Jupiler Pro League match KAA Gent tegen RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
6 februari 2020     3 REACTIES

Het beloofd dit weekeinde weer reuze spannend te gaan worden in de Jupiler Pro League. In de Ghelamco Arena staat een mooie match geprogrammeerd als thuisploeg KAA Gent het opneemt tegen RSC Anderlecht. Beide teams streven hun eigen doelen na en dat brengt straffe odds met zich mee. De Belgische wedkantoren spelen daar goed op in en belonen u graag als u de juiste voorspelling voor deze wedstrijd hebt achtergelaten bij VoetbalGokken.be!

Jess Thorup: “Tegen RSCA weer voor elk punt knokken” 

Gent-trainer Jess Thorup moet toegeven dat vanaf de eerste match van dit jaar hij zorgeloos kan toekijken hoe zijn ploeg de een na de andere wedstrijd wint. “We kenden een perfecte start na de winterstop”, zo zegt Thorup. Maar de coach is op zijn hoede voor de matches die nog komen. “Nu staan we voor een belangrijke, maar moeilijke partij. Vrijdag wacht Anderlecht en na drie overwinningen mogen we nu niet denken dat het zomaar los zal lopen. Je moet voor elk punt knokken. En daarom moet iedereen de voeten op de grond houden.”

KAA Gent wint de wedstrijd
1.57
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.10
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
5.05
Exclusieve actie bij Ladbrokes!
ACTIE

“Op onze elan doorgaan”

Thorup wil dan ook niet dat zijn spelers als denken dat meedoen in de PO1 al een zekerheid is. “We werken match per match en moeten niet teveel denken aan Play-off 1. Eerst hebben we nog zes competitieduels en twee Europese wedstrijden. Maar als we op ons elan kunnen doorgaan, dan zit er zeker iets in. Dat niveau moeten we elke wedstrijd proberen te halen, zowel uit als thuis. En dan kunnen we veel matchen winnen. Dat is nu het belangrijkste: niemand mag denken dat het wel los zal lopen”, aldus Thorup.

Frank Vercauteren: “Gent is individueel en als team sterk”

De komende wedstrijden zijn voor RSC Anderlecht een must om de play-off na een zeer zwaar seizoen nog te halen. Trainer Frank Vercauteren weet dat het geen gemakkelijke taak voor zijn spelers wordt om in Gent de broodnodige punten te verdienen. “Gent is individueel sterk, maar ook in de combinatie, met de lange bal en op stilstaande fases”, analyseert Vercauteren de tegenstander van vrijdagavond.

“Knop snel omdraaien”

Vercauteren weet dat Gent de laatste tijd gemakkelijker scoort dan zijn ploeg. “Goals maken is niet ons sterkste punt. Er zijn nog werkpunten, maar ik zie verbetering. Daar moeten we op verder bouwen en zo snel mogelijk de knop omdraaien. Ook moeten we er nog aan werken om bij een voorsprong de wedstrijd meer te controleren en te weerstaan aan een tegenstander die bij een achterstand op een andere manier gaat voetballen”, aldus Vercauteren.

Statistieken

KAA Gent is volop in de achtervolging op Club Brugge dat nog altijd koploper is in de Jupiler Pro League. De ploeg uit Brugge heeft 57 punten, Gent heeft er negen minder. Dat zijn drie volle wedstrijden die gewonnen moeten worden en daarmee kan Thorup zich dus geen verlies tegen RSC Anderlecht veroorloven.

Datzelfde geldt ook voor RCSA. De ploeg van Vercauteren denkt niet aan het kampioenschap, maar wel aan deelname van de PO1 en ook daarvoor komen een pak ploegen in aanmerking. Op de negende plek en met 33 punten is er nog heel veel werk te doen voor Anderlecht. KV Mechelen en SV Zulte Waregem (beide 34 punten) moeten eerst wijken. Dan moet er nog een concurrentie worden aangegaan met KRC Genk. De Genkies hebben 37 punten en sluit daarmee het rijtje ploegen die kans maken op PO1.

Head 2 Head

KAA Gent wist in mei van voorbije jaar nog een zege (2-1) uit het vuur te trekken tegen RSC Anderlecht. Vijf maanden eerder lukten dat de Buffalo’s ook al (1-0). In 2018 speelden de ploegen één keer tegen elkaar en ook toen werd RSCA aan de zegekar geknoopt door de thuisploeg (1-0). Wanneer was dan de laatste overwinning van Anderlecht in de Ghelamco Arena? Inmiddels is dat al heel wat jaartjes geleden volgens RSCA-begrippen. In december 2016 dateert de laatste overwinning van Paars-wit (2-3) in Gent. In 2017 kwam er in de twee matches die Gent tegen Anderlecht speelden geen winnaar uit de bus rollen. Tweemaal werd het dat jaar 0-0 in Gent.

Huidige vorm KAA Gent

Gent heeft dit jaar alleen nog maar gewonnen. De oogst was ook niet mager te noemen, want de Buffalo’s scoorden er in de drie gespeelde wedstrijden van dit jaar goed op los. Thuis tegen Moeskroen begon Gent het kanon al af te vuren. Er werd met 3-1 gewonnen van Moeskroen. Later werd het 4-1 tegen Genk en ook op verplaatsing bij KV Mechelen was het feest voor Gent dat met 0-3 won.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Anderlecht doet het allemaal iets bescheidener, maar de ploeg van Vercauteren heeft zijn laatste twee matches wel weten te winnen. Tegen Club Brugge (1-2) werden er geen drie punten in huis gehaald, maar thuis bij Cercle Brugge wel. Op Jan Breydel zegevierde Anderlecht met 1-2 van Cercle. Voorbije weekend kwam daar de overwinning op Moeskroen (1-0) nog eens bij.

Lappenmand

Bij Gent zijn het Roman Yaremchuk (achillespees) en Brecht Dejaegere (sleutelbeen) die de lappenmand vullen. Een schorsing dreigt voor Nana Asare, Sven Kums en Jonathan David. Bij Anderlecht is de lappenmand aan het overstromen van de geblesseerde spelers. Landry Dimatra, Pieter Gerkens, Yari Verschaeren, Philippe Sandler, Kemar Roofe, Samir Nasri, Andy Najar, Adrien Trebel, Nacer Chadli en Anthony Vanden Borre hebben allen te maken met kwetsuren en trainingsachterstanden waardoor zij niet mee afreizen naar de Ghelamco Arena.

Prognose

Aangezien Gent er het zijn huidige vorm, lappenmand en stand in de Jupiler Pro League er een stuk aangenamer voor staat, zetten wij in op een zege van Gent. De Buffalo’s zullen ook dit keer weer flink gaan scoren en onze wedtip is dan ook 3-0 van Gent. Volkomen mee eens of juist niet? Speel uw eigen voorspelling en vind de hoogste odds voor een goede deal bij uw bookmaker.

Quoteringen KAA Gent – RSC Anderlecht

De Belgische wedkantoren weten voor deze match de snaar weer te raken. De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn hoog ingeschaald. Voor een zege van RSCA wordt met x 5.05 keer de inleg de hoogste odds van deze wedstrijd uitgekeerd. Een overwinning van Gent staat met x 1.57 keer uw speelbedrag een stuk lager genoteerd. Verwacht u een gelijkspel? Ook dan kunt u rekenen op een torenhoge beloning, want die odd staat namelijk op x 4.10 keer uw speelbedrag in de boeken.

De Jupiler Pro League wedstrijd KAA Gent – RSC Anderlecht wordt gespeeld op vrijdag 7 februari om 20:30 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Speelt u net als velen dat Gent zegeviert of krijgt RSCA de touwtjes weer strak en bekronen zij zicht met een overwinning? Wat uw voorspelling ook is, pak de hoogste odd mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

hazarddd
7 februari 2020

Mooie kraker vanavond op tv. Ik wil hier wel een centje van meepikken. Mijn voorspelling is 2-0 voor de Buffalo's.

4 jaar geleden

kaagent
7 februari 2020

Geen twijfel aan dat Gent gaat zegevieren vanavond in de Ghelamco Arena.

4 jaar geleden

bobgok
7 februari 2020

Voor de hoogste odd gaan en dat is winst van RSCA!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN