Bookmakers zetten in op KAA Gent in JPL-kraker tegen Genk

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
23 januari 2020     2 REACTIES

Deze zaterdag is de altijd spannende match tussen Gent en Genk. Momenteel is Gent de primus in de Jupiler Pro League, maar Genk zal als regerend landskampioen zeker en vast alles in het werk stellen om Gent in eigen stadion te kloppen. Wat verwacht u zaterdag voor uitslag in de Ghelamco Arena? VoetbalGokken.be blikt vooruit met wedstrijdfacts, odds en een korte analyse van beide coaches!

Jess Thorup: “Genk is heel sterk”

KAA Gent trainer Jess Thorup doet het uitstekend met Gent en zit stevig in het zadel van PO1. Zelfs de titel is nog een serieuze optie voor zijn elftal. De titelhouder Genk komt dit weekend op bezoek en Thorup is ondanks de straffe reeks van zijn team beducht voor de match tegen de regerend landskampioen: “Genk speelde sterk op Essevee en heeft daar vertrouwen getankt. Wij zullen vanaf de eerste minuut de controle over de wedstrijd moeten nemen, compact spelen en van daaruit kansen creëren. Het gevaar van Genk komt vaak vanuit stilstaande fases, dus daar moeten we op voorbereid zijn.”

KAA Gent wint de wedstrijd
1.83
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.75
KRC Genk wint de wedstrijd
4.00

Meerdere opties

Marreh – die gehaald werd als doublure van Elisha Owusu – deed zich op stage al opmerken en komt in zicht voor een plaats in de kern als Genk langskomt in de Ghelamco Arena: “Hij toonde al dat hij klaar is om de competitie op het middenveld aan te gaan. Voor Niangbo kwam de wedstrijd tegen Moeskroen nog te vroeg, hij was er niet bij op stage en we werken met hem vooral op fysiek vlak. Hij zit dichtbij de kern en kan wellicht tegen Genk al meedoen.”

Hannes Wolf: “Gent is een moeilijke verplaatsing”

KRC Genk hoofdcoach Hannes Wolf weet dat zijn team uit een diep dal komt. Het herstel is voor de winterbreak al ingezet en het is nu zaak die lijn door te trekken. En dat is vaak bijzonder lastig, vooral na een korte onderbreking: “Dit wordt een moeilijke verplaatsing, maar we gaan in Gent op zoek naar onze volgende overwinning.”

Belangrijke weken

De Duitse oefenmeester is blij met de tussentijdse oefencampagne en de huidige vorm van zijn jongens: “Ik ben gelukkig met wat ik gezien heb tot nu toe en ik ben trots op de jongens. Na een goeie herstart volgen er belangrijke weken”, aldus Wolf.

“Een ander Genk in 2020”

Ook Genk-sterkhouder Kristian Thorstveldt erkent dat de komende weken cruciaal zullen zijn voor het eindoordeel van het lopende seizoen. Maar net als Wolf heeft ook hij vertrouwen in een goede afloop: “Wij hebben veel energie getankt op onze winterstage. De mensen zullen een nieuw Genk zien in 2020. Wij willen POI halen en werken daar elke dag hard voor.”

Statistieken

In de stand zien we vier plaatsen verschil tussen beide clubs. KAA Gent is knap tweede met 42 uit 22. KRC Genk heeft de zwakke seizoenstart bijna weggepoetst en bivakkeert op de zesde stek. Genk heeft 34 uit 22 en wil daar uiteraard graag drie bijsteken!

Head 2 Head

In de H2H zien we dat Genk vaak goede zaken doet in Gent. Voorbije seizoen werd het 0-1. In 2018 zelfs 1-5 en in het begin van dat jaar 0-0. De laatste thuiszege van Gent op Genk is van 7 augustus 2016. Toen werd het in de Ghelamco Arena 1-0 voor de thuisploeg.

Huidige vorm KAA Gent

Gent kan hoop putten uit de recente resultaten van de ploeg. Zaterdag nam het de maat van Moeskroen (3-1) en vlak voor de winterbreak werd er op verplaatsing bij Standaard ook al gewonnen: 0-1.

Huidige vorm KRC Genk

KRC Genk verloor voor de kerst van Anderlecht (2-0), maar pakte daarna twee JPL-matches op rij. Eerst werd er gewonnen van KAS Eupen. In de Duitse deelstaat werd het 2-1. De eerste competitie match van 2020 mondde zondag in een zege uit van Genk. Op verplaatsing bij SV Zulte Waregem werd het 0-3.

Lappenmand

Centrumspits Roman Yaremchuk raakte voorbije weekend geblesseerd. De goaltjesdief van KAA Gent moet een achillespees-operatie ondergaan en is tot zeker medio april out. Thorup: “Roman zal nog een tijdje onbeschikbaar zijn en dat wil zeggen dat we op zoek moeten naar oplossingen. We hebben meerdere mogelijkheden en tegen Moeskroen probeerden we het met Kvilitaia. Hij is een totaal ander type dan Roman en dat wil zeggen dat we op een andere manier moeten voetballen tegen Genk.”

Brecht Dejaegere liep begin december een sleutelbeenbreuk op. Voor hem komt de match tegen KRC Genk nog te vroeg.

KRC Genk mist doelman Maarten Vandevoordt (elleboog) en zijn collega sluitpost Danny Vukovic (achillespees). Ook centrale middenvelder Bryan Heynen (gescheurde kruisband) ontbreekt tegen Gent.

Quoteringen KAA Gent – KRC Genk

De Belgische wedkantoren voorspellen voor zaterdag een strijdvaardige wedstrijd in de Ghelamco Arena. De hoogste odd die de bookies voor deze match uitkeren, staat genoteerd bij een zege van Genk. Pakken de Genkies drie punten mee, dan wordt uw inleg x 4.00 keer meer waard. Een gelijkspel is in het 1X2 spelsysteem goed voor een odd van x 3.75 keer de inleg. Wint Gent voor eigen publiek? Speel dan op een zege van de Buffalo’s en ontvang uw inleg x 1.83 keer terug als u gelijk krijgt.

De Jupiler Pro League wedstrijd KAA Gent – KRC Genk wordt gespeeld op zaterdag 25 januari om 20:30 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Maak uw voorspelling geld waard door de juiste uitslag in te zetten bij de Belgische wedkantoren op VoetbalGokken.be! Check de hoogste odds en beste deals bij onze bookmakers en speel mee.


Reacties

kaagent
24 januari 2020

Dit wordt een zege van Gent ;)

4 jaar geleden

tooskla...
26 januari 2020

De Buffalo's hadden duidelijk geen kind aan de Genkies. Helaas gespeeld op een puntendeling

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN