde kruisband. Hij is al sinds november 2020 out en zal voorlopig nog niet binnen de lijnen terugkeren.

De bezoekers missen enkel sluitpost Hendrik Van Crombrugge. De doelman is out met een rugblessure en kan derhalve niet onder de deklat plaatsnemen.

Prognose

Onze bookmaker voorspelling voor deze match is 1-1. Beide clubs hebben moeite om wedstrijden winnend af te sluiten. Ondanks het ferme gat op de ranglijst is het verschil in punten gering. Standaard en RSCA zijn dus redelijk aan elkaar gewaagd. Vandaar onze Unibet wedtip: een draw!

Quoteringen Standard Luik – RSC Anderlecht

De quoteringen voor de match van Standard Luik – RSC Anderlecht zijn in het 1X2 spelsysteem zeer straf ingedeeld. De hoogste odd wordt uitbetaald als het een gelijkspel wordt op Sclessin. Gemiddeld ontvangt u x 3.10 keer uw speelbedrag retour als de punten worden gedeeld.

Een overwinning van Anderlecht staat op een pre-odd van x 2.65 keer uw inleg ingedeeld. Wint Standaard volgens u? Een zege van de Rouches is bij de bookmakers x 2.63 keer uw inleg waard.

De Jupiler Pro League match Standard Luik – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 28 februari om 13:30 uur in Stadion Maurice Dufrasne te Luik. Speelt u mee via VoetbalGokken.be voor de strafste odds die er te vinden zijn voor deze match? Ga dan snel naar de bookmakerspagina en doe mee.


Reacties

allesof...
26 februari 2021

Denk dat er niet meer inzit voor de teams dan een gelijkspelletje.

3 jaar geleden

belga
28 februari 2021

Ik gok op winst van de Rouches. Straffe odd!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN