Anderlecht strijdt voor PO1 tegen Zulte Waregem

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
2 maart 2020     2 REACTIES

Met nog twee speelronden in de reguliere competitie te gaan, is de spanning om te snijden in de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht speelt deze zaterdag een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem om de jacht op PO1 tickets voort te zetten. Essevee heeft zich al genesteld in de PO2, maar de ploeg uit Waregem is niet van plan cadeautjes uit te gaan delen. De Belgische wedkantoren zijn dat wel van plan en trakteren u graag tijdens de beslissende slotwedstrijden van de Jupiler Pro League!

Frank Vercauteren: “Zulte Waregem wordt heel belangrijk”

Bij RSC Anderlecht is de hoop op PO1 nog niet opgeven. RSCA-coach Frank Vercauteren moedigt zijn ploeg aan om zaterdag weer alles te geven als Zulte Waregem op bezoek komt. “Play-off 1? Het kan nog”, aldus de coach die weet dat er nog zes punten te halen zijn. “Zulte Waregem wordt een hele belangrijke wedstrijd. Wij zijn ons bewust van het werk dat nog gedaan moet worden”, zegt de trainer.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.51
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.20
SV Zulte Waregem wint de wedstrijd
5.55

“Zorgen dat we maximum halen”

Helemaal in eigen hand heeft RSCA het niet, want KV Mechelen en KRC Genk staan nog boven RSCA. Ook Vercauteren houdt de ranglijst scherp in de gaten. “We moeten soms eens naar de andere ploegen kijken. Hoeveel punten gaan de andere ploegen voor ons nog halen? Dat weten we niet. Als we alles pakken zijn we nog afhankelijk van de anderen. En dat zullen we in de volgende matchen ook doen. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we het maximum halen. We kunnen nog beter, maar we zijn op de goede weg”, aldus Vercauteren.

Francky Dury: “Respect voor Anderlecht”

Zulte Waregem-trainer Francky Dury kan zijn ploeg niet meer naar de PO1 loodsen, maar daar laat de coach het niet bij zitten. Zaterdag moet er gewonnen worden van RSCA. “We zullen er ook alles aan doen om die wedstrijd zaterdag te winnen, het zal goed zijn voor de moraal aangezien we nu in een mindere periode zitten”, stelt de trainer van Essevee vast. Zulte Waregem heeft al een aantal wedstrijden niet gewonnen en dat smaakt bitter bij de ploeg uit Waregem. Dury: “We hebben respect voor Anderlecht, maar we willen af van deze mindere reeks.”

“RSCA is een topploeg”

Dury heeft respect voor de ploeg uit Brussel dat geen gemakkelijk seizoen kent en beseft waar Anderlecht zaterdag toe in staat is. “Als je spreekt over Anderlecht, dan doe je dat met twee woorden”, aldus de trainer in Het Laatste Nieuws. “Het is een topploeg waar veel zaken zijn veranderd. Er kwam een nieuw bestuur met zeer bekwame mensen, Kompany op kop. Dat is een topper in de voetbalwereld, hé. Ook het bloed van Vercauteren is paars-wit. Als je geen respect kan hebben voor hem, dan hoor je niet thuis in het voetbal”, aldus Dury.

Statistieken

RSC Anderlecht timmert hard aan de weg om de top zes van de Jupiler Pro League te bereiken. Er is nog één plekje over in de PO1. Vijf van de zes teams hebben zich al gekwalificeerd voor de play-offs die toegang geven tot de Champions League voorronden van komend seizoen. De ploeg van Vercauteren staat achtste met veertig punten en moet KRC Genk (41 punten) net voor zich dulden. KV Mechelen is zesde en dat is voorlopig genoeg om mee te mogen strijden in de PO1. De ploeg uit Mechelen heeft 43 punten.

Zulte Waregem deed lang mee in de strijd om de top zes, maar moet nu met 36 punten en de negende plek genoegen nemen met PO2.

Head 2 Head

Het is al een aantal jaartjes geleden dat RSCA thuis verloor van Zulte Waregem. Begin 2013 zegevierde Essevee met 0-1 van Paars-Wit. In de jaren erna was Anderlecht niet altijd heer en meester in eigen huis. In 2014, 2015 en voorbije jaar werd het een gelijkspel in het Brusselse Anderlecht. In oktober 2017 werd de laatste thuisoverwinning op Zulte geboekt (2-0). Een uitslag waar Vercauteren voor de match van zaterdagavond ongetwijfeld voor zou willen tekenen.

Huidige vorm RSC Anderlecht

De laatste twee gespeelde wedstrijden heeft bij de ploeg van Vercauteren heel wat zelfvertrouwen gegeven. Twee weken geleden won RSCA met maar liefs 6-1 van KAS Eupen. Ook voorbije weekend werd de wedstrijd op verplaatsing bij Waasland-Beveren (0-3) verzilvert in drie punten. Dat alles gebeurde nadat RSCA een bezoekje had genomen aan KV Mechelen dat thuis met 2-0 nog te sterk was voor Paars-Wit.

Huidige vorm SV Zulte Waregem

Bij Zulte Waregem loopt het momenteel niet zo vlotjes. De ploeg van Dury werd begin februari door Club Brugge (1-2) uit het bekertoernooi geknikkerd en sindsdien krijgt Essevee de benen er niet meer onder. De strijd om PO1 moest opgegeven worden omdat de daar op volgende matches niet genoeg punten opleverden. Op verplaatsing bij Sporting Charleroi 4-0 en KV Oostende 1-1 werden er geen drie punten verdiend. Ook thuis tegen Excelsior Moeskroen 1-2 en KV Kortrijk 2-2 kon Essevee geen vuist maken.

Lappenmand

De lappenmand van RSCA wil maar niet leeglopen. De spelers die door de medische staf van Anderlecht behandeld worden voor een kwetsuur zijn Dimata, Sandler, Roofe, Nasri, Najar, Trebel, Chadli, Vanden Borre, Luckassen, Bakkali en Colassin. Voor Peter Zulj dreigt een schorsing boven het hoofd. De centrumspits heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Ook bij Zulte Waregem is er veel blessureleed. Met Demir, Björdal, Seck, Bossut en Baudry in de lappenmand heeft ook Dury heel wat te puzzelen binnen zijn selectie.

Prognose

Ondanks het drukbezochte ziekenboeg van RSC Anderlecht verwachten wij toch dat RSCA de ploeg is die zaterdag zegeviert. We vullen dan ook een 3-1 overwinning van de thuisploeg in bij de bookmakers. Benieuwd wat voor quotering daar bij hoort? Check onderstaand odds overzicht voor de gemiddelde quoteringen die de Belgische wedkantoren hanteren.

Quoteringen RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem

De Belgische wedkantoren hebben duidelijk vertrouwen in een overwinning van RSCA. Uw inleg wordt een pak meer waard x 5.55 als Zulte Waregem wint in het Lotto Park. Een gelijkspel staat genoteerd op x 4.20 keer uw speelbedrag. Een thuisoverwinning van Anderlecht levert u met x 1.51 keer de inleg ook nog een aardige beloning op.

De Jupiler Pro League wedstrijd RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 20:00 uur in het Lotto Park te Brussel. Zet RSCA haar jacht op PO1 voort of snijdt Essevee de pas af en wint deze één na laatste speelronde van de Belgische competitie? Laat uw voorspelling vandaag alvast achter bij VoetbalGokken.be!


Reacties

weddens...
2 maart 2020

Dit wordt nog een moeilijke klus voor Anderlecht. Ik houd het op een gelijkspel. Prima odd ook ;)

4 jaar geleden

heldenv...
3 maart 2020

RSCA is nu niet meer te stoppen!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN