Club Brugge verwelkomt Sporting Charleroi in speelronde 22

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 januari 2019     0 REACTIES

Komende zondag speelt Club Brugge haar eerste officiële wedstrijd na de winterbreak. De nummer twee op de ranglijst van de Jupiler Pro League speelt voor eigen publiek tegen Sporting Charleroi, dat achtste staat. Winnen is voor de Bruggenaren van groot belang om koploper Racing Genk niet uit het oog te verliezen. Charleroi kan de punten goed gebruiken en heeft in een recent verleden al eens bewezen topploegen te kunnen vloeren. Wat wordt de uitslag van deze match in speelronde 22?

Ivan Leko: “Terug het goede voetbal tonen tegen Charleroi”

Club Brugge ging goed de winterstop in. Er werd op verplaatsing nog even gewonnen bij Sporting Lokeren 0-1 en daarvoor won Club zelfs met ruime cijfers van Royal Antwerp: 5-1. Koploper Racing Genk heeft met 48 punten wel zeven punten meer dan Club, maar daar wil Leko in de aanloop naar zondag niet te veel naar kijken. “We zijn alleen bezig met Charleroi en moeten niet rekenen. Wat goed is of wat minder goed is, het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat wij ons goed voetbal terugvinden tegen Charleroi”, aldus Leko in HLN. Ondanks de achtste stek van Sporting Charleroi onderschat de coach zijn tegenstander van zondag niet. “Charleroi is een ploeg met passie en met een coach die winnaars maakt.”

Herstart niet zonder zorgen

Club Brugge heeft de winterstage in Qatar doorgebracht, maar trainer Ivan Leko geeft in Het Laatste Nieuws aan niet klaar te zijn voor de herstart van de Jupiler Pro League. “Door de vele blessures kan ik niet van de perfecte stage spreken. We hadden slechts 14 spelers die zonder risico konden spelen. Da’s niet ideaal”, beseft Leko. “Ik had zelfs maar één centrale verdediger om te beginnen.”

De spelers die tegen Charleroi waarschijnlijk ook niet op het veld zullen komen door kwetsuren zijn: Stefano Denswil, Brandon Mechele, Matej Mitrovic, Benoit Poulain en Luan Peres. Grote kans is er dat Leko de Zwitserse Saulo Decarli een basisplek gaat geven komende zondag. Ook Sofyan Ambrabat is in beeld gekomen van Leko. “Sofyan toonde in de oefenwedstrijd tegen PSV dat ik op hem kan rekenen. Waar maakt niet uit. Wél is belangrijk wat we met hem zullen doen tegen Charleroi, maar ook de komende vijf maanden verwacht ik toch vooral op het middenveld veel van hem.”

Felice Mazzu: “Een overwinning op Club geeft vertrouwen”

Bij Sporting Charleroi smacht men al weken naar een overwinning. De Zebra’s verloren de laatste twee wedstrijden van het jaar. Standard Luik pakte Charleroi op Boxing Day in door met 0-1 te winnen. Ook Zulte Waregem rekende af met Charleroi: 3-1 voor Essevee. Met de achtste plek, dertig punten en de hete adem in de nek van KV Kortrijk (28 punten) herstart Charleroi de competitie tegen Club Brugge. De druk op Charleroi-trainer Felice Mazzu is dan ook groot. “Als we PO1 mislopen, ben ik dit seizoen mislukt. Een overwinning op Club zal veel vertrouwen geven”, stelt Mazzu vast in Het Nieuwsblad.

Statistieken

Afgaande op de statistieken heeft Club Brugge weinig te vrezen op eigen bodem. The Blue Army is heer en meester in eigen stadion. De tegenstander van zondag Charleroi, heeft een decennium al niet kunnen winnen op Jan Breydel. In 2008 ging het mis voor Blauw-zwart. Charleroi was met 1-2 te sterk voor de thuisploeg. Maar in de jongste jaren was telkens Brugge aan het feest. In april 2017 werd het nog eens een gelijkspel 1-1, maar in de overige wedstrijden, tot aan die ene speeldag in 2008, had Club altijd de overhand.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – Sporting Charleroi

De Belgische wedkantoren hebben logischerwijs veel goesting in een Brugse overwinning, maar sluiten een zege van Charleroi op zeker niet uit. Voor winst van De Zebra’s staat met x 6.00 keer uw inleg de hoogste odd van deze wedstrijd genoteerd. Voor een gelijkspel hebben de bookmakers met x 4.33 keer de inleg nog een hoge beloning op het wedstrijdformulier staan. Wint Club Brugge volgens u? Speel dan op Blauw-zwart en ontvang x 1.53 keer uw inleg terug als Club het kalenderjaar 2019 start met een zege op verplaatsing.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Jupiler Pro League-wedstrijd Club Brugge – Sporting Charleroi wordt gespeeld op zondag 20 januari om 14:30 uur op Jan Breydel te Brugge. Blijven de Bruggenaren in het spoor van koploper Genk of wordt het Charleroi die zich van de beste kant laat zien. Speel uw spel op VoetbalGokken.be en win!

Ontvang bij Ladbrokes een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij ladbrokes.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN