Bookmakers fier met Brugse derby op Jan Breydel

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 maart 2020     3 REACTIES

De odds voor de Brugse derby lopen flink op! De bookmakers bombarderen Club Brugge als topfavoriet en daarmee stijgen de odds voor een zege van Cercle de pan uit! VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze altijd speciale match! Check de wedstrijdstatistieken, odds en analyses van beide hoofdtrainers uit Brugge.

Philippe Clement: “Cercle Brugge heeft niets te verliezen”

“Cercle heeft niets te verliezen, eigenlijk een beetje zoals wij in de Champions League hadden tegen Manchester United”, klinkt het bij Clement op de wekelijkse persconferentie. “We zullen moeten focussen en alleen maar met deze match moeten bezig zijn, want ze zullen compact spelen en wij moeten kansen zien te creëren.”

Club Brugge wint de wedstrijd
1.33
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.85
Cercle Brugge wint de wedstrijd
8.10

“Zware wedstrijd”

Misschien krijgt het Brugse publiek nog enkele nieuwelingen in de basiskern te zien. “We willen de nieuwe jongens integreren. Tegen Cercle is het misschien niet de ideale wedstrijd daarvoor, want het zal een zware wedstrijd worden. Maar de kans bestaat zeker dat er nieuwelingen speelkansen krijgen, al dan niet vanaf het begin van de wedstrijd”, aldus de T1 van Blauw-Zwart.

Druk programma

Clement: “We hebben twaalf(!) wedstrijden op 42 dagen afgewerkt, dus dat is heel intens om dan te spelen tegen ploegen met veel kwaliteiten die een hele week voorbereiding hebben voor zo’n match. Ik ben fier op mijn ploeg dat ze vol voor de overwinning zijn blijven gaan. Dat is ook wat ik wekelijks van hen verwacht.”

Bernd Storck: “Blijven vechten voor punten, ook tegen Club”

Cercle Brugge leek op sterven na dood en was de gedoodverfde degradant. Echter na flink wat opkuiswerk van de nieuwe trainer Bernd Storck is de club nieuw leven ingeblazen. Met twaalf op twaalf lijkt Cercle degradatie te gaan ontlopen, maar dat betekent niet dat het werk gedaan is. Storck: “We staan nu 15e en dat doet deugd. Het is mathematisch nog niet zeker, dus we moeten gefocust blijven. De druk is nu misschien iets minder, we moeten gewoon ons spel blijven spelen, ook tegen Club Brugge.”

“Eindelijk evenwicht en stabiliteit”

Storck raasde als een wind door de club en met succes: voorbije weekend werd KAA Gent met 1-0 verslagen en komend weekeinde maakt de ploeg zowaar kans om het stadion- en stadsgenoot Club moeilijk te gaan maken. Storck is er alvast klaar voor: “De spelers voeren de plannen perfect uit. Tijd was lang onze voornaamste tegenstander en het is ook jammer dat de versterkingen geen twee weken vroeger kwamen. Maar het is wat het is. We hebben nu evenwicht en stabiliteit.”

Statistieken

Club Brugge begint als competitieleider aan deze stadsderby. De ploeg van trainer Clement heeft 67 punten uit 28 matches. Stadion- en stadsgenoot Cercle moet het met een pak minder punten doen, al kwamen er in de voorbije vier matches twaalf bij. Dit brengt het totaal op 23 uit 28.

Head 2 Head

De voorbije twee onderlinge ontmoetingen waarbij Club Brugge als thuisspelende formatie was aangemerkt gingen ook naar Club Brugge: 4-0 in de JPL en 5-1 in Belgische beker van 2015. Tussen 2015 en 2018 speelde Cercle een niveau lager. Mede daardoor dateert de laatste draw uit 2014. Het werd toen 1-1. De laatste maal dat Cercle kwam winnen was in het Belgische bekertoernooi van 2012. In een match om duimen en vingers bij af te likken haalde de ‘uitploeg’ het met 0-1. De laatste competitiezege van Cercle ‘op verplaatsing’ bij Club is al van 2010: ook toen 0-1.

Huidige vorm Club Brugge

De competitieleider kreeg voorbije week een pandoering van Manchester United te verwerken: 5-0 verlies, maar liet in de JPL match tegen KRC Genk zien veerkrachtig te zijn door op verplaatsing bij de regerend landskampioen met 1-2 te komen postvatten.

Huidige vorm Cercle Brugge

Cercle is bezig aan een bijzonder straffe reeks met als voorlopig hoogtepunt de winst op KAA Gent in de voorbije speelronde: 1-0. De laatste verliesmatch was die tegen KAS Eupen, een match die op 1 februari werd afgewerkt in het Duitstalig België.

Lappenmand

Eind vorige maand moest Club Brugge voorlopig afscheid nemen van twee sterkhouders. Centrale middenvelder en aanvoerder Ruud Vormer scheurde zijn knieband en is voorlopig out. Ook centrumspits Emmanuel Dennis mist de stadsderby tegen Cercle. Hij kampt met een zware enkelblessure. Linkervleugelverdediger Eduard Sobol moet tot slot oppassen voor een gele prent: hij staat met vier boekingen achter zijn naam op scherp in de Brugse stadsderby.

Bij buurman Cercle is het een pak drukker in de ziekenboeg. De lappenmand zit tot de nok gevuld met gekwetsten. Het verhaal van keeper Miguel van Damme is bekend, bij hem is kanker geconstateerd en is al het ganze seizoen out. Een terugkeer is uiterst onzeker.

Ook Aldom Deuro staat al 18 matches lang aan de kant. Deuro kwam in het begin van dit seizoen nog wel in actie, maar kan door een blessure aan de tweekoppige dijbeenspier voorlopig nog niet terugkeren in de kern bij Cercle. Meer recent zijn de blessures van Jérémy Taravel (rugblessure), Idriss Saadi (kuitblessure), Isaac Christie Davies (kniekwetsuur) en Jonathan Panzo (eveneens knieklachten).

Prognose

De voorspelling die wij ditmaal aankruisen zal u niet verbazen: winst voor Club. Hoewel het niet evident gaat zijn om een goed draaiend Cercle in deze derby de pas af te snijden, zien wij een te groot klassenverschil tussen beide equipes. Hierdoor zal Club Brugge – puur om basis van kwaliteit – aan het langste eind gaan trekken: 2-1. Denkt u dat Cercle zijn ongeslagen reeks nog kan voortzetten door een draw of door zelfs een zege uit het vuur te slepen? Check dan onderstaand oddsoverzicht, want de huidige quoteringen liggen gemiddeld bijzonder hoog!

Quoteringen Club Brugge – Cercle Brugge

De bookmakers pakken flink uit bij deze derby. Een zege van de koploper uit de Jupiler Pro League krijgt een nog redelijk normale odd mee: x 1,33. Maar alles daarna is straffer dan straf. Een draw komt in het 1×2 spelsysteem al uit op x 4,85 en dat is dan nog zonder handicap of iets. Een overwinning van Cercle op buurman Club is zelfs het dubbele waard: x 8,10!

De Jupiler Pro League match Club Brugge – Cercle Brugge wordt deze zaterdag afgewerkt en vangt aan om 20:00 uur, uiteraard op Jan Breydel achter de Sint Andries op de Koning Leopold-III laan. Speelt u ook mee met deze Brugse derby? Laat dan uw voorspelling achter via VoetbalGokken.be en wordt een actief volger van deze Belgische topmatch!


Reacties

voetbal...
5 maart 2020

Prachtige derby altijd! Deze odds laat ik niet liggen. ;)

4 jaar geleden

progokker
9 maart 2020

Yes, weer een paar duiten verdiend dankzij een zege van Club.

4 jaar geleden

mignole...
9 maart 2020

Helaas geen beloning deze week van de bookies. Volgende keer beter.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN