Jupiler Pro League Club Brugge op verplaatsing bij KRC Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 februari 2020     3 REACTIES

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League loopt naar zijn eind, maar net voor het begin van de play-offs is het nog superspannend. Welke teams halen de PO1 en welke elftallen worden veroordeeld tot het spelen van play-off2? Competitieleider Club Brugge gaat zondag naar KRC Genk die de drie punten hard nodig heeft om bij de top zes aan te sluiten. Terwijl Brugge voor de titel aan te strijden is. De Belgische wedkantoren doen daar nog extra sausje over. Durft u mee te spelen?

Hannes Wolf: “Verantwoordelijkheid nemen tegen Club Brugge”

Voor KRC Genk zijn de resterende drie wedstrijden voordat de play-offs van start gaan van groot belang. Er staat een wedstrijd op verplaatsing bij KV Oostende gepland en tot slot de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, maar eerst komt Club Brugge zondag naar de Luminus Arena. Trainer Hannes Wolf en zijn team maken hun borst nat voor de komst van de Bruggenaren. “De punten die we nu hebben zijn niet voldoende om POI te halen, we moeten er meer hebben. Als we niet top geconcentreerd zijn tegen Club Brugge, halen we niets. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus Wolf bij Sporza.

KRC Genk wint de wedstrijd
3.90
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
Club Brugge wint de wedstrijd
1.82

”Ons perspectief blijft hetzelfde”

De druk is groot bij de ploeg, want KV Mechelen en RSC Anderlecht maken ook nog kans op PO1. “Uiteraard kennen we de uitslagen van de andere ploegen, maar eerlijk: there is no space for that idea, er is geen plaats in ons hoofd om te denken dat het nu soepeler zou gaan of dat een nederlaag nu makkelijker te verdragen zou zijn. Nee, Voor ons perspectief verandert dat dus niets”, aldus de coach van de Genkies.

Philippe Clement: “Goede ervaringen meenemen naar Genk”

Club Brugge werd deze week door Manchester United uit het Europese voetbaltoernooi gezet. Een flinke nederlaag op Old Trafford (5-0) kon niet voorkomen worden, maar trainer Philippe Clement is trots op zijn ploeg. “Over de 2 wedstrijden is Manchester United de verdiende winnaar, maar het is heel teleurstellend om zo uit Europa te moeten vertrekken. Onze jonge spelers hebben heel veel goede ervaringen opgedaan en ze kunnen zeker van pas komen in de toekomst”, aldus Clement.

“Verwacht een gemotiveerd Genk”

De knop moet snel omgezet worden bij de Bruggenaren, want zondag staat de wedstrijd op verplaatsing bij KRC Genk op het programma. Volgens Clement wordt dit ook geen gemakkelijke klus. “Genk is zeer gemotiveerd en gaat ons willen kloppen, dus we moeten er klaar voor zijn. We moeten nu snel recupereren, want we speelden 11 matchen op 38 dagen”, aldus de coach van Club.

Hans Vanaken: “Focus op de competitie”

Ook Club-speler Hans Vanaken wil de wedstrijd tegen Manchester United zo snel mogelijk vergeten en het vizier richten op de wedstrijd tegen Genk. “Ik ben ontgoocheld, maar we mogen trots zijn op wat we getoond hebben in Europa. Vanaf nu moet de focus weer helemaal op de competitie en de bekerfinale”, aldus Vanaken.

Statistieken

Club Brugge is met 64 punten al lang zeker van PO1. Dat geldt overigens ook voor drie ploegen KAA Gent, Standard Luik en Sporting Charleroi. Royal Antwerp staat vijfde met 47 punten en kan zich dit weekeinde ook verzekeren van play-off1. KRC Genk is de ploeg die er nog het hardst aan moet trekken. Met 41 punten is plek zes nog lang niet veilig voor de Genkies. KV Mechelen staat zevende met veertig punten en ook RSC Anderlecht ligt met 37 punten op de loer.

Head 2 Head

Voorbije seizoen kon er bijna geen enkele ploeg de huidige landskampioen in de Luminus Arena verslaan. Ook Club Brugge lukte dat toen niet. Het werd 3-1 in Genk. In 2018 werd het tweemaal 1-1 een gelijkspel. De laatste keer dat de Bruggenaren kwamen winnen bij Genk was in februari 2014. Toen versloeg Brugge de thuisploeg met een straffe 1-3.

Huidige vorm KRC Genk

De ploeg van Wolf heeft het de laatste weken niet gemakkelijk. Voorbije week werd de wedstrijd op verplaatsing bij KV Kortrijk met 0-1 gewonnen door de Genkies. Een week eerder versloeg Standard Luik de huidige landskampioen nog in eigen huis met 1-3. De uitwedstrijd tegen Royal Antwerp werd met 1-1 een gelijkspel.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge ervaarde een zware week met de Europa League terugwedstrijd tegen Manchester United. Clement en zijn mannen werden flink in de kou gezet doordat United met 5-0 wist te zegevieren. De 1-1 in Brugge gaf Club wat hoop, maar die werd door de Engelse topploeg voor de thee al ontnomen. Voor Club Brugge rest nu het kampioenschap en de Belgische beker.

Lappenmand

Bij Genk is de lappenmand nog niet leeg. Met Danny Vukovic heeft de medische staf de handen eraan vol om de doelman snel te laten herstellen van een ingescheurde achillespees. Dan zijn middenvelder Bryan Heynen (gescheurde kruisband), Maarten Vandevoordt (elleboog) en Paul Onuachu (knie) zijn de overige drie spelers die bivakkeren in de ziekenboeg van de Genkies. Ook is het nog niet zeker of Junya Ito (enkel) weer aan kan sluiten. Verdediger Joakim Maehle is geschorst voor de wedstrijd tegen Club Brugge en Dries Wouters heeft met vier gele kaarten achter zijn naam ook op zijn tellen te letten.

Ondanks het drukke schema heeft Clement momenteel weinig spelers met blessureleed. Ruud Vormer is de man die de lappenmand vult van de Bruggenaren. Vormer kamt met een gescheurde knieband die de middenvelder opliep in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. De Nederlander moest de wedstrijd tegen Manchester United ook al opgeven. Ook Emmanuel Dennis is nog niet fit genoeg om aan te treden tegen Genk.

Prognose

Onze verwachting is dat het een gelijkspel wordt in de Luminus Arena. Waarom? Club Brugge voelt de loodzware match tegen Manchester United nog in de benen en heeft de punten niet al te hard meer nodig. De Genkies hebben dat wel en zijn gebrand op een driepunter. Wij vullen dan ook een 2-2 gelijkspel in bij de Belgische wedkantoren. Bent u nieuwsgierig naar de overige odds? Onderstaand odds van Unibet.be geeft een gemiddelde weer van de quoteringen bij de bookies.

Quoteringen KRC Genk – Club Brugge

De Belgische wedkantoren schalen de odd graag hoog in. Ook voor deze match zijn er weer topquoteringen te vinden in het 1X2 spelsysteem van de bookies. De hoogste odd van deze wedstrijd x 3.90 keer de inleg wordt uitgekeerd als KRC Genk thuis wint van Blauw-Zwart. Nog een hoge odd vinden we bij een gelijkspel x 3.60 keer uw inleg. Voor een zege van Club Brugge wordt een quotering van x 1.82 keer de inleg gehanteerd.

De Jupiler Pro League wedstrijd KRC Genk – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 1 maart om 14:30 uur in de Luminus Arena te Genk. Zet uw voetbalkennis om in klinkende euro’s en doe via VoetbalGokken.be mee op Genk tegen Club in speelronde 28 van de Belgische competitie.


Reacties

tooskla...
1 maart 2020

Alle lof voor Club, maar de Genkies gaan vanmiddag winnen.

4 jaar geleden

belga
1 maart 2020

Leuke odd :) Ik doe mee!

4 jaar geleden

weddendat
1 maart 2020

Zonder Ruud wordt dit geen gemakkelijke klus. De Genkies gaan alles geven. Ik heb 2-2 genoteerd bij de bookies.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN