Jupiler Pro League: voorspel KRC Genk – RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 februari 2021     2 REACTIES

In de Jupiler Pro League staat er zondag een topper van een match gepland. KRC Genk en RSC Anderlecht bekampen elkaar in de Luminus Arena. De Belgische wedkantoren schalen de odds hoog in voor de spelers van VoetbalGokken.be die deze match vooraf juist voorspellen. Profiteert u mee en gaat u voor de beste deals die er te vinden zijn voor Genk – Anderlecht?

John van den Brom: “Week lang voorbereiden op Anderlecht”

De week begon voor Racing Genk met een puntendeling bij KV Mechelen: 0-0. KVK staat elfde, maar toch vond Genk-coach John van den Brom dat er niet meer in zat. “Nu hebben we een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen RSC Anderlecht”, blikt de coach van Genk al vooruit naar de thuismatch tegen RSCA.

“Topsport is nooit tevreden zijn”

Ondanks dat het een ‘verdiend’ gelijkspel werd in Mechelen, hoopt de coach dat er zondag tegen RSCA wel drie punten gescoord gaan worden. “Laat het duidelijk zijn dat een ploeg met onze ambities en kwaliteiten altijd hoopt op meer. Topsport is nooit tevreden zijn. Altijd meer en hoger willen, dat houd ik mijn spelers ook voor. En dat hoop ik ook tegen RSCA weer terug te zien”, zegt Van den Brom tot slot.

Vincent Kompany: “Topmatch tegen Genk”

Ook RSC Anderlecht won voorbije weekeinde niet van KAA Gent (0-0). Zondag gaat de ploeg van coach Vincent Kompany op bezoek bij een ploeg die negen plekken hoger op de ranglijst staat dan waar RSCA voorbije weekeinde tegen speelde. Kompany: “Het is een topmatch tegen Genk en voor zo’n topper is het makkelijker om de knop om te draaien. Ik kijk nog niet te veel naar het klassement, want alles ligt nog heel dicht bij elkaar”, zegt de coach van Anderlecht in de vooruitblik op het digitale kanaal van de club.

“Genk heeft veel kwaliteiten”

RSC Anderlecht nestelt zich langzaam maar zeker in het rijtje voor de play-offs en met Racing Genk heeft Anderlecht een ploeg om zich te meten vindt Kompany: “Genk is gewoon een ploeg met veel kwaliteiten. Een goeie basis met een offensief trio dat het verschil kan maken. Tezelfdertijd zijn hun principes ook heel duidelijk. Dat geeft me goesting om tegen hen te presteren”, besluit de T1 van RSCA.

Statistieken

In de Jupiler Pro League staat KRC Genk op de derde plek met 43 punten. Ook de nummer twee, Royal Antwerp heeft 43 punten, maar koploper Club Brugge geraakt met 57 punten behoorlijk uit beeld van de Genkies. RSC Anderlecht staat vijfde met 38 punten en dat zijn er evenveel als de nummer vier, Standard Luik.

Head 2 Head

De laatste maal dat RSCA naar Genk trok was op 23 augustus 2019. Toen versloegen de Genkies de Paars-witte met 1-0. Op 30 maart van dat jaar werd er ook al gewonnen door Genk. Toen werd het 3-0 voor Racing Genk. De laatste keer dat RSCA nog kwam zegevieren in de Luminus Arena was op 21 januari 2018. Het werd toentertijd 0-1 voor Paars-wit.

Huidige vorm KRC Genk

Voorbije week wist de ploeg van coach Van den Brom niet te zegevieren bij KV Mechelen. De ploeg uit Genk wist niet te scoren bij KVK en het werd 0-0 tussen beide teams. Een paar dagen eerder werd Zulte Waregem nog wel verslagen. In de Luminus Arena werd het 3-2 voor de ploeg van coach Van den Brom.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht heeft inmiddels een reeks van drie matches gelijkgespeeld. Voorbije zondag werd het thuis tegen KAA Gent 0-0. De match op verplaatsing bij Moeskroen 1-1 en thuis tegen Waasland-Beveren 0-0. Op 19 januari werd er voor het laatst gewonnen door de ploeg van coach Kompany. De thuismatch tegen Charleroi werd 3-0 in het voordeel van RSCA.

Lappenmand

Bij KRC Genk hoeven ze zich weinig zorgen te maken om geblesseerde spelers binnen de spelerskern. Tot het moment van schrijven zijn er geen ernstige kwetsuren bekend bij de ploeg uit Genk.

In Brussel is dat anders, al zit ook daar amper één speler in de lappenmand. RSC Anderlecht kan nog niet beschikken over doelman Hendrik Van Crombrugge. De sluitpost van RSCA heeft een rugblessure, maar wordt rond begin april terugverwacht.

Prognose

Wij verwachten dat Genk dit weekeinde terug aan het langste eind zal trekken. Onze prognose bij Unibet België luidt 2-1 voor de Genkies. Denkt u er anders over of bent u benieuwd naar de bijbehorende quoteringen? Hieronder staat een odds-overzicht met de gemiddelde quoteringen die de bookies hanteren.

Quoteringen KRC Genk – RSC Anderlecht

De quotering voor een draw is in het 1X2 spelsysteem voor deze match het hoogst ingedeeld. Uw inleg wordt x 3.30 keer meer waard als Genk en Anderlecht gelijkspelen.

De odd voor een overwinning van RSCA staat genoteerd op x 2.85 keer uw inleg en dat is net iets hoger dan de quotering voor een overwinning van Genk: x 2.34 keer uw inleg staat er voor u gereed als de Genkies winnen.

De Jupiler Pro League match KRC Genk – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 7 februari om 18:15 uur in de Luminus Arena te Genk. Wilt u meespelen op de match Genk – Anderlecht en gaat u voor de hoogste odds? Dan zit u bij VoetbalGokken.be goed! Ga naar de bookmakerspagina en maak een mooie deal met de Belgische wedkantoren!


Reacties

tooskla...
4 februari 2021

Mijn gevoel zegt dat RSCA zegeviert!

3 jaar geleden

leovandere
5 februari 2021

Dikke winst voor de Genkies

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN