Jupiler League Pro: Standard Luik – KRC Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 april 2019     7 REACTIES

Vrijdag en zaterdag staat in de Jupiler League ronde vijf van de play-off 1, de kampioenspoule, op het programma. Op vrijdag wordt er één wedstrijd gespeeld en dat is die tussen Standard Luik en KRC Genk. Beide ploegen deden hun laatste wedstrijd goede zaken, al zal Standard Luik een officieel resultaat moeten afwachten: De wedstrijd tegen Anderlecht werd bij een 2-0 voorsprong gestaakt toen Anderlecht-fans onder meer vuurwerk op het veld gooiden. De club mag er echter vanuit gaan dat die drie punten bijgeschreven zullen worden.

Michel Preud’homme: “Tegen Genk tot het uiterste gaan”

Ervan uitgaande dat Standard de drie punten bijgeschreven krijgt, kijkt de club nog maar tegen één punt achterstand aan ten aanzien van concurrent Club Brugge. De verschillen zijn echter zeer klein, want bij een nederlaag tegen koploper Genk kan Antwerp bij winst de club achterhalen in de strijd om Europees voetbal. Die verschillen betekenen ook het verschil tussen het spelen van voorrondes voor de Champions League, Europa League of een beslissingswedstrijd tegen de winnaar van Play-off II voor het laatste Europese ticket. Ondanks de gestaakte wedstrijd tegen Anderlecht herstelde Standard zich daarin. En dat was nodig na de flinke nederlaag (4-0) tegen Club Brugge daarvoor. De ploeg van Michel Preud’homme richt zich minimaal op de derde plek: “We hebben al twee lastige uitwedstrijden gehad, ook al was die wedstrijd tegen Club een ontgoocheling. Ook in deze wedstrijd zullen we weer tot het uiterste gaan,” aldus de Standard-coach.

Philippe Clement: “We zijn niet beter dan Standard Luik”

Genk zal ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen hebben getankt na de zege in de topper tegen Club Brugge (3-1). De club moet de voorsprong van vier punten zien te verdedigen en daarvoor zal het af moeten rekenen met Standard Luik. Opnieuw een belangrijke wedstrijd, want bij verlies kan niet alleen Club Brugge weer op één punt komen, maar ook Standard Luik staat dan nog maar op twee punten achterstand van de koploper (als de ploeg de drie punten van de gestaakte wedstrijd tegen Anderlecht toegewezen krijgt). Genk-coach Philippe Clement blijft nuchter onder de druk: “Wij zijn niet beter dan Club Brugge of Standard Luik. Mijn team heeft dit seizoen prima onder druk kunnen presteren, dus daarmee kunnen we in de play-offs prima omgaan, ongeacht de tegenstander.” Daarmee manoeuvreert Clement zich, ondanks de koppositie, opnieuw in de rol van underdog.

Ronde vijf

Na deze speelronde hebben de clubs in PO1 elkaar allemaal éénmaal ontmoet en is het aftellen naar het einde van de competitie. Ondanks dat Clement en zijn team naar eigen zeggen prima met de druk kunnen omgaan, zal het in de laatste rondes uit moeten wijzen of dat ook echt zo is. Standard Luik heeft veel minder last van de druk, en zal daarom wellicht een stuk vrijer kunnen voetballen.

Blessures

Standard Luik heeft een fitte selectie, op aanvaller Obbi Oulare (gebroken been) na. Datzelfde geldt voor Genk, dat ook kan toezien op een fitte selectie.

Statistieken

Standard Luik verspeelt in eigen huis weinig punten. De ploeg verloor dit seizoen in de competitie alleen van Antwerp thuis, maar er werd ook viermaal gelijkgespeeld, onder andere tegen Genk. Genk is, ondanks de koppositie, niet in goede doen als het gaat om uitwedstrijden. In de laatste vier uitwedstrijden in de competitie werd er namelijk tweemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld en dus zal de ploeg met die statistieken af moeten rekenen tegen Standard; een lastige opgave.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Standard Luik – KRC Genk

De pre-wedstrijdquoteringen van de Belgische wedkantoren laten een licht voordeel zien voor koploper Genk. De bookies zien eerder een overwinning voor Genk: x 2,23 keer uw inleg is daar de quotering van, dan een overwinning voor de thuisploeg: x 2,85. Voor een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem met x 3,55 de hoogste odd van deze match genoteerd.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De wedstrijd Standard Luik – KRC Genk wordt op vrijdag 19 april om 20.30 uur gespeeld in het Maurice Dufrasnestadion in Luik. Weet Standard de belangrijke punten te pakken of maakt Genk zijn favorietenrol waar? Zet vandaag via Voetbalgokken.be nog in op deze play-off-wedstrijd!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

heldenv...
17 april 2019

Dit Standard kan het Genk heel moeilijk gaan maken.

5 jaar geleden

bobgok
18 april 2019

Het paasweekend begint goed met deze match ;)

5 jaar geleden

jupiler...
19 april 2019

Drie punten voor Genk zit er dit weekend wel weer in ;)

5 jaar geleden

sporza
19 april 2019

Ik gok op 2-2 in Luik!

5 jaar geleden

weddens...
19 april 2019

Nu wordt het echt spannend. De laatste weken kan er nog van alles gebeuren. Ik gok op een 0-3 overwinning van de Genkies.

5 jaar geleden

belga
23 april 2019

En weer een overwinning van Genk!!! Yes!

5 jaar geleden

tooskla...
23 april 2019

Nou dat was te zien. Haha! De ballen van de Genkies vlogen er moeiteloos in.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN