Jupiler Pro League Clasico: Standaard Luik – RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 december 2019     2 REACTIES

De clubleiding mag dan een driejarige ambitie hebben uitgesproken voor Anderlecht. De huidige selectie en staf willen ongetwijfeld nu al winnen als ze zondag op verplaatsing bij Standaard aantreden. De thuisploeg heeft ook veel goesting om het tot nu toe goede seizoen voort te zetten en zullen met de 2-2 tegen Arsenal in het achterhoofd ook denken aan winst in deze thuismatch voor de Jupiler Pro League. De bookies zetten de odds voor deze topper hoog op en dat maakt meespelen nog aantrekkelijker. Lees onderstaande voorbeschouwing en bepaald wat uw inzet gaat zijn!

Michel Preud’homme: “We redeneren niet in functie van Anderlecht”

Standaard Luik leek op weg naar overwintering in Europa, maar na een 2-0 voorsprong werd het alsnog 2-2 tegen Arsenal. Een bittere pil die snel wegslikt dient te worden, want zondag wacht RSC Anderlecht. Een ploeg die ook niet goed draait, maar waarvoor Luik-coach Preud’homme nog altijd beducht is: “Als ze enkele wedstrijden op rij beginnen winnen, kan het heel snel gaan. Wij redeneren trouwens niet in functie van Anderlecht, maar gaan onze eigen weg. Wij moeten klaar zijn.”

Standaard Luik wint de wedstrijd
1.93
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.75
Anderlecht wint de wedstrijd
3.75

Frustraties

De rode kaarten voor Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela zouden Standard wel eens zuur kunnen opbreken. De Rouches spelen tegen RSC Anderlecht en zullen dus serieus moeten schuiven als Carcela en Mpoku geschorst worden. “Ik probeer mijn spelers te begrijpen en ik verdedig hen. Mpoku en Carcela zijn geen gemene voetballers, wel creatieve. Ik wilde iedereen er enkel attent op maken dat alle kleine foutjes die op hen gemaakt worden voor frustraties kunnen zorgen. Maar ik heb de beelden gezien, natuurlijk zijn die ‘impressionant’. En zulke fouten moet je altijd proberen te vermijden en die wil ik zondag tegen Anderlecht absoluut niet meer zien.”

Frank Vercauteren:  “Stimulans om tegen Luik beter te doen”

Anderlecht moet dus roeien met de riemen die het heeft en dat is momenteel vaak te weinig. Veel blessures, gebrek aan geluk en ervaring zorgen ervoor dat RSCA regelmatig punten morst. Trainer Frank Vercauteren blijft echter positief richting de match op Luik: “Je leeft met de realiteit dat er zeven spelers uit de eigen jeugd meespelen. Die doen hun uiterste best en je mag ook veel van hen verwachten, maar er is ook nog werk aan om zondag goed voor de dag te komen.”

“Fans mogen meer eisen”

Hij snapt ook de frustratie bij de supporters, maar verwijst ook naar open brief: “De fans mogen zeker meer eisen, dat is het DNA van Anderlecht. Als je hier speelt, moet je daarmee kunnen omgaan. Het kan zelfs een stimulans zijn om tegen Standard Luik beter te doen”, besluit Vercauteren.

Statistieken

De match tussen Standard Luik en RSC Anderlecht vangt aan met Luik op een derde stek en Anderlecht op een elfde. De thuisploeg uit Liége heeft 34 uit 18, Anderlecht door het met 22 uit 18. Luik heeft een zege nodig om nummer twee Gent in het vizier te houden en FC Antwerp niet te laten passeren. Anderlecht kijkt vooral naar Moeskroen en Sint Truiden, die net boven de ploeg van trainer Vercauteren staan. Eupen zit met 19 punten op het vinkentouw om de elfde stek over te nemen. Michel Preud’homme hierover: “Ach, je kan die statistieken draaien en keren zoveel je wil. Anderlecht is in België de club met de meeste titels en ik trok er altijd als underdog naartoe met Club, Standard en Gent, terwijl paars-wit toen top was. Misschien is Anderlecht gewoon ook heel erg gemotiveerd tegen mij.”

Head 2 Head

Luik – Anderlecht leverde in het verleden al flink wat mooie potjes op. De meest memorabele is ongetwijfeld die van voorbije seizoen. Toen haalde de thuisploeg vlak voor PO1 nog eens straf uit: 5-0. Die is gelijk ook het laatste treffen op Sclessin. Anderlecht komt de voorbije jaren nooit rap vinden op verplaatsing in Luik. De laatste maal dat ze met drie punten op zak terug konden keren naar Brussel was op 2 oktober 2016: 0-1. Op 28 januari 2018 vond de volgende Clasico plaats: 3-3. Daarna won Standaard drie maal op rij met als hoogtepunt dus die 5-0 van voorbije seizoen.

Huidige vorm Standard Luik

MPH zat de voorbije weken telkens met extra proviand vanwege de Europa League matches, de harde uitschakeling na de 2-2 tegen Arsenal zorgt op dat vlak alvast voor een pak minder zorgen. Na een periode met matige resultaten lijkt Luik nu weer boven, want ook met het spel tegen Arsenal oogstte de ploeg veel lof. De 2-2 bij Moeskroen, voorbije weekend, is daarmee allang vergeten.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Geen Europese campagne voor Anderlecht dit jaar en dat betekent dat de ploeg zich al de ganze week voorbereid op zondag. Voorbij speelronde werden er nog punten gemorst in het thuisduel tegen Charleroi: 0-0. In de Belgische beker werd nochtans een knappe zege op verplaatsing bij Moeskroen geboekt: 2-3, maar daarmee is RSCA nog niet terug waar het moet wezen. Wellicht dat een zege bij Luik hen weer een zetje in de juiste richting kan geven, want het elftal is nog altijd zoekende naar de goede vorm.

Lappenmand

De wisselvallige resultaten van Standaard komen deels door blessures. De lappenmand wordt nog altijd bevolkt door een pak Standaard-sterkhouders: Bokali, Dussenne, Limbombe, Milinkovic-Savic en Oulare zijn allen out voor zondag. Ook bij de bezoekers een vol gepakte ziekteboeg. Dimata en Najar spelen sowieso niet. Vraagtekens staan er achter namen van: Bakkali, Chadli, Gerkens, Nasri en Kompany. Die laatste leek voor langere tijd out, maar kan wellicht toch zondag opdraven. Vercauteren: “We hopen bij Vincent op de korte termijn, maar ik ga er niet veel over zeggen. Hier stelt zich elke dag de vraag: wat kan vandaag, wat kan morgen, wat kan overmorgen”, zo concludeerde hij begin deze week.

Prognose

De voorspelling voor deze Clasico luidt: 2-1. Luik lijkt ons net een stapje verder te zijn dan RSCA momenteel. Wel verwachten wij een match waarbij het close gaat zijn, dus zonder grote verschillen. Dat maakt het spelen op een draw overigens ook best interessant. Bovendien zijn de odds voor een puntendeling straf! Check onderstaand overzicht van de gemiddelde quoteringen en speel mee!

Quoteringen Standard Luik – RSC Anderlecht

De Belgische wedkantoren hebben voor deze match in Luik de quoteringen weer zeer straf ingedeeld. Voor een zege van RSC Anderlecht zijn de bookies bereid x 3.75 keer uw inleg uit te betalen. Deze quotering wordt ook voor een gelijkspel gehanteerd. Worden de punten verdeeld op Sclessin, dan wordt uw inleg hierop ook x 3.75 keer meer waard. In het 1X2 spelsysteem krijgt winst van de thuisspelende ploeg een odd van x 1.93 keer uw inleg mee.

De Jupiler Pro League wedstrijd Standard Luik – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 15 december om 14:30 uur in stadion Maurice Dufrasne te Luik. Wilt u meespelen en denkt u vooraf te weten wie deze wedstrijd gaat winnen? Wie krijgt er volgens u een rode of gele kaart of welke speler scoort er als eerst? Ontdek alle speelmogelijkheden en -technieken via VoetbalGokken.be en grijp uw bonus tijdens Standard – RSCA!


Reacties

tooskla...
15 december 2019

MPH laat RSCA voelen wie de baas is in Luik. Ik speel op 2-0 voor de Rouches

4 jaar geleden

weddens...
15 december 2019

De hoogste odd is van mij ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN