Club Brugge verwelkomt RSC Anderlecht op Jan Breydel

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
20 september 2019     4 REACTIES

Dit weekend staat er in de Jupiler Pro league een echte kraker op het menu. Club Brugge ontvangt op Jan Breydel het wankelende RSC Anderlecht dat naar punten smacht. Na het gelijke spel tegen Galatasaray in de openingsmatch van de Champions League willen de Bruggenaren de week zelf ook goed afsluiten door het publiek te trakteren op een overwinning. Gaat RSCA op de knieën voor de nummer twee van de Jupiler Pro League of krijgt Anderlecht de smaak te pakken en keren de kansen voor RSCA op Jan Breydel?

Philippe Clement: “De focus weer naar zondag”

Club Brugge heeft deze week twee thuiswedstrijden af te werken op eigen bodem. Voorbije woensdag kwam het Turkse Galatasaray op bezoek op Jan Breydel in de openingswedstrijd van de Champions League. Met een 0-0 gelijkspel verliep dat niet helemaal zoals Club-coach Philippe Clement vooraf gehoopt had, maar de focus moet volgens de trainer snel om naar de match van zondag want dan komt RSC Anderlecht. “Dat is het leuke aan coach zijn hier. Dat wordt alweer een andere match en elke match is superbelangrijk. Ze komen heel snel op elkaar nu. Vanavond nog even deze match analyseren, vanaf morgen kan de focus op zondag”, zegt Clement na afloop van de wedstrijd tegen Galatasaray in HLN.

EXCLUSIEF: Verdriedubbel jouw winst tot €200
Actie
Club Brugge wint de wedstrijd
1.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.33
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
6.00

“Vooral de afwerking is nog een werkpuntje”

Voor het treffen met RSCA wil de trainer nog aan een paar punten werken. “Er zijn nog dingen die beter kunnen. Je ziet de ploeg groeien: ze zijn gretig en volgen alles goed op, met veel goesting en ambitie, maar de afwerking is echter nog een werkpunt”, stelt de trainer voorop.

Simon Davies: “We geloven dat we het tij kunnen keren”

RSC Anderlecht-trainer Simon Davies trekt zondag met zijn ploeg naar Brugge, maar gaat daarvoor weinig veranderingen aanbrengen binnen zijn team. “We zullen onze filosofie zeker niet aanpassen”, belooft Davies bij Sport.be. “We geloven dat we het tij kunnen keren en ik ben er zeker van dat het weldra zal gebeuren”, zegt de trainer van RSCA vastberaden.

“Met Club treffen we zondag een ploeg met kwaliteiten”

“Mijn heel jonge groep heeft al het hele seizoen de juiste instelling op training en dat was de voorbije week niet anders. We hebben voor een project met veel jonge spelers gekozen en ik geloof echt dat alles snel kan keren. Met Club treffen we zondag een ploeg met veel kwaliteiten. Ik bekeek de CL-wedstrijd van woensdag tegen Galatasaray en was onder de indruk. Club verdiende meer dan een draw. Ik verwacht een lastig duel, maar we hebben hard gewerkt om hun sterke punten lam te kunnen leggen”, zo besluit Davies, die bij absentie van Vincent Kompany die lijnen autonoom uitzet.

Statistieken

De honger bij Club Brugge naar doelpunten zal dit weekend goed te voelen zijn. Anderlecht wordt ongetwijfeld als schietschijf gezien nu de ploeg van Clement tegen Galatasaray maar niet tot scoren kwam. Daarbij komt ook nog eens dat Club Brugge de jacht op koploper Standard Luik wil voortzetten. De ploeg van trainer Michel Preud’homme staat op de eerste plaats en heeft met vijftien punten er 1 meer dan Club. Het voordeel voor Clement is dat zijn ploeg geheel fit is en dat het in eigen huis mag aantreden tegen aartsrivaal RSCA.

Huidige vorm Anderlecht

Bij Anderlecht is het allemaal wat minder rooskleurig. Het team van trainer Vincent Kompany bungelt ver onderin de lijst. Met plek dertien en vijf punten moet RSCA nog hard werken om in de PO1 terecht te komen. De resultaten zijn er de laatste matchen niet naar, maar daar moet wel bij gezegd worden dat Paars-wit voor de interlandbreak van De Rode Duivels nog won van Standard Luik (1-0). Van Royal Antwerp werd voorbije weekend dan wel weer verloren (1-2). Antwerp-speler Koji Miyoshi wist in het slot van de match de drie punten nog naar Royal Antwerp te trekken.

Lappenmand

Ook de lappenmand van RSCA is rijkelijker gevuld dan bij de tegenstander van zondag. Trainer en speler Vincent Kompany kan door een spierblessure waarschijnlijk zelf niet meedoen tijdens de weekendkraker. Ook verdediger Emmanuel Sowah Adjei is niet van de partij. In het middenveld licht het probleem bij de geblesseerde Thierry Lutonda, Evgen Makarenko en Kemar Roofe. Ook Peter Zulj is door een gebroken neus nog onzeker. In de aanval mist RSCA speler Zakaria Bakkali door een knieblessure. Sambi-Lokonga is geschorst voor de wedstrijd tegen Club. De kans is wel aanwezig dat RSCA Adrien Trebel weer op kan stellen.

Head2Head

De kraker Club Brugge tegen Anderlecht kent een lange geschiedenis waarin beide teams wisselende uitslagen laten zien. Terugblikkend op de laatste jaren, dan is Club Brugge thuis de sterkste van de twee. In mei 2018 was dat echter niet het geval. RSCA wist toen der tijd zijn aartsrivaal met 1-2 winst te overheersen. Dat was de eerste wedstrijd op Jan Breydel nadat de Bruggenaren RSCA flink in de kou had gezet. Elke Club of Paars-wit fan kan zich de competitiewedstrijd van december 2017 waarschijnlijk nog goed herinneren. Brugge walste toen met 5-0 winst over RSCA heen en dat gebeurde in het voorjaar van 2016 ook al eens. Toen was Club met 4-0 winst veel te sterk voor de ploeg uit Brussel. Maar ook RSCA heeft het voortouw weleens in handen op Jan Breydel. In het seizoen 2014/2015 werd Club Brugge – Anderlecht met 1-4 winst van de Brusselaren afgefloten.

De laatst gespeelde wedstrijd was in april van dit jaar en daarin maakte de Bruggenaren één doelpunt dankzij de Braziliaanse aanvaller Wesley, die tegenwoordig uitkomt voor Aston Villa. Wesley was de enige speler die het net in die match raakte waardoor er een 1-0 eindstand in de boeken staat.

Prognose

Aangezien Club Brugge momenteel over de beste papieren beschikt, luidt onze prognose voor deze weekendkraker: winst voor Club Brugge. We verwachten dan ook dat het team van Clement er toe in staat is om RSCA weer flink pijn te doen. Een 5-0 klapper die in 2017 ook is gerealiseerd zou ook dit weekend  geen gekke voorspelling zijn.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Club Brugge – RSC Anderlecht

De Belgische wedkantoren zijn niet te stoppen als er een kraker op het programma staat zoals Club tegen RSCA. Het zou u niet verbazen dat de pre-wedstrijdenquoteringen ver uit elkaar liggen. Een overwinning van Anderlecht bij bookmaker Unibet in het 1X2 spelsysteem dan ook het hoogst ingedeeld. Mocht Kompany een driepunter scoren op Jan Breydel dan wordt elke speler die hier vooraf op durfde in te zetten x 6.00 keer de inleg rijker.

Voor een gelijkspel noteren de bookies ook een zeer straffe odd. Worden de punten verdeeld tussen Club en Paars-wit dan staat er een straffe odd van x 4.33 keer uw inleg tegenover. Voor winst van de thuisploeg moeten we het deze week doen met een quotering van x 1.50 keer het speelbedrag, maar door slim te spelen kan de beloning nog hoger uitpakken.

De Jupiler Pro league-match Club Brugge – RSC Anderlecht wordt gespeeld op zondag 22 september om 18:00 uur op Jan Breydel te Brugge. Sla uw slag tijdens deze topwedstrijd en speel mee via uw favoriete bookmaker. Wordt het volgens u thuisploeg Club die met de eer mag strijken of pakt Anderlecht juist bij een topploeg een goed resultaat? Check de hoogste odds bij VoetbalGokken.be en speel mee.


Reacties

belga
20 september 2019

Dit zijn de topwedstrijd waar je graag op gokt. Ik ben vooral benieuwd naar RSCA. Ze moeten zo onderhand wel weer met het niveau van Club mee kunnen komen.

5 jaar geleden

weddens...
20 september 2019

Alles op Club!

5 jaar geleden

progokker
20 september 2019

Wie niet waagt wie niet winst, Ik speel op RSCA!

5 jaar geleden

hazarddd
23 september 2019

RSCA weet in ieder geval wel weer hoe het scoren moet. :) :) :-D

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN