Anderlecht gaat voor thuiszege tegen St. Truiden

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 oktober 2019     2 REACTIES

Aankomende zondag staat er voor RSC Anderlecht een thuismatch op het programma van de Jupiler Pro League. Sint-Truiden komt naar het Lotto Park om er drie punten weg te snaaien, maar laat RSCA dat zomaar gebeuren nadat het zelf na lange tijd een wedstrijd gewonnen heeft. Beide teams bungelen onderin het rechterrijtje en beide zullen dat dit komend weekend willen opkrikken. Welke uitkomt durft u te voorspellen bij de Belgische wedkantoren?

Frank Vercauteren: “Voor het moment niets te zeggen”

Niet Vincent Kompany en geen Simon Davies bij RSC Anderlecht, maar Frank Vercauteren werd voorbije week in de rangorde naar voren geschoven ten kosten van de eerder genoemde twee. De oud-voetballers wil echter niet veel kwijt over de aanstaande match tegen Sint Truiden: “Ik sta open voor communicatie, maar mijn werk en privéleven gaan voor. Ik kan niet elke dag interviews geven. Voor het moment hebben we toch niet superveel te zeggen… Dank u”, klonk het na de oefenpot tegen KV Mechelen, 1-4 verlies.

RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.40
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.75
Sint-Truiden wint de wedstrijd
7.00

“We weten wat te doen zondag”

Gelukkig deed hij daags ervoor op de persconferentie wel een doekje open over zijn ambities voor het lopende seizoen en indirect dus ook over de match tegen Sint-Truiden: “Je moet realistische, maar hoge doelstellingen hebben. Ze zoeken rivalen voor Club, las ik. Antwerp is goed bezig, Standard en Gent ook, Genk speelt Champions League. Dat moet een stimulans zijn. We weten wat te doen als STVV zondag komt”, zo noteerde HLN op uit de mond van Vercauteren.

Marc Brys: “Punten blijven pakken”

Voor Sint-Truiden is het evenmin een vlekkeloze seizoenstart, maar allicht heeft de supportersschare vooraf mindere verwachtingen gehad dan bij RSCA het geval was. Trainer Marc Brys weet dan ook dat elk punt dat op Anderlecht gepakt wordt een bonus zal zijn: “Het gaat met vallen en opstaan”, stelt hij vast in de voetbalkrant. “We moeten meer balans in het team krijgen en onze punten blijven pakken. Maar het lijkt toch een overgangsjaar te zullen worden voor ons.”

“We zijn in volle opbouw”

Brys vervolgt zijn betoog met een analyse van zijn spelersgroep: “Vergeleken met een maand geleden zijn er veertien nieuwe jongens die ingepast moeten worden. Wij zijn in volle opbouw, al mag dat geen uitvlucht zijn. Het is gewoon een vaststelling”, legde de trainer tot slot nog uit.

Statistieken

Voor beide teams wil het niet best vlotten in de Jupiler Pro League. Met de twaalfde (STVV) en dertiende (RSCA) plek staan de teams er op dit moment allesbehalve goed voor. Na de komende onderlinge match hoopt tenminste een van beide een stap omhoog te maken.

Head 2 Head

Het is voor RSCA niet vanzelfsprekend dat het thuis wint van Sint-Truiden. Voorbije jaar kwam er al geen winnaar uit de bus rollen en er werd zelfs geen een doelpunt gemaakt (0-0). Een jaar eerder wist STVV er nog met de buit vandoor te gaan (2-3) nadat het begin 2017 met 3-1 had verloren van Anderlecht. In seizoen 2015/2016 werd Anderlecht – St. Truiden 1-0. De uitkomst schiet de voorbije jaren dus alle kanten op.

Huidige vorm Anderlecht

Een klein lichtpuntje kwam er wel bij Anderlecht doordat het voor de EK-Kwalificatiebreak met 1-2 won van Sporting Charleroi. Dit was de eerste zege nadat Paars-wit begin voorbije maand met 1-0 won van Standaard Luik. De winst op De Zebra’s smaakt naar meer en RSCA zal dan ook tegen STVV alles uit de kast gaan trekken om de drie punten in eigen huis te houden.

De verschillen onderin het rechterrijtje zijn klein. Charleroi, KV Kortrijk en KV Oostende zijn binnen hand bereik en dat betekent dat zowel Anderlecht als STVV de negende plek snel kunnen bereiken.

Huidige vorm Sint-Truiden

St. Truiden heeft een wedstrijd minder dan de rest gespeeld, omdat de thuiswedstrijd tegen KRC Genk (3-3) al snel uit de hand liep. Toen het 3-3 werd ontstonden er rellen waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Net voor de interlands werden de Truidenaren ook nog eens behoorlijk in de kou gezet door KV Kortrijk: op verplaatsing werd het 4-0 voor de thuisploeg.

Lappenmand

RSCA zal in de thuismatch in het Lotto Park niet kunnen beschikken over Vincent Kompany, ook collega-verdediger Emmanuel Sowah Adjei zit nog altijd aan de kant met een liesblessure.

Op het middenveld ontbreken Andy Najar en voorin worden de acties van Zakkaria Bakkali node gemist.

Op verplaatsing bij Anderlecht leek STVV-coach Brys te gaan kiezen voor Jorge Teixeira. De centrale verdediger schuwt de duels niet, voegt kopbalsterkte aan de defensie toe en heeft een pak ervaring op zak. Teixeira kampt echter nog altijd met een heupblessure.

Wolke Janssens is dan terug inzetbaar, hij keert terug na een schorsing. Het is afwachten of Ibrahima Sankhon groen licht krijgt na een botsing met doelman Daniel Schmidt.

Prognose

Ook deze match wordt weer begonnen met een blanco papier en de voorgaande ontmoetingen zeggen dus niets over de wedstrijd van zondag. Wij verwachten dat het een gelijkspel gaat worden en daarmee gaan we niet helemaal mee met de verwachtingen van de bookmakers. Beide teams zijn zoekende en dat zorgt volgens ons voor een puntenverdeling. Verwacht u iets anders? Laat het de bookmaker van uw keuze vandaag alvast weten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor RSC Anderlecht – Sint-Truiden

De Belgische wedkantoren houden ervan om de pre-wedstrijdquoteringen zeer straf in te delen. Voor diegenen die spelen op winst van St. Truiden hebben de bookies met x 7.00 keer de inleg een zeer hoge odd gereedstaan. Dit is dan ook de hoogste quotering die er te vinden is voor deze match in Brussel.

Voor een gelijkspel in het Lotto Park stadion van Anderlecht staat er met x 4.75 keer uw speelbedrag nog een hoge odd genoteerd in het 1X2 spelsysteem. Winst van de thuisploeg is misschien het meest voor de hand liggend, maar met de huidige status van RSCA is dit niet het meest logisch. De bookies zijn bereid om x 1.40 keer uw inleg uit te betalen als Anderlecht thuis zegeviert.

De Jupiler Pro League-match RSC Anderlecht – Sint-Truiden wordt gespeeld zondag 20 oktober om 18:00 uur in het Lotto Park stadion te Brussel. Pakt u zondagavond een leuk extra zakcentje mee door deze wedstrijd juist te voorspellen? Deel uw voetbalkennis op VoetbalGokken.be en speel mee via de bookmaker naar uw keuze.


Reacties

riesjart
17 oktober 2019

RSCA gaat nu doorknallen. Dit wordt zeker winst op STVV

5 jaar geleden

casinoking
17 oktober 2019

Zo stabiel is het bij Anderlecht nog niet. Ik doe een gokje op Sint-Truiden.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN