Jupiler Pro League Anderlecht krijgt Moeskroen op bezoek

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 januari 2020     1 REACTIE

In de Jupiler Pro League krijgt RSC Anderlecht in het eigen Lotto Park deze zondag Royal Excelsior Moeskroen op bezoek. Beide ploegen staan momenteel in het linker rijtje. Voor thuisploeg Anderlecht is dit de kans om in de rechter tabel te kunnen komen, maar ook Moeskroen heeft belang bij een overwinning om niet naar beneden te hoeven kijken. VoetbalGokken.be geeft alvast een voorproefje op deze JPL-match.

Frank Vercauteren: “Veel werkpunten voor ontmoeting met Moeskroen”

RSCA-trainer Frank Vercauteren wordt onder de loep genomen en er wordt al gepraat om een mogelijk ontslag. Voorbije weekeinde werd er gewonnen bij Cercle Brugge, maar met 1-2 was die buit niet wat RSCA hoopte. Enkele fans bleven ‘shame on you’ roepen en dat lijkt wel de doodsteek te worden voor Vercauteren.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.45
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.20
Excelsior Moeskroen wint de wedstrijd
6.50

Ook de trainer zelf zag de wedstrijd tegen Cercle niet als een schoolvoorbeeld voor het spel in de komende matches. “Meestal begin ik met de minder goeie dingen, maar die zijn te talrijk. Daar ga ik niet aan beginnen. We gaan niet te veel van deze match herbekijken of gebruiken in onze voorbereiding richting de wedstrijd tegen Moeskroen. Het enige dat we moeten onthouden is dat we gewonnen hebben en voor de rest moeten we ons verontschuldigen voor onze prestatie”, probeert  Vercauteren snel verder te kijken richting zondag.

“Aan positieve gevolgen denken”

De drie punten zijn natuurlijk wel van groot belang voor de ploeg uit Brussel. Paars-wit staat meteen op vier punten van de top zes. Dat betekent dat RSCA kans maakt op play-off 1. “We moeten denken aan de positieve gevolgen van deze drie punten en die meenemen naar de thuismatch tegen Moeskroen. Dat is het enige wat we kunnen doen. En beseffen dat we veel werkpunten hebben. Iedereen is zich daarvan bewust”, zo sluit Vercauteren zijn korte voorbeschouwing op de match van zondag af.

Bernd Hollerbach: “Beste prestatie nodig bij Anderlecht”

Ook bij Royal Excelsior Moeskroen hangt er noodweer boven de ploeg van trainer Bernd Hollerbach. Moeskroen haalt ook niet de ene naar de andere zege binnen. Hollerbach beseft dus dat er een tandje bij moet om RSCA in eigen huis opnieuw pijn te doen. “Anderlecht heeft zijn problemen, ik heb de mijne met Moeskroen. We zullen een van onze beste prestaties nodig hebben om Anderlecht te kloppen.”

“Hopen op uitschieter tegen Anderlecht”

Hollerbach snapt dat Moeskroen snel resultaten moet gaan pakken om niet in de onderste regionen terecht te gaan komen. “We moeten nu wel echt heel nodig punten gaan pakken. Ik teken dus voor een uitschieter tegen Anderlecht”, aldus de Duitse coach vooruitkijken op de match van zondag in het Lotto Park.

Statistieken

RSC Anderlecht staat op de negende plaats in de Jupiler Pro League. De ploeg van Vercauteren krabbelt maar moeizaam naar boven. Met de huidige dertig punten opzak is de concurrentie voor RSCA om te snijden. Zulte Waregem is de ploeg die het rechter rijtje sluit met 31 punten. Op de tiende plek staat Sint-Truiden dat met 29 punten ook erg dicht op de hielen van RSCA zit. Royal Excelsior Moeskroen staat elfde en is met 27 punten een direct gevaar voor de plek van Vercauteren en zijn ploeg.

Head 2 Head

Vanaf 2014 heeft RSC Anderlecht thuis geen wedstrijd verloren van Moeskroen. Voorbije seizoen werd het in de zomer 2-0 in het stadion van Anderlecht en in het voorjaar van 2018 zelfs 5-3. Een gelijkspel in het Lotto Park is er in die jaren niet voorgekomen. Wat dat betreft heet RSCA zondag dus niets te vrezen, maar het biedt natuurlijk geen garantie. Zondagavond staat het scorebord weer op 0-0.

Huidige vorm RSC Anderlecht

De ploeg van Vercauteren heeft zijn beste vorm nog niet gevonden. De gewonnen matches wisselen elkaar af met teleurstellende wedstrijden waar geen punt aan over wordt gehouden. Voorbije weekeinde werd er wel gezegevierd op Jan Breydel. Tegen Cercle Brugge werd het 1-2. Dat was wel nodig nadat Club Brugge die week ervoor nog gehakt maakten van de ploeg van Vercauteren. De koploper van de Jupiler Pro League won met 1-2. De laatste match van 2019 werd met 0-0 dan weer een gelijkspel tegen Royal Antwerp.

Huidige vorm Excelsior Moeskroen

Bij Royal Excelsior Moeskroen wil het dit jaar nog niet lukken om een overwinning te boeken. Thuis tegen Sint-Truiden had de ploeg van Hollerbach voorbije weekeinde niet in te brengen. De thuismatch werd met 1-3 verloren. Op verplaatsing tegen KAA Gent werd het 3-1 en ook net na de kerst was er weinig geluk aan de kant van Moeskroen. Voor eigen publiek werd er verloren van KV Mechelen met 1-2. De laatste overwinning dateert van midden december toen de ploeg bij KV Kortrijk op bezoek was (1-2).

Lappenmand

Bij Anderlecht is de lappenmand overvol aan het geraken. Landry Dimata (kraakbeen), Pieter Gerkens (voet), Yari Verschaeren (bandscheur), Philippe Sandler (knie), Samir Nasri (adductorspier) en Adrien Trebel (knie) zijn nog altijd niet volledig hersteld van hun kwetsuur. Daar komt nog eens bij dat Andy Najar trainingsachterstand heeft en wellicht komt de wedstrijd tegen Moeskroen nog iets te vroeg.

Bij Moeskroen zijn er eerst en vooral spelers die al langere tijd node gemist worden door een lange revalidatietijd. Achtereenvolgens zijn dit: de verdedigers Joan Campins (dij) en Kevin Wimmer (knie) en de aanvallers Sami Allagui (knie) en Cedric Omoigui (knie).

Prognose

Door de wisselvalligheid van beide teams is deze wedstrijd niet gemakkelijk te voorspellen, maar dat maakt gokken op voetbalwedstrijden nou juist zo leuk. Wij houden het dan ook bij een puntendeling en denken dat het een 1-1 gelijkspel wordt. Bent u het hier juist wel of niet mee eens? Laat uw bookmaker uw voorspelling opnemen en zorg dat u zondag in ieder geval een winnaar bent!

Quoteringen RSC Anderlecht – Excelsior Moeskroen

Voor de Belgische wedkantoren blijft RSCA in veel matches de favoriet. Dit geldt ook voor de wedstrijd van zondag en dat betekent een hoge odd voor een zege van Moeskroen. Krijgen de gasten van Anderlecht het voor elkaar om te winnen in het Lotto Park? Dan wordt uw inleg x 6.50 keer meer waard als Moeskroen wint. Een gelijkspel levert met x 4.20 keer uw speelbedrag ook een beste duit op. Een thuisoverwinning van RSC Anderlecht staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.45 keer de inleg.

De Jupiler Pro League wedstrijd RSC Anderlecht – Excelsior Moeskroen wordt gespeeld op zondag 2 februari om 18:00 uur in het Lotto Park te Brussel. Denkt u dat Paars-wit opnieuw gaat zegevieren of is het dit weekeinde Moeskroen die met de bloemen gaat zwaaien? Speel slim en verantwoord mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

hansd
1 februari 2020

Grote kans dat RSCA gaat winnen in eigen huis.

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN