Charleroi – Club Brugge: Brugge snakt naar titel

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
5 augustus 2015     6 REACTIES

Dit wordt een heel interessante wedstrijd. Op het eerste gezicht lijkt Club Brugge duidelijk favoriet, maar zoals zo vaak bedriegt de schijn. Ik weet niet of het velen is opgevallen -in Charleroi heeft men het ongetwijfeld in de gaten-, maar SC Charleroi heft zich sinds de terugkeer in de Eerste Klasse in 2012 elk jaar verbeterd. In 2013 eindigde de ploeg van coach Felice Mazzu als 11e, een jaar later als 10e en het afgelopen seizoen werd afgesloten met een buitengewoon fraaie 5e plaats! Dit leverde een plaats in de derde voorronde van de Champions League op, waarin inmiddels de tweede ronde is bereikt.

Vertrouwen

Het ziet er naar uit dat SC Charleroi zich ook dit jaar in de subtop gaat nestelen. Natuurlijk is het prematuur om na twee wedstrijden al verregaande conclusies te trekken, maar de behaalde 4 punten leveren nu al een fraaie vierde plaats op. En mocht Charleroi komend weekend er in slagen om Club Brugge te verslaan, dan is er alle reden om de rest van het seizoen met veel vertrouwen tegemoet te zien.

Het is een verrassende ontwikkeling die SC Charleroi doormaakt. De ‘Zebra’s’ tellen geen uitgesproken vedettes, maar Mazzu is er in geslaagd een degelijk elftal samen te stellen waarin iedereen bereid is keihard voor elkaar te werken. En zoals zo vaak zijn dit ploegen die voor elke tegenstander -en ook voor de topclubs- uiterst moeilijk te bestrijden zijn.

Kwartfinale

Club Brugge snakt naar een nieuw kampioenschap. De ploeg kon al 13x de kampioensschaal aan de fans tonen, maar de laatste titel dateert uit 2005. Elk jaar is men er dichtbij. De slechtste klassering sinds 2007 is een 6e plaats. Daarna grossierde de ploeg in 2e en 3e plaatsen, maar voor een kampioenschap kwam men steeds net iets te kort. Opvallend is wel dat Club Brugge het de laatste jaren in Europa heel goed doet. Vorig seizoen werd b.v. de kwarfinale van de Europa League bereikt. Coach Michel Preud’homme -voormalig keeper van wereldklasse- is na zijn mislukte avontuur bij FC Twente en een kort verblijf bij El Shabab, waarmee hij de titel in Saudie Arabië won, kwam in 2013 naar Brugge en doet het tot nu toe goed. Alleen een grote prijs ontbreekt nog. Maar de Bruggelingen zijn vastbesloten om aan het eind van dit seizoen de kampioensschaal aan de vele fanatieke supporters te tonen. In dit verband wordt van de nieuwe aanwinst Stefano Okaka Chuka, die voor 3 miljoen Euro van Sampdoria werd overgenomen, veel verwacht. Of het tot het felbegeerde kampioenschap leidt, dient uiteraard te worden afgewacht. Een overwinning in Charleroi zou een flinke stap in de goede richting zijn.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De wedstrijd Sporting Charleroi – Club Brugge wordt op zondag 9 augustus 2015 om 18.00 uur gespeeld. Bij Betfirst liggen de quoteringen dicht bij elkaar, al krijgt Club Brugge toch de beste papieren (x 2.35) voor een overwinning! Denkt u te kunnen voorspellen wie dit spannende duel wint? Profiteer nu bij Betfirst van een geweldige inschrijfbonus t.w.v. 60 euro! Schrijf u hier in bij Betfirst.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Nonni
6 augustus 2015

Dit wint Brugge. Daar ben ik van overtuigd.

8 jaar geleden

jacobv
7 augustus 2015

Ja man, Okaka nieuwste aanwinst van Brugge, en bij Anderlecht hebben ze dan waarschijnlijk Diaby gekocht?

8 jaar geleden

sporza
16 augustus 2015

Typische uitslag voor deze ploegen: 0-0.

8 jaar geleden

soccerfan
16 augustus 2015

Twee dure punten verloren door beide ploegen. Kijken of Charleroi straks wel weet te winnen bij Leuven. Heb bij Ladbrokes ingezet op 1-3.

8 jaar geleden

belga
17 augustus 2015

Dat werd dus een simpele winst voor Leuven @soccerfan. Helaas voor u maar de eindstand is 2-0 in nadeel van Charleroi.

8 jaar geleden

rodedui...
17 augustus 2015

@artikel hierboven. Beetje veel foutjes gezien. In 1e alinea slaat de laatste regel op Club Brugge, maar het staat er nu alsof Charleroi voorronde CL heeft behaald.

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

26 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op oefenmatch Duitsland – België

Deze week komen zowel Duitsland als België niet in actie in de EK kwalificatie voor EURO2024 en dus word...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Pre-match odds EK kwalificatie kraker Italië – Engeland

Deze donderdag wordt een begin gemaakt aan de EK kwalificatie voor EURO2024. In deze eerste speelronde s...

Lees meer
22 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie match Oostenrijk – Azerbeidzjan

Deze vrijdag spelen de Rode Duivels op verplaatsing tegen Zweden. Tegelijkertijd komen ook de poulegenot...

Lees meer
21 maart 2023     0 REACTIES

Wedden op EK kwalificatie EURO 2024: Zweden – België

Deze vrijdag komen de Rode Duivels terug in actie. Met de nieuwbakken bondscoach Domenico Tedes...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN