Hoge odds bij bookies voor topper RSC Anderlecht – KRC Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 december 2019     3 REACTIES

Deze zondag neemt regerend landskampioen KRC Genk het op tegen RSC Anderlecht. Beide ploegen kennen een weinig proper seizoen en zijn nog altijd zoekende. De onderlinge ontmoeting in de komende speelronde is dus voor beide clubs van eminent belang. Wie gaat er met een goed gevoel de kerst in? Is het de thuisploeg of zijn het toch de bezoekers die drie punten wegsnoepen van RSCA? VoetbalGokken.be zet de wedstrijdfeiten op een rij en heeft de hoogste odds bij de bookmakers klaarstaan. Op wie zet in u bij RSC Anderlecht – KRC Genk?

Frank Vercauteren: “Er wacht ons moeilijke match tegen Genk”

Voorbije donderdag werd volgens vele de wedstrijd van het jaar gespeeld door Anderlecht. Coach Frank Vercauteren zei vooraf al dat daar wat hem betreft geen sprake van is. De match tegen Genk is ook na de uitschakeling in de beker niet meer of minder belangrijk dan om het even elke andere match. “Er wacht ons een moeilijke match tegen Genk. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de wedstrijd van het jaar. Nu is dat onze thuismatch tegen Genk. We moeten daarin voldoen aan onze ambities om te willen winnen. Als je iets wil bereiken is elke wedstrijd even belangrijk, zeker gezien de situatie waarin wij als club zitten.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
2.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
KRC Genk wint de wedstrijd
2.70

Favorietenrol

Vercauteren meent niet dat hij in de positie is om vooraf te eisen dat zijn elftal haar thuismatches altijd in winst om dient te zetten: “Ik wil niet spreken van een favorietenrol of niet, het gebeurt altijd op de match en als we vertrouwen willen tanken richting de match tegen Antwerp en de tweede seizoenshelft dan is een zege zondag zeker welkom.”

“Wedstrijden volgen elkaar snel op”

Anderlecht-trainer Frank Vercauteren heeft een verleden bij KRC Genk. De gewezen topvoetballer maakte als hoofdcoach furore in Genk alvorens hij naar Al Jazira vertrok. Nu is hij terug in België en neemt hij het met RSCA op tegen zijn oude werkgever. Een taaie klus gezien de huidige situatie bij de Brusselse topclub. “Na de zware match tegen Club Brugge is het voor sommige spelers er te veel aan om deze zondag terug in orde te zijn. Ik denk aan Vincent Kompany die in de beker wel meespeelde, maar het blijft afwachten op hij zondag terug fit geraakt. Er zijn buiten de ontgoocheling dat we zijn uitgeschakeld geen klachten bij hem, maar feit is dat de wedstrijden elkaar snel opvolgen en dat er tussen de beker en Genk amper twee dagen zit.”

Hannes Wolf: “Goed voorbereid richting RSC Anderlecht trekken”

Bij KRC Genk staan de neuzen inmiddels weer allemaal in dezelfde richting. Coach Hannes Wolf heeft de rust doen terugkeren en de resultaten worden beetje bij beetje ook beter. Op verplaatsing naar Anderlecht blijft echter nog altijd een moeilijke opdracht: “We zullen klaar moeten zijn. Tegen Waasland-Beveren afgelopen weekend waren we zeer sterk, maar tegen Anderlecht zal het opnieuw moeilijk worden. We hebben nog een lange weg te gaan en daarin moeten we ons goed voorbereiden op Anderlecht en KAS Eupen.”

“Anderlecht lastige partij”

De verbeterde resultaten van voorbije weken zijn voor Wolf geen reden om de vlag uit te hangen en nu van alles te gaan verwachten als men deze zondag naar Brussel trekt: “We panikeerden niet toen het moeilijker ging, dus moeten we nu ook niet gaan zweven. Bij Anderlecht wacht ons alweer een lastige partij.”

Statistieken

De statistieken tonen dat RSC Anderlecht deze match aanvangt als nummer tien van de Jupiler Pro League. RSCA raapten tot nu toe 23 punten bijeen. Genk is de ploeg uit Brussel inmiddels gepasseerd op de ranglijst. In de tabellen vinden we de kampioen van voorbije seizoen terug op een zevende stek. Zij hebben vijf punten meer dan Anderlecht.

Head 2 Head

In de H2H statistieken zien we een duidelijk overwicht van KRC Genk, zowel binnen als buiten het Lotto Park. De matches in Brussel leverden in de voorbije vijf edities van RSCA – Genk slechts één keer een zege op voor de thuisploeg. En die overwinning is de onderlinge match die het langst geleden werd afgewerkt. Na de 2-0 zege op 26 februari 2017 wist KRC Genk driemaal op rij te winnen bij Anderlecht: 0-1 in 2017, 1-2 in 2018 en aan de het einde van dat jaar werd het 0-1. De laatste maal dat Genk op bezoek kwam bij RSCA werd er niet gewonnen door de bezoekers noch door de thuisploeg. Anderlecht – Genk tijdens PO1 van voorbije seizoen werd namelijk beëindigd bij een 1-1 stand.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Anderlecht heeft vanuit de laatste matches weinig om fier op te zijn. In de cup werd met 0-2 verloren van Club Brugge en in de competitie noteren we twee draws (op verplaatsing bij Standaard en thuis tegen Charleroi), een overwinning (een cupzege bij Moeskroen) en één nederlaag. Bij Oostende ging RSCA op 1 december van dit jaar met 3-2 onderuit.

Huidige vorm KRC Genk

Het gaat de voorbije weken iets beter bij Genk, maar de 4-0 nederlaag bij Napoli hakte er toch weer ferm in. Enkele dagen voordien werd ook het bekertoernooi voortijdig verlaten doordat er in de extra tijd met 4-3 werd verloren van Antwerp. De 4-1 zege van voorbije weekend op Waasland-Beveren geeft de Genkse burger dan weer wat moed voor het aanstaande treffen met Anderlecht.

Lappenmand

De blessurelijst bij Anderlecht blijft onverminderd lang. De lappenmand is meer dan gevuld met kraakbeenschade voor centrumspits Dimata, een gescheurde kruisband voor Andy Najar, de hamstringblessure van Samir Nasri, Philippe Sandler die een knieoperatie moet ondergaan en Zakaria Bakkali die met een trainingsachterstand kampt. Kwam daar van de week nog Yari Verschaeren bij. De 18-jarige aanvallende middenvelder liep voorbije week een bandscheur op. Bovenop dit alles is Vincent Kompany nog altijd niet honderd procent fit.

Ook Genk heeft de nodige spelers in de ziekenboeg hangen. Allereerst is daar keeper Danny Vukovic die al tijden out is met een ingescheurde achillespees. Carlos Cuesta staat ook nog steeds aan de kant en Bryan Heynen zien we voorlopig ook niet in actie. De centrale middenvelder heeft een kruisband gescheurd.

Prognose

Onze wedtip voor deze match: 1-2. Weer verlies dus voor RSCA en toch weer drie punten voor Genk, dat is onze prognostiek. Wat denkt u dat het zondag wordt? Laat uw voorspelling achter en check de bijbehorende odds van Unibet.be in onderstaande overzicht van de gemiddelde quoteringen bij de diverse wedkantoren.

Quoteringen RSC Anderlecht – KRC Genk

De Belgische wedkantoren hebben voor deze wedstrijd geen favoriet. De kansen van beide teams worden gelijkwaardig geschat. Dat betekent dat een inleg bij de juiste voorspelling sowieso het dubbele waard wordt. Zo levert winst van Anderlecht u x 2.50 keer de inleg op. Een overwinning van Genk staat iets hoger genoteerd op x 2.70 keer uw speelbedrag. Voor een gelijkspel hebben de bookies de hoogste quotering in petto. Is er zondag geen winnaar in het Lotto Park? Dan wordt uw inleg hierop zelfs x 3.40 keer meer waard.

De Jupiler Pro League wedstrijd RSC Anderlecht – KRC Genk wordt gespeeld op zondag 22 december om 20:00 uur in het Lotto Park te Anderlecht. Welke ploeg pakt er volgens u de laatste drie punten die er voor de kerst te verdienen zijn? Laat de Belgische wedkantoren weten wat uw voorspelling is en dat doet u natuurlijk via VoetbalGokken.be!


Reacties

riesjart
23 december 2019

Geweldig!! Twee keer Vlap!! Zo moet dat!

4 jaar geleden

rsca
23 december 2019

En nu doorpakken RSCA! De volgende match zet ik weer in op een zege van mijn cluppie.

4 jaar geleden

weddendat
23 december 2019

Dit had Anderlecht nodig, maar ik niet

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN