Jupiler Pro League hervat met topper tussen Anderlecht en Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
15 januari 2020     3 REACTIES

De wedkantoren worden nu al overspoeld met voorspellingen voor de 22ste speelronde in de Jupiler Pro League. Met name het duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge is populair. VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze straffe pot door de beide coaches aan het woord te laten, de wedstrijdstatistieken op een rij te zetten en de gemiddelde odds te tonen. Speelt u zondag ook mee?

Frank Vercauteren: “Club Brugge alleen op papier favoriet”

RSC Anderlecht is nog altijd zoekende. Trainer Frank Vercauteren heeft wel wat meer structuur in het elftal gebracht, maar de Brusselse formatie is nog niet top. De trainer ziet echter wel genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen de topper tegen Club aan te vatten. “Of zij favoriet zijn? Kunnen wij dat als Anderlecht zeggen, dat Club Brugge favoriet is?”, zei RSCA-coach Frank Vercauteren op een persbabbel. “Natuurlijk hebben zij dit seizoen al uitstekend gepresteerd, zowel in de competitie als in de Champions League. Maar favoriet, dat ben je vooral op papier. Het is op het veld dat het moet gebeuren.”

Anderlecht wint de wedstrijd
4.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.10
Club Brugge wint de wedstrijd
1.66
Exclusieve actie bij Ladbrokes.be!
ACTIE

“Ook na Club nog moeilijke duels”

Vercauteren bekijkt de confrontatie tegen Blauw-zwart niet als een mogelijk keerpunt. “Let wel, je hoopt een wedstrijd altijd te kunnen gebruiken om nadien positief te evolueren, maar een keerpunt? Neen, zo beschouw ik deze match niet. Na Club wachten ons opnieuw moeilijke duels. Een goed resultaat tegen Club kan ons wel een serieuze boost geven.”

Philippe Clement: “Apprecieer manier waarop Anderlecht voetbalt”

Voor Club Brugge coach Philippe Clement maakt het weinig uit dat Anderlecht wellicht lager staat dan menigeen vooraf had verwacht. Hij benadert de match nog altijd als een topper. “Ik heb al hun wedstrijden gezien van de voorbije twee maanden, en in het veldspel waren ze altijd de beste ploeg”, begint Clement. “Het ontbrak hen wel aan efficiëntie om kansen af te maken. Anderlecht is ook een ploeg die de bal wil, op zoek gaat naar doelpunten en wil winnen. Ik apprecieer hun manier van voetballen.”

“Focus enkel op Club Brugge zelf”

Clement weet dus precies wat hen te wachten gaat staan in het Lotto Park, maar in de voorbereiding heeft hij zich enkel druk gemaakt om zijn eigen manschappen en tactiek. “Ik moet mij enkel focussen op Club Brugge, niet op hoe een andere ploeg speelt”, aldus Clement.

Statistieken

Anderlecht is koploper van het rechterrijtje, maar wil dolgraag doorstoten naar het linkerrijtje om zodoende alsnog in PO-1 te geraken. De 27 punten die de ploeg van trainer Vercauteren tot nu toe bij elkaar harkte zijn goed voor een negende stek.

Club Brugge doet het een pak beter dan de gastheren van aankomende zondag. De ploeg van trainer Clement staat fier bovenaan met een propere 49 uit 20. Het verloor enkel van Royal Antwerp (2-1) en boekte in de JPL al vijftien zeges dit lopende voetbalseizoen.

Head 2 Head

In de Croky Cup trok Brugge ook al naar het Lotto Park in Brussel. Op 19 december van het voorbije jaar wisten de bezoekers met 0-2 te zegevieren. Ook in de Jupiler Pro League was er een overwinning van Club te noteren op verplaatsing bij RSCA. In maart werd het 2-3. Exact een jaar eerder was er de laatste zege van de thuisploeg op The Blue Army: 1-0.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Het elftal van trainer Vercauteren speelde in aanloop naar dit duel een tweetal oefenmatches. Van Lugano werd gewonnen (2-1), maar tegen Livingston kwam het niet verder dan 1-1. Vlak voor de jaarwende werd het bij Antwerp ook al een draw: 0-0. Hierdoor is de laatste competitiezege die Anderlecht behaalde de 2-0 thuiszege op KRC Genk.

Huidige vorm Club Brugge

De Brugse formatie had een wisselvallige decembermaand. In de Cup had het bij Oostende een verlenging nodig om door te bekeren. Maar de kustderby werd uiteindelijk wel in het voordeel van de bezoekers beslecht: 1-2. Enkele dagen later werd Sint-Truiden VV verslagen om vervolgens in de Champions League met 1-3 klop te krijgen van Real Madrid.

Na deze afstraffing volgden twee overwinningen (JPL en Cup), maar vlak voor de kerst was er ineens de puntendeling op Gent: 1-1. Het kalenderjaar werd goed afgesloten middels een 4-0 zege op Zulte Waregem. De oefenpotjes tegen PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam verliepen ook al wisselvallig: PSV werd met 1-2 opzij gezet, Ajax verpletterde Club met 1-3.

Lappenmand

RSCA heeft een viertal sterkhouders in de lappenmand hangen. Landry Dimata is al bijna een vol jaar afwezig door kraakbeenschade. Yari Verschaeren wordt medio februari terugverwacht bij de ploeg uit Brussel. Hij zit nu nog in de ziekenboeg met een bandscheuring.

De van Manchester City gehuurde Philippe Sandler onderging begin december een knieoperatie en is nog aan het revalideren. Andy Najar heeft een trainingsachterstand en is nog niet inzetbaar tegen Club Brugge.

Bij de bezoekers is Matej Mitrovic de enige speler die onder behandeling staat van de medische staf. De centrale verdediger van Club Brugge heeft een trainingsachterstand en moet vooral werken aan zijn conditie. Emmanuel Dennis moet voor de doelpunten zorgen bij Club, maar hij moet ook uitkijken voor een gele boeking van de referee. Hij zag al vier keer geel en een volgende beurt betekent dat hij een match moet toekijken.

Prognose

Club Brugge is favoriet bij de bookmakers en geniet ook onze voorkeur. Zonder blikken of blozen vullen wij een 2 in op onze wedformulier. De bijbehorende score: 1-3. Verwacht u dit ook? Check dan de odds voor winst van Club Brugge. Verwacht u meer van de thuisploeg? Dan zouden dat zomaar tot de hoogste odds van deze match kunnen horen!

Quoteringen Anderlecht – Club Brugge

Voor deze kraker in de Jupiler Pro League willen de Belgische wedkantoren diep in de buidel tasten naar straffe quoteringen. De hoogste odd die er voor deze match te vinden is in het 1X2 spelsysteem wordt uitbetaald als Anderlecht wint van zijn aartsrivaal. Uw inleg wordt x 4.50 keer meer waard als u vooraf hebt ingelegd op een zege van RSCA. Voor een gelijkspel staat er met x 4.10 keer het speelbedrag een gelijkwaardige quotering voor u gereed. Winst van Club Brugge staat gemiddeld op x 1.66 keer uw inleg en ook dat is niet mis.

De Jupiler Pro League wedstrijd RSC Anderlecht – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 19 januari om 18:00 uur in het Lotto Park Stadion te Anderlecht. Welke ploeg wint deze Klassieker in de Jupiler Pro League? Speelt u op RSCA of wordt het toch Club waar u uw geld op inzet? Speel mee via VoetbalGokken en kies uw bookmaker voor de beste deals.


Reacties

svballorig
19 januari 2020

Dit wordt nog echt spannend. Ik denk dat RSCA nog kan gaan zegevieren ook ;)

4 jaar geleden

tooskla...
19 januari 2020

Club gaat nog flink van zich afbijten

4 jaar geleden

bobgok
20 januari 2020

En dan moet Anderlecht toch op de knietjes. ;) Niet anders verwacht dan dat Club als winnaar uit Brussel vertrekt.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN