Jupiler Pro League: Luik ontvangt Gent op ‘Boxing Day’

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
25 december 2019     1 REACTIE

Kerstvoetbal! De één vindt het heerlijk, de ander vindt het niks. Maar feit is dat deze donderdag na kerst Luik en Gent tegenover elkaar zullen staan in de Maurice Dufrasne Arena. Wie gaat er met de overwinning lopen en wie krijgt een extra kerstkater door deze match? VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze match en zet alle matchfeiten voor u op een rij. Speelt u ook mee? Check dan ook het odds overzicht en zet tijdig in voor de hoogste bonussen!

Michel Preud’homme: “Ploeg met veel kwaliteiten”

Op een week tijd werd Standard uitgeschakeld in de Europa League, uit de beker gekegeld en kon het in eigen huis niet afrekenen met Anderlecht. Om met een goed gevoel en met een zo klein mogelijke achterstand op Club Brugge het nieuwe jaar in te trekken is een overwinning op Gent aangewezen. Preud’homme: “Als onze spelers meteen tonen wat de toeschouwers willen zien, zullen ze ons steunen. Gent zal op zijn beurt ook iets recht te zetten hebben. Ook zij hebben goede periodes met minder goede afgewisseld dit seizoen. Maar we moeten op onze hoede zijn, want die ploeg heeft heel veel kwaliteiten.”

Standard Luik wint de wedstrijd
2.20
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
KAA Gent wint de wedstrijd
3.00

Vertrek Anthony Limbombe

Nog meer slecht nieuws in de aanloop naar deze match: Anthony Limbombe zal na de winterbreak niet terugkeren in Luik, hij gaat terug naar de ploeg die hem verhuurde aan Standaard: het Franse Nantes. “Het is jammer dat hij ons verlaat, maar ik kan hem begrijpen. Gezien zijn situatie en blessure, die er kwam wanneer hij zijn beste niveau bereikte, hebben we de vraag van Nantes – om hem terug te laten keren – geaccepteerd. Ik denk dat Anthony ons nog veel had kunnen bijbrengen, maar ik heb mijn toestemming gegeven”, aldus Preud’homme tegenover La Dernière Heure.

Jess Thorup: “Getoond mee te kunnen tegen de grote ploegen”

In Gent kan men niet anders dan tevreden zijn over de prestaties van de voorbije maanden, zowel in Europa als in de Belgische competitie maakt de ploeg indruk. Trainer Jess Thorup trekt dan ook met veel vertrouwen en goesting naar Luik: “We hebben getoond mee te kunnen tegen de grote ploegen. Voorbije weekend nog de 1-1 tegen Club Brugge en dat alles geeft ons vertrouwen voor de match van donderdag tegen Luik. Ik zie een goede spirit in de ploeg. We hebben al zestien matches niet verloren en dat nemen we zeker mee naar donderdag.”

“Heel belangrijke match”

Ondanks het vertrouwen en goede gevoel beseft Thorup ook heel goed dat er in Luik veel op het spel staat: “Deze match gaat heel belangrijk zijn voor ons en voor het verdere verloop van de competitie. Een goed resultaat zal bovendien zorgen dat we het goede gevoel in de winterstop kunnen vasthouden.”

Statistieken

Standaard gaat dit duel in als de nummer vijf van de Jupiler Pro League. Luik pakte dit seizoen in totaal 35 punten uit de eerste twintig matches. KAA Gent staat er nog beter voor. De ploeg van trainer Thorup bivakkeert heerlijk op een derde plek met 36 uit twintig. De verschillen zijn dus klein en de uitslagen van deze donderdag kunnen alles omgooien qua ranglijst.

Head 2 Head

De laatste editie van Luik – Gent werd een prooi voor de bezoekende formatie. Gent wist voorbije seizoen met 2-3 te winnen op Sclessin. Het was al van 2016 dat dat nog eens gelukte. Tussen die zege en de zege van voorbije seizoen zaten twee overwinningen van Standaard en één gelijkspel: 0-0 op 16 december 2017.

Huidige vorm Standard Luik

Luik begon het seizoen het sterk, maar de voorbije weken is het punten sprokkelen voor de formatie van MPH. Voorbije weekend kon het geen enkel punt meenemen bij de wedstrijd op verplaatsing bij Waasland-Beveren. De thuisploeg won met 2-1. In de beker had Standaard zich thuis ook al verslikt in Antwerp: 1-3. De voorgaande twee competitie matches (Anderlecht thuis en Moeskroen uit) eindigden in een gelijkspel. Luik won zijn laatste competitie match op 1 december toen het op Sclessin met 1-0 won van Cercle.

Huidige vorm KAA Gent

De statistieken van de vorm die Gent tentoonspreid zijn een pak wisselvalliger. De ene week winst, een week later een nederlaag. Dat is een beetje het patroon van de voorbije weken. Afgelopen speelronde was er de 1-1 tegen Club Brugge. Een knappe prestatie zeker als u bedenkt dat een week voordien nog met 2-1 werd verloren bij laagvlieger Oostende. De prestatie in de Europa League zijn dan wel weer straf en moeten ook zeker worden meegenomen in de beschouwingen.

Lappenmand

Geen Orlando Sá bij Luik. De centrumspits is al tijden out met een ingescheurde achillespees. Noë Dussenne is een tweede lang geblesseerde aan de kant van Luik. Hij zit nog altijd in de lappenmand vanwege een kruisbandkwetsuur. Tot slot Anthony Limbombe. Hij speelt donderdag niet mee door knieklachten.

Bij Gent ontbreekt Brecht Dejaegere vanwege een sleutelbeenbreuk. Jonathan David ontbreekt volgens de officiële berichtgeving wegens een ‘speciale vakantie’. Wat voor verlof dit is, kunnen wij u helaas ook niet melden. Nana Asare moet oppassen, want hij staat op scherp dankzij vier gele kaarten.

Prognose

Wij verwachten een spannende 1-1 donderdag, maar dus geen winnaar. Dit is lekker voor de bonussen die wedkantoren in petto hebben, maar niet voor de beide ploegen. Want zij kunnen elke punt gebruiken. Verwacht u ook een draw of speelt u op een andere uitslag? Check dan onderstaan odds overzicht en plaats vandaag nog uw voorspelling via VoetbalGokken.be!

Quoteringen Standard Luik – KAA Gent

Voor de wedstrijden die gespeeld worden door de ploegen uit de top zes zijn de quoteringen altijd zeer straf ingedeeld. Zo wordt winst van KAA Gent al x 3.00 keer uw inleg waard. Een thuiszege van Standard Luik staat op x 2.20 keer het speelbedrag genoteerd.

De hoogste odd van deze match vinden we in het 1X2 spelsysteem bij een gelijkspel x 3.60 keer uw speelbedrag. Wilt u het nog spannender maken? Dan kunt u ook spelen op wie er bijvoorbeeld het eerst scoort, wie krijgt er een gele of rode kaart en hoeveel wordt er gescoord in het eerste of tweede helft van de wedstrijd. Ontdek alle speeltechnieken bij de Belgische wedkantoren.

De Jupiler Pro League wedstrijd Standard Luik – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 26 december om 20:30 uur in de Maurice Dufrasne Arena te Luik. Welke ploeg pakt volgens u de laatste driepunter van dit jaar? Speelt u op Luik of wordt het toch Gent? Pak de hoogste odds bij de bookmaker en deel uw menig op VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
27 december 2019

Gelukkig was Kums er nog.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN