Anderlecht bij Eupen op zoek naar Vercauteren-effect

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
22 oktober 2019     2 REACTIES

Na al het Europese voetbalgeweld gaat de knop deze vrijdag al weer direct om naar de Jupiler Pro League. In de elfde speelronde openen Eupen en RSC Anderlecht het bal op vrijdagavond. Het mag gerust een achterhoededuel genoemd worden, want RSCA staat pas elfde en Eupen doet op de veertiende stek al niet veel beter. Welke ploeg gaat met de punten lopen?

Frank Vercauteren: “Er is nog werk nodig”

RSC Anderlecht-coach Frank Vercauteren toonde zich na de zege op STVV tevreden over de progressie, maar beseft ook dat er voor de match op verplaatsing bij Eupen nog voldoende werk te doen is: “Bij een jonge ploeg met enkele ervaren spelers die ontbreken is het normaal dat er werkpunten blijven. De realiteit is dat er problemen blijven komen en we controle gaan verliezen, maar eens het keerpunt daar is kunnen we verder bouwen. Ik denk dat we tegen STVV gevonden wat we zochten en dat is een dikke proficiat en een belangrijke basis voor de komende matches” , zo liet hij optekenen tijdens het perspaartje.

KAS Eupen wint de wedstrijd
4.20
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
RSC Anderlecht wint de wedstrijd
1.85

“We moeten durven en initiatief nemen”

Vercauteren zoekt nog altijd naar de juiste balans voor zijn elftal, maar wil ook op Eupen een team zien dat wil winnen en ambitieus is: “We gaan onze filosofie niet veranderen: we willen aanvallend voetbal brengen. We moeten durven, initiatief nemen en berekend risico nemen. Maar als het niet anders kan dan moeten we verticaliteit brengen als dat moet. Daarin hebben we wel stappen gezet die we in Eupen zeker en vast kunnen gebruiken.”

Beñat San Jose: “Tegen RSCA tonen waartoe we in staat zijn”

Eupen begon in de voorbereiding nochtans goed, maar al snel bleek het niet evident om die goede start vast te houden in de Jupiler Pro League. Het is punten sprokkelen voor de ploeg van trainer San Jose. In de komende thuismatch tegen RSC Anderlecht zouden er weer drie bij kunnen komen, maar op Eupen snappen ze dat Anderlecht normaal gezien de favoriet is. Al wil de keuzeheer niets weten van een underdogpositie: “Ik vind niet dat we staan waar we verdienen te staan. We zouden hoger moeten staan, maar het is de realiteit. Toch moeten we vrijdag tegen RSCA tonen tot wat we in staat zijn.

“Het zal weldra kantelen”

De Panda’s moeten er in elk geval vol tegenaan in wat toch al wel als een zespuntenmatch betiteld mag worden: “Ik heb alvast vertrouwen in mijn spelers, die er altijd vol voor gaan en hard werken. We beleven een moeilijke start, maar ik ben ervan overtuigd dat het weldra zal kantelen”, besluit hij hoopvol in de voetbalkrant.

Statistieken

In de Jupiler Pro League staat RSC Anderlecht na elf gespeelde wedstrijden op de elfde plek met twaalf punten. KAS Eupen is de ploeg die de veertiende plaats bemachtigd. De Panda’s hebben negen punten uit elf wedstrijden. Op de twaalfde en dertiende plek staat KV Oostende en Sint-Truiden die beide elf punten hebben. KV Kortrijk staat tiende met veertien punten. Voor zowel RSCA als Eupen kan winst op de tegenstander dus een plekje hoger op de ranglijst betekenen.

Head 2 Head

De wedstrijd die voorbije jaar gespeeld werd in Eupen werd door de thuisploeg gewonnen met 2-1. RSCA zegevierde in 2017 nog wel Kehrwegstadion met 2-3. Een gelijkspel kwam het laatst voor in 2016 toen Eupen – RSCA 2-2 werd.

Huidige vorm KAS Eupen

Zoals al eerder ter sprake kwam, is Eupen het seizoen moeizaam van start gegaan. In de openingswedstrijd tegen Royal Antwerp werd meteen al flink verloren met 1-4. Ook die week erop wist Gent de Panda’s er goed van langs te geven door Eupen met 6-1 te verslaan. Tegen Waasland-Beveren (1-1) en Club Brugge (0-0) wist Eupen een punt uit het vuur te slepen. De derde punt die verdiend werd, was na de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem dat 1-1 een gelijkspel werd.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Bij Anderlecht werden de laatste twee weken onder leiding van Vercauteren zes punten binnengehaald. Sint-Truiden kreeg bij RSCA geen kans want de ploeg uit Brussel won met 4-1. Ook werd Sporting Charleroi die week ervoor aan de zegekar gehangen (1-2) en dat na een lange reeks waarin weinig punten werden gescoord door Paars/wit. Wel wist RSCA koploper Standard Luik van de troon te krijgen door de Rouches met 1-0 winst te verslaan. Met de elfde plek is de top zes nog ver te zoeken voor Anderlecht en zal er nog veel werk gedaan moeten worden wil de ploeg van Vercauteren komend voorjaar in de PO1 meedraaien.

Lappenmand

Bij Eupen lijkt het vooralsnog dat alle spelers inzetbaar zijn voor de ontmoeting met RSCA.

Bij RSCA is dat niet het geval. Met Sander Berge en Vincent Kompany zijn er twee belangrijke spelers niet inzetbaar. De trainer wil dan ook nog niet aangeven wanneer beiden weer aan de selectie kunnen aansluiten. “Sander Berge heeft last van de knie en Kompany gaan we proberen zo snel mogelijk terug te brengen, we gaan daar niet datum op plakken”, zegt Vercauteren in zijn perspraatje. Ook Samir Nasri zal vrijdagavond niet van de partij zijn. De middenvelder kampt met een spierblessure die Nasri in de match tegen STVV opliep.

Prognose

Wij hebben vertrouwen dat Vercauteren het juiste pas heeft gevonden om RSCA weer op het spoor te krijgen. Van een ploeg als Eupen dat zelf ook zoekende naar de juiste vorm is, kan Anderlecht in onze prognose drie punten scoren in Eupen. Onze wedtip is 1-3 in het voordeel van RSCA. Denkt u er anders over of verwacht u net als ons winst van Paars/wit? U kunt in alle gevallen meespelen en de hoogst mogelijke odd pakken door middel van de juiste voorspelling.

Pre-wedstrijdquoteringen voor KAS Eupen – RSC Anderlecht

De wedstrijd op verplaatsing van RSC Anderlecht bij Eupen wordt door de Belgische wedkantoren met zeer straffe odds ingedeeld. De pre-wedstrijdquotering voor een zege van de thuisploeg wordt met x 4.20 keer uw inleg voor deze match het hoogst ingeschaald.

De bookies betalen bij een gelijkspel in het Kehrwegstadion x 3.50 keer de inleg uit. Mocht RSCA opnieuw aan het langste eind trekken dit weekend, dan wordt u als speler hierop x 1.85 keer de inleg rijker.

De Jupiler Pro League-match KAS Eupen – RSC Anderlecht wordt gespeeld op vrijdag 25 oktober om 20:30 uur in het Kehrwegstadion te Eupen. Grijpt RSCA in Eupen naar de overwinning of zijn de Panda’s uit op wraak en komt er van een driepunter voor Paars/wit niets terecht? Speel mee op uw favoriet via de bookmakers op VoetbalGokken.be!


Reacties

heldenv...
26 oktober 2019

Een gelijkspel dat zat erin. Eupen is thuis een taaie

4 jaar geleden

anderlecht
26 oktober 2019

Gegokt op winst van RSCA :(

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN