Genk op verplaatsing naar Moeskroen in Jupiler Pro League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
21 november 2019     2 REACTIES

Regerend landskampioen KRC Genk trekt deze zaterdag naar Royal Moeskroen om in stadion Le Canonnier de vijftiende Jupiler Pro League match van dit seizoen af te werken. Moeskroen en Genk houden elkaar tot nu toe behoorlijk in evenwicht. De thuisploeg staat één plaatsje hoger op de ranglijst dan de kampioen van voorbije seizoen. Het kan dus alle kanten op zaterdag. De wedkantoren zetten in op een zege van Genk, wat verwacht u voor eindstand? VoetbalGokken.be laat beide (Duitse) trainers aan het woord en zet de belangrijkste statistieken voor u op een rij!

Bernd Hollerbach: “Moeilijke wedstrijd”

Royal Moeskroen verkeerde lange tijd in crisis, maar de Duitse trainer Bernd Hollerbach lijkt het tij te hebben gekeerd. Zijn ploeg staat nu zelfs boven de huidige kampioen en de tegenstander van de komende speelronde. Desondanks verwacht Hollerbach een pittig potje voorgeschoteld te krijgen: “Het zal een moeilijke wedstrijd zijn. We moeten niet vertrouwen op onze laatste resultaten voor deze match. Het team van KRC Genk is veel veranderd nadat ze de titel pakten en er zit een pak talent in dat zomaar een goede dag kan hebben. We zullen dus vanaf minuut één goed moeten opletten.”

Moeskroen wint de wedstrijd
3.40
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
KRC Genk wint de wedstrijd
2.10

Hollerbach benadrukt dat de fans ook niet te veel mogen verwachten van zijn equipe: “Men mag niet vergeten dat we het kleinste budget hebben in de eerste klasse. Ons doel is in 1A blijven, dus deze drie punten zijn al een mooie eerste stap. We willen er zo snel mogelijk genoeg halen om zeker te zijn.”

Hannes Wolf (KRC Genk): “Veel potentieel in onze ploeg”

KRC Genk presenteerde deze week haar nieuwe hoofdcoach. De Duitser Hannes Wolf neemt het stokje vanaf nu over en moet de ploeg weer terugbrengen naar een PO-1 plek of liefst nog hoger. Wolf ziet dat wel als een reële doelstelling: “Er zijn hier veel jonge spelers met veel potentieel”, beaamt Wolf die zaterdag tegen Moeskroen zijn selectie voor een eerste keer kan testen. “In voetbal draait het natuurlijk om punten pakken en winnen. Dat willen we proberen te doen met de spelers die hier zijn. Ik geloof erin dat het mogelijk is om tegelijkertijd resultaten te halen én spelers te ontwikkelen.”

Zaterdag direct al moeilijke match

Wolf heeft ook al een manier van spelen uitgedokterd waarin die combinatie mogelijk gaat zijn. Die stijl zouden we voor het eerst kunnen aanschouwen op verplaatsing bij Moeskroen. “Ik hou van actief en offensief voetbal, maar zonder naïef te zijn. Soms zijn er momenten dat je ook moet kunnen verdedigen. Je moet kunnen afzien, maar ik wil wel dominant en snel voetbal brengen. Ik denk dat dat hier mogelijk is. We starten niet vanaf nul. Er is al een goeie basis. We spelen zaterdag al en ik wil dan al goed genoeg zijn om een moeilijke match te winnen.”

Statistieken

Royal Moeskroen staat in de huidige tabellen achtste geklasseerd. Dankzij vijf zeges, zes draws en vier nederlagen heeft de Waalse ploeg nu 21 punten. KRC Genk staat negende en pakten een puntje minder dan de tegenstander. Wel moet Genk nog een inhaalwedstrijd afwerken en staat het met 20 uit veertien virtueel nog wel boven Moeskroen.

Head 2 Head

Opmerkelijk: Moeskroen won sinds 2014 thuis niet meer van Genk, maar wist wel tweemaal in Genk de drie punten mee te graaien. Vorig seizoen nog pakte Royal Moeskroen begin januari verrassend uit door KRC Genk met 1-2 te verslaan. Ook in 2015 wist Royal Moeskroen een pandoering uit te delen. Het werd destijds maar liefst 0-4. De laatste editie Moeskroen – Genk eindigden in een draw. Op de elfde van de elfde vorig jaar besloten beide ploegen de onderlinge match met 0-0.

Huidige vorm Moeskroen

De thuisploeg wint niet vaak van Genk als ze in Le Canonnier spelen, maar ook van andere clubs wordt in het eigen stadion maar moeilijk gewonnen. Begin november werd nog wel gewonnen van Royal Antwerp: 2-1. Dit was echter pas de eerste thuiszege sinds op 15 september Kortrijk werd verslagen (2-0). De thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem werd 0-0, het bezoek van Club Brugge ontaarden in een nederlaag: 0-1 en het duel tegen Amiens werd 1-1. Voorbije speelronde noteerden we ook al een draw voor Moeskroen. Op verplaatsing bij Oostende werd het 2-2.

Huidige vorm KRC Genk

De huidige vorm van Genk is niet veel beter. De Genkies wonnen slechts één van de voorbije vijf matches. Op 26 oktober werd Cercle Brugge verslagen: 1-0. Vervolgens zagen we een gelijkspel tegen Royal Antwerp (2-2) en drie verliespartijen op rij: 2-0 bij Eupen, 2-1 bij Liverpool en 0-2 thuis tegen KAA Gent. Met die cijfers gaat de ploeg van Wolf proberen Royal Moeskroen te bekampen.

Lappenmand

Hollerbach treedt zonder doelman Jean Butez aan. De Franse goalie heeft een armblessure. Ook middenvelder Marko Bakic ontbreekt op het áppel, hij heeft knieklachten. Verder is de selectie van Moeskroen fit verklaard voor de match tegen Genk. Bij de bezoekers vrijwel dezelfde problemen. Ook daar zit de doelman in de lappenmand. Danny Vukovic is weliswaar reserve, maar hoopt snel terug te keren bij de vaste kern. Datzelfde geldt voor de Finse verdediger Jere Uronen. Voor beide komt de match op Moeskroen te vroeg.

Prognose

Onze voorspelling voor Royal Moeskroen – KRC Genk is 2-2. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en beide verkeren niet in hun beste vorm. Een gelijkspel is daarom in onze ogen de meest logische uitslag. Weet u het beter of bent u benieuwd naar de quotering voor een draw? Check dan de odds hieronder en laat uw voorspelling achter bij VoetbalGokken.be!

Quoteringen Moeskroen – KRC Genk

De quoteringen mogen er ook voor de wedstrijd in stadion Le Canonnier zeker en vast zijn. Voor winst van Moeskroen willen de Belgische wedkantoren diep in de buidel graaien. Zegeviert de thuisploeg? Dan kunt u rekenen op x 3.40 bovenop uw inleg. Ook een gelijkspel krijgt met x 3.40 keer de inleg dezelfde odd voor deze match mee. Voor een zege van Genk staat er dit weekend met x 2.10 keer het speelbedrag nog altijd een zeer straffe odds voor u gereed bij de bookmakers van VoetbalGokken.be!

De Jupiler Pro League wedstrijd Royal Moeskroen – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 23 november om 20:30 uur in stadion Le Canonnier te Moeskroen. Welk van deze twee ploegen zegeviert na de interlandbreak van De Rode Duivels? Speelt u op Moeskroen of toch op Genk? Laat het de Belgische wedkantoren vandaag alvast weten.


Reacties

allesof...
21 november 2019

Ik gok op Moeskroen!

4 jaar geleden

teamspeler
22 november 2019

Het moment voor Genk om eens goed te zegevieren.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN