Standaard en Gent starten Europa League met thuismatches

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
17 september 2019     3 REACTIES

In de Europa League openen Standard Luik en KAA Gent de eerste wedstrijd in hun groepsfase. Standaard kan zich in Groep F gaan klaarmaken voor Arsenal en Frankfurt maar begint met een thuismatch tegen het Portugese Vitória Guimaraes. KAA Gent speelt ook thuis en ontvangt in Groep I het Franse AS Saint-Étienne waarna Wolfsburg en Oleksandriya de volgende tegenstanders zullen zijn. De Belgische wedkantoren geloven in een goede start voor onze Belgische ploegen. De pre-wedstrijdquoteringen lopen dan ook mooi uiteen en dat is waar de echte voetbalgokker met een gedurfde voetbalweddenschap dol op is. Speelt u mee met Gent en Standard in de Europa League?

Michel Preud’homme: “Guimaraes is een sterke ploeg”

Standaard-trainer Michel Preud’homme was na de in zijn nopjes toen zijn ploeg werd ingedeeld in Groep F. “Een mooie groep”, is de reactie van Preud’homme op Sporza. Met Arsenal, Eintracht Frankfurt en Guimaraes kan Standard Europa League mooie matches gaan beleven. “Het wordt interessant om de tegenstanders te analyseren. Het zijn sexy tegenstanders. Natuurlijk wordt het moeilijk, maar in Europa is het nooit eenvoudig”, stelt Preud’homme vast die ook de vierde ploeg, Viktoria Guimaraes, niet onderschat. “Toen ik in Portugal voetbalde, was Guimaraes al een sterke ploeg. We botsen op drie tegenstanders met verschillende culturen en dat wordt heel interessant om te analyseren.”

Standard Luik wint de wedstrijd
1.85
KAA Gent wint de wedstrijd
2.25

“Klaar dankzij zware voorbereiding”

De Rouches startte de week goed door met 1-4 te winnen van KV Oostende in de Jupiler Pro League. Ook de Belgische beker wordt binnenkort weer gestart en Preud’homme wil zijn ploeg goed voorbereiden op een drukke agenda. Er komen veel matchen aan. We hebben geprobeerd om klaar te zijn door een zware voorbereiding. Ik zal roteren, maar ik kan niet alle spelers veranderen. We proberen de kern te beheren”, zet de coach zijn spelerskern vast voor de wedstrijd van donderdagavond.

Ivo Vieira: “We weten hoe we willen spelen tegen Luik”

Guimaraes wist net als Standard voorbije weekend een sterke match neer te zetten. Aves werd met 5-1 verslagen en dat gaf trainer Ivo Vieira wat vertrouwen na een periode waarin niet veel doelpunten gemaakt werden door zijn ploeg. “Ik ben vooral blij dat we eindelijk gescoord hebben,” zegt Vieira in RBTR. “Maar we hebben al veel beter gespeeld dit seizoen en daarin hadden we meer scorend vermogen. We werken er keihard voor en we hebben een heel duidelijk idee van het spel dat we willen spelen in Luik, en als dat lukt, kan er veel gebeuren”, waarschuwt Vieira de ploeg uit Luik.

KAA Gent – AS Saint-Étienne

Als Standard Luik de match tegen Guimaraes heeft afgehandeld, gaat in de Ghelamco Arena het startsignaal af voor de wedstrijd van KAA Gent tegen AS Saint-Étienne. De Buffalo’s treffen in Groep I de Franse ploeg als eerste aan en spelen daarna nog tegen Wolfsburg en Oleksandriya. Maar zover is het nog niet. De eerste stappen kunnen donderdagavond al worden gezet en Gent-coach Jess Thorup heeft er alvast een goed gevoel over. “Het geloof dat we momenteel uitstralen in de Ghelamco Arena is perfect. Met de fans achter ons groeit de overtuiging dat we hier niet kunnen verliezen”, zegt Thorup aan Het Laatste Nieuws.

“We beginnen echt te geloven dat we thuis onklopbaar zijn”

Gent is thuis nog ongeslagen en ook voorbije weekend werd er weer ruimschoots gewonnen. KV Mechelen werd met 3-0 winst van Gent van het veld gezet en dat telt mee in het vertrouwen naar de match van donderdag als Saint-Etienne wacht in de Europa League. “Met het oog op donderdag was het heel belangrijk dat we het ritme oppikten en een grote winnaarsmentaliteit toonden. We beginnen echt te geloven dat we thuis onklopbaar zijn. Dat vertrouwen en de manier van voetballen zijn héél belangrijk. Dat hebben we nodig om mee te draaien aan de top van het klassement én om tegelijk ook grotere clubs in Europa van antwoord te dienen”, aldus de Gent-coach.

Ondanks het vertrouwen onderschat Thorup de Franse ploeg niet. “Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet in de Europa League. We hebben onze eerste doelstelling gehaald door ons te kwalificeren, maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover leunen. Integendeel, we hebben ambitie. We willen zo ver mogelijk geraken in Europa. Waar dat zal zijn, zien we wel, maar donderdag gaan we er hard tegenaan”, besluit de trainer van Gent.

Pre-wedstrijdquoteringen Standard Luik – Vitória Sport Clube

De pre-wedstrijdquoteringen worden voor de wedstrijd van Standaard straf ingedeeld. De hoogste odd van deze match x 4.00 keer uw inleg wordt uitgekeerd als Guimaraes weet te winnen in stadion Maurice Dufrasne. Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem met x 3.60 keer uw speelbedrag ook een leuke duit op. Winst van Standaard wordt ingedeeld op x 1.85 keer uw speelbedrag.

Ghislain Printant: “Wij zijn klaar voor Gent”

Bij AS Saint-Étienne is dat doel al niet veel minder. Trainer Ghislain Printant maakt zijn ploeg gereed om een goede eerste generale neer te zetten in Gent. Printant in News1: “We hebben een ploeg opgebouwd om mee te kunnen doen in de Europa League. Het is aan ons om dat te laten zien in match van donderdag tegen en in Gent”, waarschuwt de trainer van Saint-Étienne de Buffalo’s. “Wij zijn er klaar voor en gaan alles geven om ons te verzekeren voor de volgende ronde in de Europa League”, voegt Printant er nog aan toe.

Pre-wedstrijdquoteringen KAA Gent – AS Saint-Étienne

De Belgische wedkantoren verwachten dat het Gent een pak moeite gaat kosten om de punten thuis te houden. De pre-wedstrijdquoteringen voor een zege van de Buffalo’s staat met x 2.25 keer de inleg hoog ingecalculeerd. De hoogste odd van deze match staat genoteerd bij een gelijkspel in de Ghelamco Arena x 3.30 keer uw speelbedrag. Een overwinning van Saint-Étienne wordt op x 3.20 keer uw speelbedrag niet voor veel minder ingedeeld.

Statistieken

Luik neemt het op tegen een ervaren elftal. Viktoria Guimaraes was vorig seizoen ook al van de partij in de Europa League. Het Portugese team werd vierde in de groep waaronder RB Salzburg (tegenstander van Genk in de Champions League), Jeunesse Esch en FK Ventspils bivakkeerden.

Terwijl Gent voorrondes moest afwerken, heeft AS Saint-Étienne voorbije weken energie kunnen sparen door zich rechtstreeks te plaatsten voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg wint haar matches in de Franse Lique 1 niet eenvoudig. Voorbije weken werd er regelmatig puntverlies geleden, terwijl Gent al een maand ongeslagen is.

Head2Head

Gent speelde in 2014 in vriendschappelijk verband tegen Saint Etienne. De Buffalo’s waren toen met 2-0 te sterk voor de Franse subtopper. Over de onderlinge ontmoetingen tussen Standard Luik en Guimaraes kunnen we kort zijn: beide team hebben (in officiële duels) nog nooit tegen elkaar gespeeld.

Huidige vorm

Gent kan bogen op een goede vorm. Het team van Thorup draait goed mee in de Jupiler Pro League en de sterkhouders zijn fit voor de wedstrijd van donderdag. Alleen Giorgi Chakvetadze verblijft nog in de lappenmand, maar doordat de middenvelder al vanaf april kampt met een knieblessure weet Gent zich momenteel wel te redden zonder Chakvetadze. Bij Saint-Étienne is dat wel anders. Op het middenveld is het vooral puzzelen voor Printant die de Italiaan Aholou e de Fransman Fofana mist. Bij de verdedigers kunnen Palencia en William voor donderdag niet aansluiten. Met vier spelers in de lappenmand zal Printant niet geheel zonder zorgen naar Gent reizen.

Bij Standard Luik en Victoria Guimaraes kunnen beide trainers beschikken over een geheel fitte basisselectie. Bij Standaard kan alleen verdediger Noe Dussenne nog niet als wisselspeler ingezet worden. De 27-jarige verdediger klampt al enkele weken met een knieblessure.

Prognose

Onze prognose is dat beide Belgische teams deze thuismatch over de streep gaan trekken. Bij KAA Gent – Saint Etienne zette we in op 1-0 en onze prognose bij Standard Luik is 2-0. Als u denkt dat de uitslagen anders gaan zijn nodigen wij u gaarne uit om uw voorspelling door te geven via onze bookmakerspagina!

De Europa League-wedstrijden worden gespeeld op donderdag 19 september. De wedstrijd Standard Luik – Vitória Sport Clube starten de voetbalavond al om 18:55 uur in het Maurice Dufrasne stadion te Luik. De wedstrijd KAA Gent – AS Saint-Étienne trappen om 21:00 uur af in de Ghelamco Arena. Krijgen de Belgische ploegen een kans om thuis de voorsprong te boeken op hun tegenstanders? Laat de bookies weten wat uw voorspelling is en zet uw voetbalkennis via VoetbalGokken.be om in een leuke schimmel.


Reacties

weddens...
19 september 2019

Benieuwd hoe het vanavond gaat lopen met onze teams. Ik heb het meest vertrouwen in Standaard moet ik zeggen.

5 jaar geleden

hansd
19 september 2019

Ik doe een gok op winst van Saint-Étienne

5 jaar geleden

belga
20 september 2019

Lekker begin van de Groepsfase!! Standaard en Gent kunnen ver komen in de poule.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN