Liverpool – Borussia Dortmund in return kwartfinale

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
14 april 2016     0 REACTIES

Aanstaande donderdag wordt het returnduel in de kwartfinale van de Europa League tussen Liverpool en Borussia Dortmund gespeeld. Vorige week leverde de heenwedstrijd een gelijkspel 1-1 op. De beslissing wie er doorgaat naar de halve finale valt dus op Anfield, de thuisbasis van Liverpool. De Engelsen staan waarschijnlijk met twee Belgen aan de aftrap: Mignolet en Origi (hij vervangt de geblesseerd geraakte Benteke). De Belgische wedkantoren maken met hoge pre-wedstrijdquoteringen deze match nog spannender.

Liverpool geeft spelers rust voor thuisduel tegen Dortmund

Liverpool heeft afgelopen weekend een stevige warming-up uitgevoerd voor dit duel. The Reds wisten met een veredeld B-elftal met 4-1 van Stoke City te winnen. Een goede match vond ook trainer Jürgen Klopp, maar de uitslag zet de trainer wel aan het denken. “Misschien moet ik nog maar eens goed gaan nadenken over mijn basiselftal. De jongens die zondag in het veld stonden hebben indrukwekkend voetbal laten zien.” Klopp knutselde een geïmproviseerde opstelling in elkaar om zijn sterkhouders rust te geven voor het EL-duel tegen Dortmund. Echter de prestaties van zijn wissels stellen de extravagante trainer nu voor een dilemma: “Ik moet harde beslissingen gaan nemen, dat is niet mijn hobby maar de beste spelers moeten in het veld staan. Wellicht dat enkele vaste waarde momenteel niet tot de beste elf behoren. Die zullen dan tegen Dortmund op de bank moet plaatsnemen.” Daarmee wil de Duitse trainer niet zeggen dat ze dan direct uit de gratie zijn: “Wij spelen zoveel topwedstrijden dat je wel moet beschikken over een brede selectie. De jongens die donderdag buiten de boot vallen, heb ik in de volgende wedstrijden waarschijnlijk weer hard nodig.”

Jürgen Klopp: “Je ziet wat vertrouwen doet met een mens”

Liverpool-aanvaller Divock Origi is weer helemaal terug en was de man die tegen Dortmund de Liverpoolse-treffer voor zijn rekening nam. De 20-jarige Rode Duivel verkeert volgens Klopp op dit moment in bloedvorm. “Je ziet wat vertrouwen doet met een mens. Toen Origi hier toekwam, was alles nieuw voor hem. Daarnaast is hij nog altijd een heel jonge speler. Iedereen had hoge verwachtingen omdat hij een goede aanvaller is.” Origi heeft volgens Klopp keihard getraind om aan de fysieke verwachtingen van de Engelse competities te voldoen. Sinds het begin heeft de aanvaller een specifiek trainingsprogramma gevolgd om meer spieren te ontwikkelen. Nu Benteke geblesseerd is geraakt en hij zelf eindelijk wedstrijdfit is grijpt het jonge talent zijn kans. “De laatste maanden had hij zelf ook te kampen met veel kleine blessures. Op dit moment is het belangrijkste voor hem om fit te blijven. Tijdens zijn laatste blessure heeft hij, zoals iedereen kan zien, hard gewerkt aan zijn lichaamssterkte. Hij moet nu zelfs een ander shirt dragen”, aldus Klopp in het Nieuwsblad. “Als speler heb je talent nodig en dat heeft hij absoluut. Hij is nu op de goede weg en hij denkt daar hetzelfde over. Dit is nog maar het begin. We moeten nu doorpakken.”

Borussia Dortmund richt pijlen op Europa League

Borussia Dortmund gaf sterspelers Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Schalke ‘rust’ met het oog op de cruciale EL-ontmoeting tegen Liverpool. Teammanager Thomas Tuchel liet daarmee duidelijk doorschemeren de Europa League belangrijker te vinden dan de Duitse competitie, waarin het kampioenschap reeds vergeven is aan Bayern München. De wedstrijd tegen de nummer zeven van de Bundesliga verliep dan ook niet op rolletjes. Dortmund moest genoegen nemen met (weer) een gelijkspel.

Pre-wedstrijd quoteringen

De odds voor de kwartfinale van de Europa League nodigen zeker uit om een gokje te wagen. Wat uw favoriete club ook is, er valt bij een goede voorspelling zeker wat aan deze match te verdienen. Winst van Liverpool krijgt een stevige x 2.80 pre-wedstrijdquotering mee. Voor Borussia Dortmund geldt een zeer interessante x 2.50 quotering. De odd voor gelijkspel zijn met x 3.25 het hoogst ingeschaald.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De kwartfinale van de Europa League Liverpool – Borussia Dortmund wordt gespeeld op donderdag 14 april om 21:05 uur in het Anfield Stadion te Liverpool. Speel ook mee met deze beslissende wedstrijd en vul uw portemonnee door goed te voorspellen bij één van onze betrouwbare wedkantoren. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN