Belgische Pro League klassieker RSC Anderlecht vs. Club Brugge

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
9 april 2021     2 REACTIES

Deze zondag wordt in het Lotto Park Stadion de bal afgetrapt voor de klassieker RSC Anderlecht tegen Club Brugge in de Belgische Pro League. De Bruggenaren hebben weinig te vrezen voor Paars-wit, want Club staat dik op de eerste plek. Anderlecht heeft elke punt hard nodig om in PO1 te geraken. Gaan de Bruggenaren daar een handje aan meehelpen of niet? Wat uw voorspelling ook is, bij VoetbalGokken.be zijn altijd de strafste odds te scoren.

Vincent Kompany: “Vooruitkijken naar Club Brugge match”

RSC Anderlecht-coach Vincent Kompany en zijn team begonnen de week met een zege op Royal Antwerp (1-4) dat een goed vooruitzicht geeft voor de klassieker in eigen huis tegen Club Brugge. Kompany: “Dit is prachtig, maar het belangrijkste is dat we meteen vooruit moeten gaan kijken naar de volgende wedstrijd”, verwijst Kompany naar de match tegen Club Brugge.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
3.40
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.25
Club Brugge wint de wedstrijd
2.09

“Keihard blijven werken”

Na een moeilijke periode lijkt RSCA toch terug te komen en zelf PO1 te halen. Er moet nog twee keer gewonnen worden en play-off 1 is binnen. “Als we goed zijn, zijn we meestal heel, heel goed en als we slecht zijn, is het meestal héél, héél slecht. Ik blijf kalm, want Brugge komt er heel snel aan. Daar zit ik nu al mee in mijn hoofd. We moeten keihard blijven werken”, stelt de T1 van Anderlecht vast.

Philippe Clement: “Anderlecht is andere ploeg dan voorheen”

Club Brugge-coach Philippe Clement zag voorbije weekeinde zijn team nipt zegevieren bij KV Kortrijk (1-2) en is dus waakzaam voor het treffen met RSCA dat wellicht nog een pak lastiger te verslaan zal zijn. “Zondag spelen we op Anderlecht. Dat is een andere ploeg, met andere kwaliteiten. De omstandigheden zullen daar beter zijn, dus hopelijk zorgt dat ook voor beter spel”, belooft de coach van de Brugse formatie.

“Ik verwacht een beter combinerend Club Brugge”

De druk bij Club Brugge is minder dan bij RSCA, maar de T1 van Club wil niet onderdoen voor de nummer vier in het rijtje. “Ik verwacht dat we een beter combinerend Club Brugge te zien zullen krijgen. Dat is de stempel die we het hele seizoen gegeven hebben. Maar op Kortrijk droegen we voor één keer een werkmans-tenue. Dat moet óók kunnen als je kampioen wil spelen”, besluit de coach van Club Brugge.

Statistieken

Met 73 punten is Club Brugge de huidige nummer één van de Belgische Pro league. Royal Antwerp volgt de Bruggenaren met 54 punten op gepaste afstand. De nummer drie in het rijtje van achttien is KRC Genk dat 53 punten heeft. Dan volgt RSC Anderlecht vanop de vierde plek met 52 punten achtervolgt door KV Oostende met 49 punten. De concurrentiedruk in de top vijf is hoog.

Head 2 Head

De laatste keer dat Club Brugge naar Anderlecht ging, wisten de Bruggenaren ook te zegevieren. Op 19 januari voorbije kalenderjaar werd het 1-2 in Brussel. Ook een Pro-League match eerder was het de Brugse ploeg die zegevierde: 2-3. RSC Anderlecht won voor het laatst op 14 april 2018 van Club. Het werd toen 1-0 voor Paars-wit. De laatste maal dat de punten werden gedeeld, was op 25 februari 2019. Het werd toen 2-2.

Huidige vorm RSC Anderlecht

De ploeg van trainer Kompany begon de week van de klassieker met een overwinning op Royal Antwerp. De ploeg uit Brussel zegevierde met 1-4 in Antwerpen. Diezelfde cijfers werden een match eerder tegen Zulte Waregem ook al behaald 4-1. De ploeg van trainer Kompany is vier matches op rij ongeslagen.

Huidige vorm Club Brugge

Club Brugge won voorbije zaterdag op verplaatsing bij KV Kortrijk met 1-2. De ploeg van coach Clement verloor een match eerder nog van Royal Antwerp. Op Jan Breydel versloeg RAFC de Bruggenaren met 0-2 en braken daarmee een lange ongeslagen reeks van Club in de Pro League.

Lappenmand

Anderlecht-coach Kompany heeft sowieso twee spelers minder ter beschikking als er tegen Club Brugge gespeeld gaat worden. Doelman Hendrik Van Crombrugge is nog niet hersteld van een rugblessure. Hannes Delcroix is geopereerd aan zijn knie en moet herstellen.

Club Brugge kan voor de klassieker tegen RSCA niet beschikken over Noa Lang. De linksbuitenspeler van de Bruggenaren heeft een bovenbeenblessure.

Prognose

RSC Anderlecht timmert hard aan de weg om in de PO1 te geraken en die motivatie gaat er volgens ons ook voor zorgen dat de match gelijkgespeeld gaat worden. Onze voorspelling is dat Club Brugge de Brusselse ploeg niet gaat passeren. Onze wedtip is een gelijkspel 2-2 in Brussel. Voorspelt u dit ook of gaat u een andere weddenschap sluiten? Bij VoetbalGokken.be vindt u de strafste quoteringen.

Quoteringen RSC Anderlecht – Club Brugge

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn zeer straf ingedeeld voor de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. Gemiddeld ontvangt u x 3.40 keer de inleg terug als RSC Anderlecht deze zondag de hoofdvogel schiet in het Lotto Park Stadion. Dit is dan ook de hoogste odd die er voor u paraat staat voor de klassieker.

Verwacht u een gelijkspel in Brussel? Dan staat er met x 3.25 keer uw inleg nog een torenhoge quotering op u te wachten. Een zege van Club Brugge is goed voor een beloning van x 2.09 keer uw inleg.

De Jupiler Pro League klassieker RSC Anderlecht – Club Brugge wordt gespeeld op zondag 11 april om 18:15 uur in het Lotto Park Stadion te Brussel. Dingt u mee om de strafste quoteringen voor de clash tussen Anderlecht en Club Brugge? Bij VoetbalGokken.be bent u op het juiste adres om een perfecte deal te sluiten. Speel vandaag alvast mee.


Reacties

sporza
11 april 2021

Ik denk dat Anderlecht heel wat meer vertrouwen heeft sinds de match tegen RAFC. Ik houd het op een puntendeling.

3 jaar geleden

tooskla...
11 april 2021

1-3 voor Club ;)

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN