Royal Antwerp FC herneemt Europa League met thuismatch tegen Rangers FC

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
16 februari 2021     3 REACTIES

Royal Antwerp start donderdagavond de knock-outs van de UEFA Europa League met een thuismatch tegen Rangers FC. De Schotse ploeg schakelde Standard Luik uit in de groepsfase van dit seizoen, maar kan RAFC de Schotse ploeg wel klein krijgen? Wat uw voorspelling ook mag zijn, speel via VoetbalGokken.be voor de hoogste odds en de strafste deals.  

Frank Vercauteren: “Rangers is favoriet”

Het wordt voor coach Frank Vercauteren de eerste match als T1 van Royal Antwerp in de Europa League. RAFC treft donderdag de Schotse koploper in eigen Bosuil Stadion. Vercauteren is duidelijk in zijn analyse vooraf: “Zij zijn favoriet van deze match, maar dat wil niet zeggen dat wij geen kans hebben”, zegt de coach over de match van donderdag.

Royal Antwerp wint de wedstrijd
3.50
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Rangers FC wint de wedstrijd
1,97

“Andere aanpak en manier van spelen”

Een tegenvaller voor de coach is dat er geen beroep gedaan kan worden op Lamkel Zé. De aanvaller is nog geschorst na zijn truitjes-incident vorig jaar tegen het Nederlandse AZ. “We zullen donderdag zien, maar het mag inderdaad duidelijk zijn dat we een andere oplossing moeten vinden”, vertelt Vercauteren aan Het Laatste Nieuws.

De coach erkent dat Zé een belangrijke schakel is in het geheel, mede door de afwezigheid van Dieumerci Mbokani. “Bovendien toont de huidige situatie dat Didier een héél positieve bijdrage levert. Hij zorgt voor veel dreiging en gevaar. Maar donderdag is een ander gegeven qua aanpak, qua manier van spelen ook”, zegt de coach van Royal Antwerp.

Steven Gerrard: “Antwerp staat hoog in de Belgische competitie”

Rangers FC-coach Steven Gerrard trekt voor de tweede keer dit seizoen naar België voor een Europa League-match. In de groepsfase speelde Rangers tegen Standard Luik. Met Royal Antwerp op het programma verwacht de T1 van Rangers een lastige verplaatsing. “Royal Antwerp staat hoog in de Belgische competitie. Ze zijn tweede in een sterke competitie en dat is straf”, zegt coach Gerrard in zijn betoog vooraf.

“Het zal moeilijk worden in Antwerpen”

De T1 van Rangers gaat de uitdaging graag aan. “Het is een heel goede loting voor ons. Het zal moeilijk worden, maar we zijn er klaar voor en gaan ons best doen. We willen ons inzetten voor elke wedstrijd. We hebben al goede resultaten behaald met deze ploeg en we hebben de kwaliteit om dat te blijven doen”, waarschuwt Gerrard aan het slot van zijn voorbeschouwing op de match van donderdag.

Statistieken

Royal Antwerp maakte een uitstekende groepsfase van de Europa League door. Het hoogtepunt was wel de gewonnen thuismatch tegen Tottenham Hotspur. Onder leiding van coach Ivan Leko werd RAFC tweede in Groep J waarin LASK en Ludogorets uitgeschakeld werden.

Rangers FC trof in Groep D Standard Luik, Leck Poznan en Benfica. De Luikenaren verloren tweemaal van de Schotse ploeg. In Luik werd het al 0-2 voor het team van coach Gerrard. Op verplaatsing kregen de Rouches met 3-2 opnieuw de deksel tegen de neus.

Head 2 Head

Standard Luik heeft dus geen goede herinneringen aan de Schotse formatie. Royal Antwerp kan dat nog niet zeggen. RAFC speelde voor zover bekend is nog niet eerder een match tegen Rangers. En zijn dan ook geen H2H stats, waardoor we met extra aandacht kijken naar de huidige vorm van beide equipes.

Huidige vorm Royal Antwerp

Voorbije week werd Royal Antwerp door Club Brugge op Jan Breydel uitgeschakeld in de Croky Cup. Dat zat de ploeg van coach Vercauteren duidelijk niet lekker, want voorbije weekend liet de ploeg uit Antwerpen ook punten liggen bij Standard Luik. De Jupiler Pro League match bij de Rouches werd met 1-1 gelijkgespeeld. Toch staat de ploeg van coach Vercauteren nog altijd op de tweede plek van de Belgische competitie.

Huidige vorm Rangers FC

In de Schotse Premierschip staat Rangers FC op de eerste plek na 29 speelronden. De ploeg van coach Gerrard staat een straatlengte voor op de nummer twee Celtic dat het 61 punten uit 28 matches ook een straffe reeks neerzet. Voorbije week won Rangers met 1-0 van de nummer tien Kilmarnock met 1-0.

Lappenmand

De lappenmand van Royal Antwerp is behoorlijk gevuld. Voor de match tegen Rangers zullen Felipe Avenatti (blessure), Faris Haroun, Dieumerci Mbokani (beiden kuitblessure), Jean Butez (enkelblessure) en Matheus (kuitblessure) niet van de partij zijn. Lamkel Zé is geschorst voor de match van donderdag.

Rangers FC kan met een geheel fitte basisselectie afkomen naar België. Alle sterkhouders zijn fit en inzetbaar in de heenmatch tegen RAFC.

Prognose

Wij voorspellen dat Royal Antwerp best kans maakt tegen Rangers FC. Onze wedtip is 2-1 voor de ploeg van coach Vercauteren. Denkt u er anders over? Check onderstaand odd-overzicht alvast en ontdek welke quotering het best bij uw voorspelling past.

Quoteringen Royal Antwerp – Rangers FC

De Belgische wedkantoren schalen de odds het hoogst in bij een zege van Royal Antwerp. Wint The Great Old van het Schotse Rangers dan wordt uw inleg x 3.50 keer meer waard. Een straffe quotering in het 1X2 spelsysteem.

Diezelfde quotering vinden we ook bij een gelijkspel in het Bosuil Stadion. Gemiddeld keren de bookies x 3.50 keer het speelbedrag uit als er gelijkgespeeld wordt in Antwerpen. Een overwinning van Rangers levert u met x 1.97 keer het speelbedrag bijna het dubbele van uw inleg op.

De UEFA Europa League match Royal Antwerp FC – Rangers FC wordt gespeeld op donderdag 18 februari om 21:00 uur in het Bosuil Stadion te Antwerpen. Is RAFC er klaar voor om ook Rangers op een pandoering te trakteren of is de Schotse formatie een maatje te groot voor de ploeg van coach Vercauteren? Speel mee via VoetbalGokken.be en win!


Reacties

leovandere
17 februari 2021

Straffe match. Hoge odd voor een zege van Antwerp. Die ga ik pakken!

3 jaar geleden

weddendat
17 februari 2021

Als The Great Old thuis van The Spurs kan winnen, moet dat toch ook van Rangers lukken.

3 jaar geleden

bobgok
18 februari 2021

Denk dat Rangers komt zegevieren in het Bosuil stadion

3 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN