Boxing Day Pro League: KV Kortrijk – Racing Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
22 december 2022     0 REACTIES

In de Jupiler Pro League treffen KV Kortrijk en Racing Genk elkander op Boxing Day. Op de dag na kerst vindt dit duel plaats in het Guldensporen Stadion te Kortrijk. Heeft u goesting te wedden op voetbal? Ontdek dan de strafste odds bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be! Vergelijk, zet in en win bij de match KV Kortrijk – Racing Genk.

Bernd Storck: “Wedstrijd tegen Genk is veel belangrijker”

KV Kortrijk herpakte het Belgisch voetbal voorbije week met de bekerwedstrijd tegen OH Leuven. De ploeg van coach Bernd Storck zegevierde met 1-3 van OHL en volgens de coach geeft dat een boost richting de match tegen Racing Genk. “Het was een moeilijke wedstrijd, maar dit kan het begin zijn van een rooskleurige toekomst. De wedstrijd tegen Genk op Tweede Kerstdag is veel belangrijker, want deze fantastische club moet op het hoogste niveau actief blijven”, vertelt de coach van KV Kortrijk.

“Met dezelfde ingesteldheid als de Argentijnen het veld opkomen”

Voor coach Storck en zijn team is de WK-periode een leermoment geweest. “We staan te popelen om het beste van onszelf te geven. We zullen meteen weten waar we staan. De competitie primeert. We hebben een goede ploeg en ik zag tijdens de WK-break talrijke positieve zaken. Mijn spelers volgen mij blindelings en dat vind ik enorm belangrijk. We moeten met dezelfde ingesteldheid als de Argentijnen het veld opkomen. We mogen niet bang zijn om het duel met Genk aan te gaan”, aldus coach Storck.

Wouter Vrancken: “Voorbereiden op KV Kortrijk”

Racing Genk coach Wouter Vrancken is niet in zijn nopjes om zijn team paraat te maken voor de match op verplaatsing in Kortrijk. “We hadden liever, zoals in Nederland, één onderbreking gehad tot begin januari. Maar we gaan niet aan de klaagmuur staan, het is wat het is. En vooral: we kennen deze kalender al van afgelopen zomer. We hebben ons dus kunnen voorbereiden op KV Kortrijk”, zegt coach Vrancken.

“Lijn door trekken”

Met de match op verplaatsing hoopt de coach van KRC Genk op een goede afloop in Kortrijk. “Het wordt dus zaak om zelf die energie op te brengen. Het goeie gevoel was meteen terug op training, dat hebben de spelers ook aangegeven. Ook voor onze supporters willen we er alles aan doen om de lijn door te trekken, samen moet dat lukken”, besluit coach Vrancken.

Statistieken

Na zeventien speelronden is KRC Genk koploper in de Jupiler Pro League. De Genkies hebben 46 punten en hebben daarmee tien punten voorsprong op de nummer twee Royale Union SG.

KV Kortrijk worstelt zich een weg uit de gevarenzone. De ploeg van coach Storck staat zeventiende met twaalf punten. Rode lantaarn RFC Seraing heeft maar één punt minder dan KVK.

Head 2 Head

KV Kortrijk en KRC Genk speelden op 7 augustus 2021 voor de laatste maal tegen elkander in het Guldensporen Stadion. Het werd toen 1-2 voor de Genkies. Datzelfde jaar wisten de Kerels in eigen huis ook eenmaal te zegevieren van Racing Genk. Op 9 januari 2021 werd het nog 2-1 voor KVK.

Huidige vorm KV Kortrijk

KV Kortrijk speelde deze week al vroeg in actie in de Belgische beker. Tegen OH Leuven werd met 1-3 gewonnen door de Kerels. De laatste Pro League match voor het WK voetbal in Qatar ging verloren tegen KAA Gent met 0-4.

Huidige vorm Racing Genk

Ook Racing Genk kwam na het WK terug in actie. Midweeks wist de ploeg van coach Vrancken door te stoten naar de volgende bekerronde door RSC Anderlecht te hebben verslagen. Ook de laatste match voor het WK speelden de Genkies tegen RSCA. Die competitiematch werd met 0-2 gewonnen.

Lappenmand

Bij KV Kortrijk is het nog afwachten wanneer Alexandre De Bruyn terug van een blessure is. Linkervleugelverdediger Kristof D’Haene is geschorst door een rode kaart en moet de match tegen Racing Genk om die reden aan zich voorbij laten gaan.

De aanvallers Luca Oyen (gescheurde kruisband) en Kelvin John (enkelblessure) zijn er maandag niet bij als Genk naar Kortrijk toe reist.

Prognose

En dan onze prognose voor de Belgische Pro League match KV Kortrijk – KRC Genk. De bookmakers wijzen de koploper aan als favoriet in deze achttiende speelronde van de Pro League. Wij verwachten ook een overwinning van Racing Genk en zetten bij de Belgische wedkantoren in op een 1-3 zege van Genkies. Wat is uw voorspelling voor dit eerste duel van de koploper na de hervatting?

Quoteringen KV Kortrijk – Racing Genk

De Belgische wedkantoren schalen de pre-odds bij deze match op Boxing Day hoog in. De strafste odds bij dit duel vindt u bij een zege van KV Kortrijk. In het 1X2 spelsysteem lopen de quotering bij winst van KVK op tot 6.00 keer uw speelbedrag.

Nog meer straffe bookmakerdeals kunt u maken door in te zetten op een gelijkspel. Als KVK de punten deelt met de huidige koploper van de Pro League kunt u tot maximaal 4.90 keer de inleg scoren.

Een zege van Racing Genk wordt het meest voorspeld en levert u tot maximaal 1.52 keer de inleg op als u op deze uitslag wedt bij de Belgische wedkantoren.

De Jupiler Pro League match KV Kortrijk – Racing Genk wordt gespeeld op maandag 26 december om 18:15 uur in het Guldensporen Stadion te Kortrijk. Vergelijk de pre-odds bij deze Boxing Day match via VoetbalGokken.be en wordt de primus bij het voorspellen van KVK – Genk!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN