Gokken op PO1 Klassieker: Club Brugge – RSC Anderlecht

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 april 2021     3 REACTIES

Dit weekeinde treffen de aartsrivalen Club Brugge en RSC Anderlecht elkaar in de eerste speelronde van PO1. Voor deze match op Jan Breydel staan zeer straffe pre-odds voor u gereed. Speelt u via VoetbalGokken.be mee op deze voetbalklassieker, dan kan een flinke beloning u ten deel vallen. Doet u vandaag alvast mee door in te zetten bij uw favoriete bookmaker?

Philippe Clement: “Zondag er terug voor gaan tegen Anderlecht

Club Brugge heeft nog altijd tien punten voorsprong op de overige teams als zondag de eerste speelronde van PO1 tegen RSC Anderlecht zal zijn. Volgens Club-coach Philippe Clement zegt dat niets over het laatste deel van dit seizoen. “Ik ben niet aan het rekenen met hoeveel punten we nu voor staan en hoeveel punten we in het verleden voor stonden. Ik wou winnen en dat is gebeurd. Zondag gaan we ervoor tegen Anderlecht”, klinkt het op de persconferentie in ferme bewoordingen.

Club Brugge wint de wedstrijd
1.80
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.85
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
3.75

“We verwachten veel intensiteit van Anderlecht”

Voor het treffen met Andelecht moet de coach een sterkhouder missen. Clinton Mata, is geel geschorst. “Dat is enorm vervelend, want we verwachten veel intensiteit van Anderlecht”, zegt de coach die de matches in PO1 ook als een uitdaging ziet. “Het mooie aan deze play-offs is dat iedereen punten van elkaar kan afsnoepen en aan elkaar gewaagd zal zijn”, aldus Clement tot slot van zijn vooruitblik op de klassieker.

Vincent Kompany: “Zondag staat Club Brugge te wachten

RSC Anderlecht leek lange tijd de PO1 te missen, maar de ploeg van coach Vincent Kompany heeft het gehaald en mag zondag al naar Brugge voor de eerste play-off match. “Ik kijk uit naar de komende zes matchen, waarin we de lat weer hoger kunnen leggen en die verder in het teken van progressie staan. Tweede worden? Het is onmogelijk om de kleuren van Anderlecht te dragen en niet het hoogst mogelijke te ambiëren. Er is wel een verschil tussen zeggen en doen. Ik ben gewoon met de volgende wedstrijd bezig. Zondag staat Club Brugge te wachten”, analyseert Kompany alvast.

“Nu moeten we ervoor werken”

Volgens de coach is er nog veel mogelijk en Kompany wil dan ook graag doorpakken. “Dit is toch niet het einde van de competitie hé? Ik ben content voor de fans. Weet je, ze zijn het winnen altijd gewoon geweest, maar konden het nooit echt appreciëren. We hadden in het verleden ploegen waarvan de tweede ploeg nog kampioen van had gespeeld. Nu moeten we ervoor werken. Voor onze fans betekent dat veel. Ze zien dat er mensen binnen de club zijn die ervoor strijden”, besluit de coach zijn voorbeschouwing op de match van zondag.

Statistieken

Club Brugge begint de PO1 als koploper met 38 punten. De ploeg van coach Clement heeft acht punten meer dan de nummer twee Royal Antwerp. RSC Anderlecht is de nummer drie in het rijtje met 29 punten. Tot slot strijdt ook de kersverse bekerwinnaar, KRC Genk om Champions League voetbal en de titel. De Genkies hebben op deze moment 28 punten.

Head 2 Head

Het jongste treffen tussen Club Brugge en Anderlecht op Jan Breydel was op 4 oktober 2020. De Bruggenaren sloegen toe met drie goals: 3-0 en stuurde RSCA met lege handen terug naar de hoofdstad. Een ontmoeting eerder ging de zege ook al naar de Bruggenaren. OP 22 september 2019 werd het 2-1. RSC Anderlecht kwam mei 2018 voor het laatste zegevieren in Brugge met 1-2.

Huidige vorm Club Brugge

De geoliede machine van coach Clement hapert de jongste weken. Van de laatste vier gespeelde matches gingen er twee verloren: Royal Antwerp 0-2 en RSC Anderlecht 2-1 en werden er twee gewonnen: KV Kortrijk 1-2 en Royal Excel Moeskroen 4-2.

Huidige vorm RSC Anderlecht

RSC Anderlecht is in de competitie vanaf 21 februari niet meer verslagen. De ploeg van coach Kompany speelde van de zes competitiematches er één gelijk. KV Mechelen nam op 7 maart een punt mee terug naar Mechelen door een puntendeling 1-1 in het Lotto Park Stadion van RSCA. Deze week werd er nog geoefend aan de kust tegen KV Oostende en dat werd het 0-3 voor Paars-wit.

Lappenmand

Club Brugge treedt zondag zonder Éder Balanta (spierblessure), Youssouph Badji (rugblessure) en Federico Ricca (achillespeesproblemen) aan tegen RSCA. Rechtervleugelverdediger Clinton Mata is geschorst en moet een match brommen.

Een zeer kleine kans heeft Anderlecht dat Majeed Ashimeru (enkelblessure) kan meereizen naar Brugge. Ook Hendrik Van Crombrugge (rugblessure) en Hannes Delcroix (herstelt na operatie knie) zijn er zondag niet bij.

Prognose

Anderlecht lijkt op dreef en Club Brugge laat steken vallen. Het is geen sinecure om deze match goed te voetbalvoorspellen. Wij denken dat RSC Anderlecht wint met 1-2. Onderstaand odds-overzicht vindt u de gemiddelde pre-odds die gelden voor de clash Club Brugge – RSC Anderlecht. En wij verklappen vast: ze zijn straf!

Quoteringen Club Brugge – RSC Anderlecht

De hoogste odd van de klassieker op Jan Breydel wordt uitgekeerd als de punten worden gedeeld in Brugge. U ontvangt x 3.85 keer uw inleg terug als deze match van zondag geen winnaar toekent.

Voor een zege van RSCA keren de Belgische wedkantoren x 3.75 keer uw inleg uit. Een hoge odd voor Anderlecht die het de jongste weken goed doet. Een zege van Club Brugge levert u in het 1X2 spelsysteem x 1.80 keer uw speelbedrag op.

De PO1-match Club Brugge – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 2 mei om 18:30 uur op Stadion Jan Breydel te Brugge. Laat uw voorspelling(en) voor PO1-matches achter via VoetbalGokken.be en scoor de beste deals bij de Belgische wedkantoren!


Reacties

belga
30 april 2021

Straffe odds dus ingezet op een gelijkspel!

3 jaar geleden

anderlecht
3 mei 2021

Gehoopt dat er nog een doelpuntje bijkwam voor RSCA!

3 jaar geleden

heldenv...
3 mei 2021

Wat een match! Club had wel kunnen winnen.

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN