Jupiler Pro League herstart met topmatch KAA Gent tegen RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 januari 2019     0 REACTIES

Na een korte winterbreak start de Jupiler Pro League dit weekend meteen met een topmatch. Nummer zeven KAA Gent ontvangt in eigen huis het geplaagde RSC Anderlecht (vierde); dat zonder trainer Hein Vanhaezebrouck verder het seizoen ingaat. De Belgische wedkantoren schatten de kansen voor beide teams hoog in en dat is terug te vinden in de pre-wedstrijdquoteringen voor deze Belgische topmatch.

KAA Gent-trainer Jess Thorup: “Alles moet beter: offensief en defensief”

Het kalenderjaar 2018 werd niet fraai afgesloten door Gent. Er werd verloren tegen Genk en daarmee werden de spelers in mineur de jaarwisseling in gestuurd. Jess Thorup heeft dan ook een schone taak om 2019 direct beter te beginnen. Gemakkelijk gaat dat niet zijn, want RSC Anderlecht komt op bezoek. Thorup: “Thuis en uit willen we ons spel kunnen opleggen”, zegt hij aan de interviewer van de club die hem citeert op het digitale huis. “Met een offensieve mindset met veel kansen en vertrouwen tegen eender welke club, dus ook tegen ploegen als Anderlecht”, vervolgt Thorup zijn relaas.

Thorup beseft maar al te goed dat een nieuw jaartal niet ineens zorgt voor een totaal ander voetbalspel, maar zag tijdens de oefentrip al wel positieve ontwikkelingen die hem sterken richting de match tegen RSCA: “Maar om effectief ook te winnen moeten we dat niveau 90 minuten kunnen aanhouden, dat is de volgende stap. Alles moet trouwens nog beter: offensief en defensief.”

Ook Brecht Dejaegere kijkt uit naar de competitiehervatting tegen Anderlecht: “We hebben onze batterijen terug opgeladen en hebben we nu weer de volledige focus op de competitie herstart tegen Anderlecht”, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Fred Rutten: “Terug vertrouwen opdoen”

De nieuwe grote man bij RSC Anderlecht is de Nederlander Fred Rutten. Net na de jaarwisseling werd Rutten gepresenteerd als opvolger van Hein Vanhaezebrouck. Na een korte voorbereiding begint Rutten deze zondag aan zijn eerste echte klus als trainer van Anderlecht en hij doet dat op verplaatsing bij Gent: “Ik ben dan ook vereerd dat ik hier mag werken. Ik hoop zo snel mogelijk een team op het veld te krijgen dat met vertrouwen voetbalt.”

“Vanaf de match tegen Gent ligt de focus op winnen”

En vertrouwen krijg je door te winnen. Rutten hoopt dan ook dat er zondag in Gent drie punten klaarliggen voor zijn elftal, maar cadeau krijgen dat zal hij ze alvast niet. “Topvoetbal gaat om resultaten, daarom ligt er direct vanaf de eerste match tegen KAA Gent de focus op winnen. We moeten de afstand met de nummer een verkleinen en ik zie daar wel potentieel voor. Het komt er nu op aan de spelers duidelijk te maken wat we willen. Dat staat nu nog allemaal te gebeuren.”

Statistieken

Rutten reist met goede adelbrieven af naar Gent, want RSCA won eerder dit seizoen in eigen stadion al van KAA Gent: 2-0. Echter op verplaatsing doet Anderlecht het de laatste jaren een stuk slechter. Afgelopen seizoen hield Gent de punten thuis: 1-0 en ook twee seizoen terug wist Anderlecht niet te winnen in de Ghelamco Arena: 0-0.

De meest in het oog springende match, was die van 2016. Toen pakte Anderlecht in extremis de zege door Gent met 2-3 te verslaan. De Pool Lukasz Teodorczyk – inmiddels uitkomend voor Udinese – was toen de grote man bij RSCA met twee goals, waaronder de 1-3. Die treffer bleek achteraf de winnende te zijn.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AA Gent – RSC Anderlecht

De Belgische bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor dit Jupiler Pro Leagueduel hoog ingeschaald. Zelfs bij een thuiszege van Gent wordt uw inleg verdubbeld: x 2,11.

Een draw staat in het 1X2 spelsysteem op x 3,50. De hoogste odd bij dit duel! Spelers die inzetten op RSC Anderlecht mogen ook een grote uitkering tegemoet zien als de club van nieuwbakker trainer Fred Rutten op verplaatsing bij Gent weet te winnen: x 3,40.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Jupiler Pro League-match AA Gent – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 20 januari om 18:00 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Houdt Gent de punten thuis of weet RSCA de punten te stelen? Zet nu in via VoetbalGokken.be en scoor met deze topmatch!

Ontvang bij Ladbrokes een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij ladbrokes.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN