Chelsea en Leicester City bekampen elkaar in FA Cup finale

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 mei 2021     3 REACTIES

Deze zaterdag wordt in het Wembley Stadion te Londen de FA Cup finale 2020/2021 gespeeld. De finalisten zijn Chelsea en Leicester City met Rode Duivels Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne in de geleden. De Belgische wedkantoren lopen vast warm voor deze Engelse bekerfinale en schalen de pre-odds straf in. Speelt u via VoetbalGokken.be mee voor de strafste deals?

Thomas Tuchel: “We gaan strijden in FA Cup finale”

Voor Chelsea is het winnen van de FA Cup niet de hoofdprijs die dit seizoen te halen valt. The Blues mogen zich gaan klaarstomen voor de UEFA Champions League finale tegen Manchester City dat op 29 mei gespeeld gaat worden. Toch wil Chelsea-coach Thomas Tuchel ook graag deze prijs naar Londen halen. “Ik ben blij en trots op het bereiken van de FA Cup finale 2021. Wij gaan er vol voor strijden voor deze prijs”, zo vertelt de Duitse oefenmeester van Chelsea in de Engelse media.

Chelsea wint de wedstrijd
1.96
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
Leicester City wint de wedstrijd
3.65

“Hoog niveau halen tegen Leicester City”

Het vertrouwen is groot binnen de ploeg van coach Tuchel. In de halve finale van de Champions League werd immers het grote Real Madrid verslagen. De finale van de FA Cup ziet Tuchel dan vooral als een mooie opwarmer naar het ‘grote werk’ de eindstrijd tegen Manchester City op 29 mei. “Ik hoop ook in de FA Cup finale een hoog niveau van mijn spelers te zien, zodat we met een goed gevoel naar de Champions League finale kunnen gaan”, aldus coach Tuchel aan het slot van zijn relaas.

Brendan Rodgers: Chelsea is een topteam”

Leicester City-coach Brendan Rodgers hoopt met zijn team de FA Cup finale van Chelsea te winnen, maar evident wordt dat volgens de coach van onze landgenoten Tielemans, Praet en Castagne niet. “Chelsea is een topteam. Dat zie je aan het niveau en breedte van hun selectie zien. We gaan de match in met het besef dat het erg moeilijk wordt, maar zeker niet onmogelijk”, zegt een strijdvaardige Leicester City-coach.

“Wij willen geschiedenis schrijven”

Het is 52 jaar geleden dat Leicester City voor het laatst in de FA Cup finale stond. Onze landgenoten kunnen dus geschiedenis schrijven met hun club. Coach Rodgers: “We hebben die kans, maar het wordt wel een moeilijke match. Daar gaat deze finale over, het creëren van een herinnering. Vanuit voetbalperspectief wilden we kunnen concurreren en dat hebben we kunnen doen. Nu hebben we een trofee om echt voor te gaan”, zo besluit de Leicester City-coach.

Statistieken

Chelsea trof in de halve finale met Manchester City al een ijzersterke ploeg. Het team van coach Tuchel slaagde erin om The Cityzens met 1-0 te verslaan. In de kwartfinale moest Sheffield United ook al wijken voor de ploeg van coach Tuchel: 2-0. In de achtste finale tegen Barnsley (Footbal League One) werd met 0-1 gezegevierd.

Leicester City rekende in de halve finale nipt af met Southampton: 1-0, maar speelde in de kwartfinale nog een stuk overtuigender tegen Manchester United: 3-1. In de achtste finales werd er ook maar net gewonnen van Brighton: 1-0.

Head 2 Head

Voorbije seizoen troffen de teams elkaar in de kwartfinale van de FA Cup. Chelsea wist toen door te stoten naar de halve finale door Leicester met 0-1 te verslaan. Begin dit jaar speelden de teams voor het laatst tegen elkaar. In de Premier League was Leicester City met Youri Tielemans en Timothy Castagne in de basis met 2-0 de sterkste van de twee.

Huidige vorm Chelsea

Chelsea wist voorbije weekeinde met 1-2 te winnen van Manchester City dat dankzij de verloren partij van Manchester United tegen Leicester City toch de titel wist te pakken. De ploeg van coach Tuchel speelt op 29 mei de UEFA Champions League finale tegen Manchester City. In de halve finale van dit toernooi werd Real Madrid uitgeschakeld dankzij een 2-0 zege in Londen en een 1-1 gelijkspel in Madrid.

Huidige vorm Leicester City

Leicester City maakte een goed begin aan de FA Cup finaleweek door voorbije dinsdag te zegevieren van Manchester United in de Premier League. De ploeg van coach Rodgers versloeg de nummer twee van de Engelse competitie met 1-2. The Foxes zelf staan in de top vier van de Premier League en verloren voorbije week nog met 2-4 van Newcastle United dat zestiende staat op de ranglijst.

Lappenmand

Chelsea-coach Tuchel kan in de FA Cup finale niet beschikken over Mateo Kovacic die last heeft van een spierblessure. Ook is het nog afwachten of verdediger Andreas Christensen tijdig van een blessure herstelt.

Leicester City komt zonder Wes Morgan (rugblessure), James Justin (kruisbandblessure) en Jonny Evans (spierblessure) naar Londen afreizen.

Prognose

Het wordt volgens ons een finale met twee teams die aan elkaar gewaagd zullen zijn. Toch voorspellen wij een overwinning van Chelsea. Onze wedtip is 1-0 voor The Blues. Onderstaand odds-overzicht geeft u een beeld van de gemiddelde quoteringen die de Belgische wedkantoren hanteren voor de FA Cup finale 2020/2021.

Quoteringen Chelsea – Leicester City

De hoogste pre-odds van de FA Cup finale worden door de bookies uitgekeerd als Leicester City zegeviert. Gemiddeld ontvangt u x 3,65 keer uw inleg retour als The Foxes de Engelse bekerfinale winnen.

In het 1×2 spelsysteem wordt een gelijkspel in de reguliere speeltijd op een quotering van x 3.40 keer uw inleg ingedeeld. Een zege van Chelsea kan u als speler van VoetbalGokken.be x 1.96 keer uw speelbedrag opleveren.

De FA Cup finale Chelsea – Leicester City wordt gespeeld op zaterdag 15 mei om 18:15 uur in het Wembley Stadion te Londen. Denkt u te weten welke ploeg de trofee mee naar huis mag nemen? Laat dan alvast uw voorspelling achter via VoetbalGokken.be en scoor de hoogste odds.


Reacties

casinoking
14 mei 2021

Chelsea gaat deze beker winnen!

3 jaar geleden

progokker
14 mei 2021

Gegokt op een gelijkspel en dan maakt Leicester City het karwei af.

3 jaar geleden

weddens...
15 mei 2021

Ik ga helemaal voor een zege van Tuchel en zijn team

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN