FA Cup finale Arsenal – Chelsea populair bij Belgische goksites

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
29 juli 2020     1 REACTIE

Deze zaterdag wordt de FA Cup finale gespeeld. De eindstrijd gaat tussen twee Londense topteams: Arsenal en Chelsea. VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze match waarbij de primus niet alleen de beker mag vasthouden maar ook een EL-ticket verdient. Arsenal – achtste geëindigd in de competitie – kan hiermee alsnog een Europese campagne gaan opstarten. Chelsea zal op het heilige gras van Wembley zeker niet willen figureren. Lampard heeft zijn mannen dan ook klaargestoomd voor deze laatste krachtmeting van het seizoen 2019 – 2020!

Mikel Arteta: “Chelsea is een topclub”

In de Premier League strandde Arsenal op een teleurstellende achtste stek en die positie geeft geen recht op Europees voetbal. Met het winnen van de FA Cup kan Arsenal alsnog Europa in en dat scenario ziet The Gunners manager Mikel Arteta wel zitten: “Uiteraard kunnen we het seizoen goed afsluiten door de finale te winnen en ons kwalificeren voor Europa. Maar Chelsea heeft het niveau van een topclub dus het is niet zomaar even gedaan”, zo zegt de coach van Arsenal op het digitale huis van de club.

Arsenal wint de wedstrijd
3.15
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.35
Chelsea wint de wedstrijd
2.16

“We vechten voor elke prijs”

Chelsea is in de Premier League hoger geëindigd dan The Gunners en is gekwalificeerd voor de Champions League van komend seizoen. Ook heeft Chelsea dit seizoen nog de Champions League-match tegen Bayern München voor de boeg. Arteta ziet dan ook kansen voor zijn team om de FA Cup te winnen, vooral omdat The Blues zich niet alleen op de bekerfinale richten en Arsenal wel! “We moeten vechten voor elke titel of beker die wij kunnen pakken. Ik ben er zeer zeker van dat we ook van Chelsea kunnen winnen”, zo besluit Arteta zijn relaas.

Frank Lampard: “Onszelf in FA Cup finale belonen met een prijs”

Chelsea-coach Frank Lampard wil nog niet met zijn hoofd bij de match tegen Bayern München zijn dat acht augustus gespeeld gaat worden. Sterker nog Lampard wil niets liever dan met zijn team de FA Cup winnen van Arsenal. “We willen zeker proberen die finale te winnen, want we hebben dit jaar veel goede dingen laten zien. Dat moet beloond worden met een prijs”, zegt de coach van The Blues.

“Finale spelen is al geweldig”

Lampard had vooraf niet verwacht het zover te schoppen met zijn ploeg in de FA Cup. “Het is een geweldige prestatie voor ons om in de finale te komen”, vertelt hij trots. “We hebben tegen hele sterke ploegen moeten spelen om zo te geraken. De halve eindstrijd winnen van Manchester United was geweldig, maar de finale tegen Arsenal? Dat wordt helemaal geweldig”, aldus Lampard die denkt dat zijn ploeg wel opgewassen is tegen stadsgenoot Arsenal. “Mijn ploeg is op dit moment heel sterk als eenheid, zowel op als buiten het veld. Dat is onze kracht”, zo besluit Lampard.

Statistieken

Arsenal wist al dertienmaal de finale van de FA te halen. In acht gevallen wonnen The Gunners de felbegeerde cup. De laatste keer was in 2017. Ook toen werd de maat genomen van Chelsea: 2-1. Een seizoen later won Chelsea de beker wel door met 1-2 te zegevierden op Manchester United. Voorbije jaar was Manchester City de primus in het FA cuptoernooi. Watford werd op een pandoering getrakteerd: 6-0.

Head 2 Head

De matches Arsenal tegen Chelsea staan garant voor veel sensatie! De ploegen zijn vaak aan elkaar gewaagd en het is vooraf altijd lastig te voorspellen welke ploeg er wint. Zo speelden de teams begin januari voor het laatst tegen elkaar thuis bij Chelsea. Die Premier League match werd met 2-2 een gelijkspel. Net voor de jaarwending kwam Les Blues nog zegevieren bij Arsenal met 1-2.

Huidige vorm Arsenal

Arsenal moest in de halve finale van de FA Cup zien af te rekenen met Rode Duivel Kevin De Bruyne en zijn team Manchester City. Dankzij twee goals van Pierre-Emerick Aubameyang gelukte dat ook nog: 2-0.

Deze week begon voor The Gunners al goed, want voorbije weekeinde werd er in de laatste Premier League match van dit seizoen met 3-2 gewonnen van Watford, dat hierdoor definitief degradeerde naar de Championship.

Huidige vorm Chelsea

Chelsea moest in de halve finale afrekenen met Manchester United om te bepalen wie er door mocht stoten naar de finale. De ploeg van onze landgenoot Michy Batshuayi wist met 1-3 de maat te nemen van The Red Devils.

Een paar dagen later gingen The Blues onderuit in de Premier League wedstrijd tegen landskampioen Liverpool: 5-3. Voorbije weekeinde werd er wel weer gezegevierd. Van Wolverhampton Wanderers werd er in een straf potje met 2-0 gewonnen.

Lappenmand

Arsenal kan zaterdagavond niet beschikken over Gabriel Martinelli (knieblessure) en Mesut Ozil (rugproblemen). Doelman Bernd Leno is zo goed als hersteld van een opgerekte enkelband, maar of Arteta in de finale al een beroep op de doelman gaat doen is nog de vraag. Ook is het nog onzeker of Shkodran Mustafi weer aan zal sluiten bij de selectie van Arteta.

Mustafi kampt met een hamstringblessure. “We moeten zien hoe hij zich de komende dagen ontwikkelt, maar op het moment twijfel ik eraan”, zei Arteta eerder deze week.

Trainer Lampard zal Billy Gilmour (knieblessure), Ethan Ampadu (rugblessure) en Abdul Rahman Baba (knieblessure) moeten missen als zijn team tegen Arsenal aantreden.

Prognose

Wij houden het op een zege voor Arsenal: 2-1. Elke uitslag is een pak duiten waard bij de Belgische wedkantoren. Ook een gelijkspel of een bekeroverwinning van Chelsea levert aardig wat centjes op. Check onderstaand odds-overzicht en speel mee via VoetbalGokken.be!

Quoteringen Arsenal – Chelsea

De odds zijn niet aan te slepen voor de finale van de FA Cup. De hoogste quotering van deze match x 3.35 keer uw inleg hanteren de Belgische wedkantoren als het een gelijkspel wordt in het Wembley Stadion.

Neemt Chelsea de beker mee naar huis? Dan wordt uw inleg hierop met een quotering van x 2.16 hoog beloond. Een bekerzege van Arsenal staat in het 1X2 spelsysteem met x 3.15 keer het speelbedrag nog net even iets hoger genoteerd.

De FA Cup finale Arsenal – Chelsea wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus om 18:30 uur in het Webley Stadion te Londen. Wilt u een leuke bonus verdienen aan de stadsderby en bekerfinale van The Gunners tegen The Blues? Laat de bookies dan voor zaterdagavond half zeven weten wat uw voorspelling is en maak een deal.


Reacties

hansd
30 juli 2020

Gelijkspel 2-2!

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN