Herovert KRC Genk de koppositie door winst op verplaatsing bij KAS Eupen?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 december 2020     2 REACTIES

Koploper KRC Genk trekt in de Jupiler Pro League midweeks naar het Duitstalige deel van ons land om daar KAS Eupen te bekampen. Kan Genk de straffe reeks voortzetten tegen het altijd taaie Eupen? Voorspel de uitkomsten van deze Belgische competitiematch en win!

Beñat San José: “KRC Genk heeft een fantastische ploeg”

Voor KAS Eupen T1 Beñat San José is de komende match niet anders, omdat het de koploper is die naar de Duitstalig gemeenschap trekt: “Daar trek ik geen wissel op. Wij gaan altijd voor de zege. Maar we hebben natuurlijk veel respect voor Genk, het is een fantastische ploeg en met John van den Brom hebben ze nu ook een heel goede coach aan het roer”, aldus San José op de clubwebsite.

KAS Eupen wint de wedstrijd
3.70
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.90
KRC Genk wint de wedstrijd
1.85

“KRC Genk verdient in de top”

De trainer bekeek alvast wat matches van de Genkies en kwam al rap tot de conclusie dat de punten niet gestolen zijn door de tegenstrever van woensdag: “Daar gaan we een hele kluif aan hebben. Ze staan verdiend bovenin de tabellen, vallen veel aan en hebben een stabiele defensie. Het wordt zaak onze kansen te benutten om de match in ons voordeel te beslissen.”

John van den Brom: “Winnen bij Eupen is enige dat nu telt”

Sinds de aanstelling van John van den Brom als T1 gaat het crescendo bij KRC Genk. Voorbije week werd het clubrecord al verbroken. RSC Anderlecht knakte die reeks, maar als het aan de Nederlandse trainer van Genk ligt, wordt deze woensdag een nieuwe reeks gestart: “We laten ons niet van de wijs brengen door één verliespartij. Het is zaak de huidige lijn ook nu door te trekken. Het belangrijkste is om de wedstrijd uit bij Eupen te winnen. Dat is enige dat nu telt.”

“Er geraken is makkelijker dan er blijven”

Dat KRC Genk momenteel bovenin meedraait, doet Van den Brom weinig. Hij wijt het vooral aan een goede flow en het ontbreken van grote blessures in zijn kern. “Dat we tweede staan, zegt nu niets, maar we staan er wel op amper twee punten van Club Brugge. De nederlaag tegen RSCA geeft nog maar eens aan er bovenin geraken makkelijker is, dan er blijven staan”, sluit hij zijn voorbeschouwing op de match op verplaatsing bij Eupen bescheiden af.

Statistieken

Nog maar eens gezegd: KRC Genk doet het prima onder Van den Brom. Momenteel prijkt men op een tweede stek. Met twee punten achter koploper Club Brugge is de koppositie nog altijd binnen handbereik.

KAS Eupen moet het vooralsnog doen met een elfde positie in de Jupiler Pro League. Eupen won pas viermaal in deze jaargang, maar daar zaten wel enkele straffe overwinningen bij.

Head 2 Head

Terugkijkend in de historiek is er van alles mogelijk bij deze match. De laatste drie matches kende allen een ander resultaat. Voorbije seizoen won KAS Eupen met 2-0. In 2018 werd 0-2 voor KRC Genk en in 2017 werd er afgefloten bij een 3-3 gelijke stand.

Huidige vorm KAS Eupen

Zoals reeds gememoreerd heeft Eupen al enkele straffe zeges geboekt dit seizoen. Voorbije weekeinde werd het sterk spelende Beerschot verrast: 0-1 winst voor KAS Eupen. Ook een andere voormalig koploper werd met een nederlaag naar huis gestuurd: Charleroi keerde met lege handen terug uit Eupen dankzij een 3-1 nederlaag in de Duitstalige gemeenschap.

Op haar beurt verspeelt KAS Eupen ook een pak punten tegen ploegen die minder hoog staan: 1-1 tegen KVM en 2-2 tegen Standaard bijvoorbeeld.

Huidige vorm KRC Genk

Dat Genk in goeden doen is, weet u zeker en vast. In de voorbije vijf matches werden er vier overwinningen geboekt en was er die ene nederlaag, voorbije weekeinde, tegen RSC Anderlecht. De vorm van Genk is dan ook zeer goed te noemen, al blijft het afwachten hoe de groep reageert op het puntverlies van de voorbije speelronde.

Lappenmand

Bij KAS Eupen vooralsnog geen probleemgevallen. De ganse selectie is fit en er zijn geen schorsingen die spelers verhinderen aan te mogen treden.

Bij KRC Genk is het van hetzelfde laken een pak. Zoals coach Van den Brom reeds zei heeft de club weinig blessuregevallen. Momenteel staat er zelfs geen enkele kernspeler onder behandeling van de medische staf. Ook Genk heeft geen selectiespelers die een schorsing moeten uitzitten.

Prognose

Beide elftallen zullen op volle oorlogssterkte aantreden en dat levert volgens ons dan ook een hevige strijd op. KAS Eupen is taai, verliest niet snel en speelt thuis. KRC Genk daarentegen heeft de weg omhoog ingeslagen, speelt volgens een vast stramien en met die visie boeken ze keer op keer succes.

Onze wedtip voor KAS Eupen – KRC Genk: 1-2. Het surplus aan klasse en de voetbalvisie bij die club geven de doorslag over de vechtlust en wilskracht bij Eupen. Wat is uw voorspelling?

Quoteringen KAS Eupen – KRC Genk

Meespelen met deze Belgische competitiematch levert bij een winnende weddenschap straffe bonussen op. Zelfs een winnende voorspelling op KRC Genk is goed voor bijna een verdubbeling van uw wedbedrag: x 1,85.

Een zege van de thuisploeg schiet rap omhoog in de pre-fase. Gemiddeld is een correcte resultaat voorspelling van thuiswinst x 3,70 keer uw inleg waard. Een gelijkspel is net iets hoger ingeschaald bij de Belgische wedkantoren. De pre-odd bij Betway voor een puntdeling komen net onder de vier uit: x 3,90 keer het ingezette aantal euro’s.

De Jupiler Pro League match KAS Eupen – KRC Genk staat gepland voor woensdag 16 december en vangt aan om 18:45 uur. Laat uw voorspelling achter bij VoetbalGokken.be en scoor de beste (combi)deals bij de online bookmakers! Uw voetbalkennis is geld waard, dus waag die gok en scoor de winnende weddenschap bij de match Eupen – Genk in het Kehrwegstadion te Eupen!


Reacties

thegambler
15 december 2020

Verliezen is voor de Genkies maar eenmalig geweest, want woensdag gaan ze zegevieren

4 jaar geleden

weddens...
16 december 2020

Eupen is een taaie. Ik ga voor een overwinning van KAS

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN