Halve finale FA Cup: Manchester United – Chelsea

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 juli 2020     0 REACTIES

Deze zaterdag en zondag worden in Engeland de halve finales van de FA Cup gespeeld. Zaterdag spelen Arsenal en Manchester City tegen elkaar. Zondag is het de beurt aan Manchester United en Chelsea. VoetbalGokken.be blikt vooruit op die tweede halve eindstrijd die zal plaatsvinden op het heilige gras van Wembley.

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer: “Wij willen de finale in”

Zondagavond zijn het Manchester United en Chelsea die onderling de kaarten gaan schudden voor de ploeg die in de finale tegen Arsenal of Manchester United gaat spelen. United-trainer Ole Gunnar Solskjaer is er klaar voor en wat hem betreft is zijn team sterk genoeg om Chelsea te verslaan. “We willen die finale hoe dan ook halen en daar zijn we nu erg dichtbij”, aldus Solskjaer.

Manchester United wint de wedstrijd
2.28
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.25
Chelsea wint de wedstrijd
3.00

“Chelsea wordt een uitdaging voor ons”

Met het winnen van de FA Cup kan Manchester United dit seizoen nog een prijs kunnen binnenslepen. Het aantreden tegen Chelsea ziet trainer Solskjaer dan ook als een goede oefening voor zijn team. “Van Chelsea winnen en daarmee doorstoten naar de finale is nu de uitdaging voor mijn jongens en dat heb ik ze ook verteld. We zijn er klaar voor.”

Chelsea-trainer Frank Lampard: “Zondag alles geven”

In de Premier League draait Chelsea keurig mee in de top drie dat recht geeft op de groepsfase van de Champions League. Maar Chelsea-trainer Frank Lampard wil dit seizoen nog meer. “Elke competitie is ons doel. Het is geweldig om op Wembley te spelen, daar zullen we alles geven. Mijn spelers zullen zondag alles geven tegen Manchester United”, zegt Lampard.

“Manchester United is een sterk team”

Chelsea treft over een kleine maand Bayern München in de achtste finales van de Champions League, maar voor Lampard en zijn team wordt de FA Cup niet als tussendoortje gezien. “Nee, in tegendeel. Ik neem deze halve finale niet te licht op. Wij willen dolgraag die finale halen, maar Manchester United is een zeer sterk team dat door een goede trainer wordt geleid”, aldus Lampard.

Statistieken

Met het winnen van FA Cup wordt komend seizoen Europees voetbal veiliggesteld. Chelsea is met de derde plek in de Premier League al bijna zeker van deelname in de Champions League. Manchester United staat vijfde en dat geeft recht op kwalificatie groepsfase Europa League. Voor United staat er zondag dus nog net even iets meer op het spel.

Head 2 Head

Begin voorbije jaar troffen Chelsea tegen Manchester United elkaar in de achtste finales van de FA Cup. The Red Devils wonnen met 0-2 en gingen daarmee naar de kwartfinales. Een jaar eerder was het Chelsea die afrekenende met United in het bekertoernooi van het Engelse voetbal. Les Blues Chelsea won de finale met 1-0 door een doelpunt van onze landgenoot Eden Hazard.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United wist in de vorige ronde van de FA Cup te zegevieren van Norwich met 1-2. De match verliep niet zonder wikken en wegen, want er was extra tijd nodig om het taaie Norwich uit de beker te werken. Na negentig minuten speeltijd was het nog 1-1. In minuut 118 van de match schoot Harry Maguire zijn ploeg naar de halve finales.

In de rondes daarvoor ging het United een pak gemakkelijker af. Derby Country werd met 0-3 aan de zegekar geknoopt en ook Watford werd op Old Trafford met die cijfers verslagen: 3-0.

Huidige vorm Chelsea

Chelsea kreeg in de kwartfinales ook geen gemakkelijke tegenstander voorgeschoteld. Leicester City moest gepasseerd worden wilden trainer Lampard en zijn team naar de halve finales kunnen. Het lukten Les Blues om ginds met 0-1 te zegevieren van de ploeg die in de Premier League ook in de top vijf meedraait. Het was de Engelsman Ross Barkley die scoorde tegen Leicester.

De match ervoor moest Chelsea het opnemen tegen Liverpool. De ploeg van trainer Jurgen Klopp – toen nog geen kampioen – bleek echter zo mak als een lammetje en werd met 2-0 verslagen door het team van trainer Lampard.

Lappenmand

Er staat nog een groot vraagteken of Manchester United-verdedigers Phil Jones, Marcos Rojo en Axel Tuanzebe zondag van de partij zullen zijn. Verder heeft trainer Solskjaer geen spelers in de lappenmand.

Chelsea kan zondag geen beroep doen op Billy Gilmore (knieblessure), Ethan Ampadu (rugproblemen) en Abdul Rahman Baba (knieblessure). Ook N’Golo Kante (dijblessure) kan zondag waarschijnlijk niet aansluiten bij de selectie van trainer Lampard.

Prognose

Wij voorspellen bij de bookmakers dat Manchester United naar de finale van de FA Cup gaat. Onze wedtip is een 1-0 voor The Red Devils. Uiteraard is dit een indicatie en biedt dat geen zekerheid voor wat er zondag daadwerkelijk gaat gebeuren in het Wembley Stadion. Volg daarom altijd uw eigen voetbalinstinct. Hieronder vindt u alvast een overzicht met de gemiddelde quoteringen voor Manchester United – Chelsea.

Quoteringen Manchester United – Chelsea

De Belgische wedkantoren kunnen niet wachten op het startschot in het Londense Wembley Stadion. De quoteringen zijn hoog opgeschroefd voor elke speler die graag mee wil doen. De hoogste odd vindt u in het 1X2 spelsysteem bij een gelijkspel: x 3.25.

Winst van Chelsea krijgt met x 3.00 keer de inleg ook een straffe odd mee. Mochten we Manchester United terugzien in de finale dan wordt uw inleg met x 2.28 keer het speelbedrag goed beloond.

De halve finale FA Cup Manchester United – Chelsea wordt gespeeld op zondag 19 juli om 19:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Denkt u te weten welke ploeg het tot de finale gaat schoppen? Laat uw kans op een prijs bij de bookies dan niet liggen en speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.be!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN