Arsenal treft Manchester City in halve finale FA Cup

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
13 juli 2020     2 REACTIES

In Engeland wordt dit weekend de halve finale van de FA Cup gespeeld. Plaats van handeling: het legendarische Wembley Stadion te Londen. Zaterdagavond treffen Arsenal en Manchester City elkaar aan en zondag gaan Manchester United en Chelsea uitmaken wie er doorgaat naar de finale. VoetbalGokken blikt alvast vooruit naar de kraker van zaterdag als onze landgenoot Kevin De Bruyne het tegen The Gunners moeten gaan opnemen.

Mikel Arteta: “Manchester City wordt lastig”

Bij Arsenal is het winnen van de FA Cup van groot belang, maar trainer Mikel Arteta weet dat het niet gemakkelijk wordt om Manchester City te passeren om in de finale te komen. “Manchester City tegenkomen in de halve finale is lastig, maar als je een prijs wilt winnen, moet je de beste teams verslaan”, zegt de trainer van The Gunners.

Arsenal wint de wedstrijd
7.80
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.20
Manchester City wint de wedstrijd
1.32
WIN € 50 ALS MANCHESTER CITY SCOORT
ACTIE

“Vechten voor finaleplaats”

Arteta heeft vooral veel respect voor trainer Josep Guardiola die Manchester City naar de finale moet leiden. “Hij is een persoon waar ik enorm veel respect voor heb. Als ik advies wil, is hij altijd bereid om te helpen.” Maar zaterdag gaat het niet om vriendjes maken en moet City verslagen worden vindt Arteta. “We zullen vechten in de halve finale van de FA Cup, ons best doen en proberen sterker te zijn dan Manchester City”, aldus Arteta.

Josep Guardiola: “Deze ploeg wil prijzen pakken”

Manchester City zag dit seizoen de landstitel naar Liverpool gaan, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola heeft de EFL Cup van dit seizoen al wel binnen. Ook zijn The Cityzens nog actief in de Champions League die de komende maand ook nog wordt uitgespeeld, maar nu is het winnen van de halve finale het belangrijkst. “Deze ploeg wil prijzen pakken en dus ook de FA Cup. Het doel is om met winst in het bekertoernooi dit bizarre seizoen toch nog goed af ​​te sluiten”, aldus de Spanjaard.

“Tegen Arsenal strijden om een prijs”

Om de finale te halen moet er eerst gewonnen worden van Arsenal en dat is volgens Guardiola een heel ander paar mouwen dan de voorgaande bekerduels. “Arsenal is een erg sterk team en voor hun is het ook erg belangrijk om de FA Cup te winnen. Dit is een mooie prijs waar wij en Arsenal vol voor zullen gaan voor strijden”, zo besluit Guardiola.

Statistieken

Met het winnen van de FA Cup kan Arsenal haar seizoen toch nog een beetje goedmaken. In de Premier League kan de ploeg van trainer Arteta de top zes maar moeilijk bijhouden. Het winnen van de FA Cup betekent voor The Gunners de zekerheid van Europees voetbal in het komende seizoen, maar wij zijn pas bij de halve eindstrijd dus evident gaat dat allemaal niet zijn.

Manchester City greep de landstitel mis, maar is met de tweede plaats in de Premier League wel zeker van kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Maar met het winnen van de FA Cup krijgen The Cityzens een echte prijs in handen, nadat eerder dit seizoen de EFL Cup ook gewonnen werd door het team van trainer Guardiola.

Head 2 Head

In 2017 speelden Arsenal en Manchester City ook al tegen elkaar in de halve finale van de FA Cup. Het werd binnen de reguliere speeltijd een gelijkspel: 1-1 waardoor er extra tijd bij kwam om een winnaar te krijgen. Het was Arsenal die toen aan het langste eind trok door een treffer van Alexis Sanchez die nu speelt bij het Italiaanse Internationale.

In februari 2018 kwamen de teams elkaar weer tegen in een Engels bekertoernooi. Dit keer was dat de finale van de EFL Cup. Manchester City was toen met 0-3 veel te sterk voor The Gunners in het Londense Wembley Stadion. Onze landgenoot Vincent Kompany scoorde in dat duel ook nog een keer.

Huidige vorm Arsenal

Arsenal had een redelijk gemakkelijk parcours om de halve finale van de FA Cup te bereiken. In de kwartfinales werd Sheffield United verslagen met 1-2 en dat was waarschijnlijk ook de zwaarste match van The Gunners in de FA Cup van dit seizoen. Eerder werden Portsmounth:0-2, Bournemouth: 1-2 en Leeds:1-0 al verslagen.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City rekende in de kwartfinale met 0-2 af van Newcastle United. In de ronde daarvoor won City van Sheffield Wednesday FC met 0-1. Ook Fulham: 4-0 en Port Vale: 4-1 moesten de FA Cup opgeven toen zij op bezoek gingen bij de ploeg van trainer Guardiola.

Lappenmand

Arsenal-doelman Leno Bernd is zaterdag niet inzetbaar door een enkelblessure. Ook Pablo Mari (enkelblessure), Gabriel Martinelli (knieblessure) en Mesut Ozil (rugproblemen) zullen de halve finale van de FA Cup moeten missen.

Manchester City kan zaterdagavond niet beschikken over Sergio Aguero (knieblessure), doelman Zack Steffen (binnenbandblessure) en Philippe Sandler (knieoperatie); die voorbije seizoen op huurbasis bij RSC Anderlecht speelde.

Ook Benjamin Mendy gaat de halve finale waarschijnlijk missen. De 25-jarige verdediger geraakte in de competitiematch tegen Brighton afgelopen weekeinde geblesseerd.

Prognose

Wij verwachten dat De Bruyne met zijn team gaat winnen van The Gunners. We voorspellen een 0-2 zege van The Cityzens. Mocht dit uitkomen, dan zien we De Bruyne en co dus terug in de finale. Verwacht u een ander resultaat? Check de actuele quoteringen op de bookmakerspagina en vul uw uitslag in voor deze halve finale van de FA Cup.

Quoteringen Arsenal – Manchester City

De quoteringen voor de halve finale van de FA Cup zijn niet aan te slepen. De Belgische wedkantoren schalen een zege van Arsenal het hoogst in. Uw inleg wordt gemiddeld x 7.80 keer meer waard als The Gunners zegevieren van de ploeg van De Bruyne en co. Een gelijkspel binnen de reguliere speeltijd staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 5.20 keer uw speelbedrag. Mocht Manchester City winnen en daardoor doorstoten naar de finale van de FA Cup, dan wordt u met een odd van x 1.32 keer uw inleg beloond.

De halve finale van de FA Cup Arsenal – Manchester City wordt gespeeld op zaterdag 18 juli om 20:45 uur in het Wembley Stadion te Londen. Denkt u dat De Bruyne met zijn team in de finale terechtkomen of worden het The Gunners door te zegevieren van The Cityzens? Pak de hoogste odd mee bij uw favoriete bookmaker en win via VoetbalGokken.be!


Reacties

goktopper
15 juli 2020

Dit wordt een mooie pot. Ik gok op een gelijkspel en in de verlenging slaat City toe!

4 jaar geleden

bobgok
15 juli 2020

Arsenal gaat de beker pakken

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN