Wie geraakt er in de UEFA Europa League finale: Villarreal of Arsenal?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 april 2021     1 REACTIE

Arsenal en Villarreal bekampen elkaar deze donderdag in de halve eindstrijd van de UEFA Europa League. Wie trekt deze heenmatch naar zich toe en zet ferme stappen richting de eindstrijd? Speel mee en scoor straffe odds bij VoetbalGokken.be!

Unai Emery: “Alleen op Villarreal concentreren”

Voormalig Arsenal coach Unai Emery mag met Villarreal proberen zijn ex-werkgever uit het Europa League toernooi te knikkeren. Een wedstrijd met dubbele emoties dus voor Emery: “Ik moet mijn gevoel voor Arsenal tijdelijk even uitschakelen en mij alleen op Villarreal concentreren”, begint Emery zijn relaas op de website UEFA.com.

Villarreal wint de wedstrijd
2.42
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.20
Arsenal wint de wedstrijd
2.80

“Arsenal is topteam”

De Villarreal-coach voorspelt een zinderende halve finale tussen zijn huidige en ex-werkgever: “Als Arsenal in vorm is, zijn ze een topteam. Dat hebben we dit seizoen gezien. Maar wij ook als we onze vorm vinden. Dus qua vertrouwen en het respect dat we hebben voor de tegenstander, zal deze er één vol spanning zijn”, aldus de Villarreal manager tot slot.

Mikel Arteta: “Arsenal aan stand verplicht om finale te halen”

Arsenal coach Mikel Arteta staat onder druk in Londen. Er werd zelfs al gefluisterd dat hij ontslagen zou worden. Arteta kan dus goede zaken doen voor hem en de club door de finale te halen. De hoofdcoach voelt echter geen druk voorafgaand aan het treffen met Villarreal: “Er is geen druk bij ons. We zijn aan onze stand wel verplicht om de finale te halen en daar gaan we dan ook vol voor.”

“Goesting naar Europees succes”

De Europa League winnen, zou dan ook voor enorm veel opluchting zorgen. Arteta kan niet wachten tot The Gunners weer de primus is in een Europese campagne: “Natuurlijk wil je als club het liefste alles winnen, maar als we mogen kiezen, dan zijn we het liefste succesvol in Europa. Arsenal heeft goesting naar Europees succes”, klinkt het aan het einde van zijn vooruitblik.

Statistieken

Het Spaanse Villarreal geraakte bij de laatste vier door in een rechtstreeks duel Dinamo Zagreb uit te schakelen. Na twee matches was de opgetelde stand 3-1 in het voordeel van de Spanjaarden.

De Engelse topclub Arsenal FC zette zich bij de laatste vier door de maat te nemen van Slavia Praag. Na de 1-1 in Londen, herpakte Arsenal zich wonderwel door met 0-4 een pandoering uit te delen in de return in Praag.

Head 2 Head

Villarreal en Arsenal troffen elkaar voordien enkel in de UEFA Champions League. Beide matches gingen naar Arsenal. De eerste met een pak meer moeite dan de tweede. Opvallend is dat zowel in het duel uit 2006 als uit 2009 de match in Villarreal in een gelijkspel eindigden. Arsenal won beide malen de thuismatch. In 2006 met 1-0 en in 2009 met liefst 3-0.

Huidige vorm Villarreal

Villarreal verspeelde voorbije speelronde drie punten door met 1-2 te verliezen van FC Barcelona, dat op verplaatsing sterk voor de dag kwam.

De speelronde ervoor werd tegen laagvlieger Alaves ook al verzuimd te winnen: 2-1 voor Alaves. De match van 18 april bij Levante leverde dan wel weer een ferme zege op: 1-5 is een niet missen eindstand!

Huidige vorm Arsenal

In het voorbije weekeinde verloor Arsenal haar Premier League thuismatch met 0-1 van Everton. Een ferme domper, nadat een week eerder Fulham ook al twee punten afsnoepte van The Gunners: 1-1. Of dit het vertrouwen voor het komende tweeluik tegen Villarreal schaadt valt te bezien. Arsenal richt zich immers allang niet meer op een hoge klassering in de eigen competitie, maar op Europees succes.

Lappenmand

Twee gekwetsten bij Villarreal in de aanloop naar de Arsenal-match: centrale middenvelder Vicente Iborra en linkervleugelverdediger Pervis Estupiñán zijn er wegens blessureleed niet bij deze donderdag. Zij zullen node gemist worden in het Spaanse kamp.

Pierre-Emerick Aubameyang is de enige speler van Arsenal die donderdag noodgedwongen moet toekijken. In COVID-tijden heeft de spits geen corona, maar malaria. Dat is nog eens een keer wat anders dan we de voorbije maanden hoorden.

Prognose

Onze wedtip is: 0-2 voor Arsenal. The Gunners zijn sterk op verplaatsing en Villarreal is totaal uit vorm. Check onderstaande bookmaker odds voor een indicatie van de huidige pre-odds voor deze heenmatch in de halve finales van de UEFA Europa League!

Quoteringen Villarreal – Arsenal

De Belgische wedkantoren keren bij winst van Villarreal x 2,41 keer uw inleg uit. Dit lijkt al een straffe odd die we bij Unibet.be vonden, maar wacht het wordt enkele beter en beter. Bij een zege van Arsenal keren de bookies x 2,80 keer het ingelegde speelbedrag aan u uit.

De winstbonus wordt helemaal ferm als u een winnende voorspelling plaatst bij VoetbalGokken.be op een draw. Is er deze donderdag geen winnaar na het laatste fluitsignaal, dan zorgt dit voor een winstbonus van x 3,20!

Speel mee op de halve finale in de UEFA Europa League! De match Villarreal – Arsenal wordt gespeeld op donderdag 29 april en vangt aan om 21:00 uur. Verdien geld met uw voetbalkennis, scoor de hoogste odds en de beste deals via VoetbalGokken.be! Bezoek onze bookmakerspagina voor de actuele match specials en doe mee als donderdag deze match aanvangt!


Reacties

belga
29 april 2021

Alles ingezet op de Gunnars!

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN