Club Brugge en Sporting Charleroi trappen nieuw seizoen af

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
6 augustus 2020     2 REACTIES

Dit weekeinde gaat het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro league van start. Regerend landskampioen Club Brugge en Royal Sporting Charleroi trappen het kersverse seizoen af op Jan Breydel. De teams zijn gebrand op een goed begin en willen in speelronde 1 al een resultaat halen. Welk team gaat dat volgens u waarmaken?

Philippe Clement: “Charleroi is stugge tegenstander”

Enkele dagen geleden hingen er nog donkere wolken boven Jan Breydel toen Club Brugge (in Brussel) de bekerfinale verloor van Royal Antwerp. Inmiddels moet de rug weer gerecht worden, want zaterdag begint het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. Club-coach Philippe Clement vertrouwt erop dat de start van de competitie beter gaat dan de bekerfinale. “Ik weet dat mijn spelers in principe beter kunnen en dat kwam er tegen Antwerp minder goed uit. Een overwinning op Charleroi zou heel mooi zijn. Daar moeten we kwalitatief en mentaal klaar voor zijn”, zegt Clement.

Club Brugge wint de wedstrijd
1.52
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.95
Royal Sporting Charleroi wint de wedstrijd
5.95

“We zijn supergemotiveerd”

Net als Antwerp zijn ook de kwaliteiten van Charleroi moeilijk te pijlen nu het voetbal lang stil heeft gestaan. Clement onderschat de tegenstander van zaterdag dan ook niet. “Charleroi is en blijft een bijzonder stugge tegenstander, waar het nooit makkelijk tegen spelen is, maar we zijn wel supergemotiveerd om weer van start te gaan”, aldus de coach van Club Brugge.

Ruud Vormer: “Tegen Charleroi gaat het weer beginnen”

Ook bij Club-kapitein Ruud Vormer moest de verloren bekerfinale even verwerkt worden, maar Vormer belooft zaterdag klaar te zijn voor de komst van Charleroi. “Het is een valse start. Het is weer een bekerfinale die je verliest. Bij mij gaat het wel eventjes duren. Straks weer competitie, nieuwe kansen. Dat is altijd het mooie aan voetbal. Tegen Charleroi gaat het weer beginnen!”, aldus Vormer.

Karim Belhocine: “Alles geven het Club moeilijk te maken”

Aan de vooravond van de competitiestart stoomt ook Charleroi-trainer Karim Belhocine zijn team klaar voor het komende seizoen. De eerste opdracht is direct straf: op verplaatsing naar Brugge voor een confrontatie met de titelhouder. Belhocine: “We gaan alles geven om het Club moeilijk te maken. Daarbij gaan we uit van onze eigen organisatie en letten niet teveel op de sterkte van de tegenstander.”

“Goesting in competitiestart bij Brugge”

De trainer hoopt dat Club Brugge te graag de bekernederlaag wil rechtzetten en zich daardoor voorbijl loopt bij de competitiestart. “Misschien hebben wij daar nog voordeel van, maar elke match tegen Club is belangrijk. We hebben in ieder geval genoeg goesting in om naar Brugge te trekken”, besluit Belhocine zijn voorbeschouwing in de Belgische kranten.

Statistieken

Voorbije seizoen is de competitie niet uitgespeeld en kon er om bekende reden niet gestart worden met de play-offs. Club Brugge is wel tot landskampioen van de Jupiler Pro league seizoen 2019 – 2020 bekroond, maar er zijn geen teams gedegradeerd. Wel zijn er met Leuven en Beerschot VA twee teams bijgekomen die gepromoveerd zijn vanuit de Proximus League. Er zijn dit seizoen dus achttien ploegen en 34 matches te spelen.

Head 2 Head

Club Brugge verliest maar zelden van Charleroi als De Zebra’s op bezoek zijn in Brugge. Begin 2019 gebeurde dit echter wel een keer. Charleroi troefde Club af met één doelpunt die gemaakt werd door Gabriella Angella. De laatste keer dat de teams elkaar ontmoete op Jan Breydel was voorbije februari. Club Brugge won dankzij een treffer van Eder Balanta.

Huidige vorm Club Brugge

De ploeg van trainer Clement begon na de coronabreak met een aantal oefenduels en de finale van de Croky Cup tegen Royal Antwerp. De ploeg uit Antwerp, die nu geleid wordt door oud-Club coach Ivan Leko, won de beker met 0-1 door een schot van oud-speler Lior Refaelov in de 25ste minuut. Club Brugge wist niet meer terug te komen en zag de beker naar Antwerp gaan.

Huidige vorm Sporting Charleroi

Charleroi heeft nog geen officiële match gespeeld nadat de bal in het betaald voetbal meer mag rollen in België. Om het wedstrijdritme weer in de benen te krijgen, speelden De Zebra’s een paar vriendschappelijke duels. De resultaten zijn nogal wat afwisselend. Zo werd er verloren van het Franse AS Saint-Étienne met 4-0 en zegevierde de ploeg van trainer Belhocine met 0-1 van Anderlecht en 1-2 van Zulte Waregem.

Lappenmand

Club Brugge kan het nieuwe seizoen niet van start gaan met een lege lappenmand. Matej Mitrovic geraakte voorbije maand geblesseerd aan zijn voet en de verdediger is voor zaterdag nog niet van dit kwetsuur af.

Bij Sporting Charleroi hetzelfde laken een pak. Al voor de coronapandemie geraakten middenvelder Christophe Diandy en rechtsbuitenspeler Massimo Bruno geblesseerd. Beiden kampen met een gescheurde kruisband.

Prognose

Beide teams zullen met een driepunter willen starten aan het nieuwe competitieseizoen. Wij verwachten dat Club Brugge dat op eigen terrein ook waar gaat maken. Wij vullen dan ook een 2-1 zege van de Bruggenaren in. Check in onderstaand odd-overzicht wat de gemiddelde quoteringen zijn bij de Belgische wedkantoren.

Quoteringen Club Brugge – Royal Sporting Charleroi

Voor de start van de Jupiler Pro League hebben de Belgische wedkantoren de odds extra straf ingeschaald. De hoogste odd van dit duel in Brugge wordt uitgekeerd als Charleroi wint: x 5.95 keer uw inleg kunt u dan bijschrijven op uw rekening.

Nog een straffe odd hanteren de Belgische wedkantoren bij een gelijkspel op Jan Breydel. Uw inleg wordt x 3.95 keer meer waard als de punten worden gedeeld. Een zege van Club Brugge staat gemiddeld op x 1.52 keer de inleg.

De Jupiler Pro League match Club Brugge – Royal Sporting Charleroi wordt gespeeld op zaterdag 8 augustus en vangt aan om 16:30 uur op Jan Breydel te Brugge. Bent u erbij als de eerste speelronde van de competitie na lange tijd weer van start gaat? Ga dan snel naar de bookmakerspagina en maak een deal met uw favoriete bookmaker op VoetbalGokken.be!


Reacties

martijnj
7 augustus 2020

Eindelijk weer onze eigen competitie. ;) Straffe odds en mooie voetbalpotjes. Ik doe mee!

4 jaar geleden

allesof...
7 augustus 2020

Ik gok op de Zebra's. Kassa als zij zegevieren!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN