KRC Genk in Europa League op verplaatsing naar Slavia Praag

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
12 februari 2019     0 REACTIES

Jupiler Pro League-leider KRC Genk mag zich komende donderdag weer eens Europees gaan meten. Het elftal van trainer Philippe Clement werd op de loting bij het Franse Nyon gekoppeld aan het Tsjechische Slavia Praag, een niet te onderschatten tegenstander die vooral in aanvallend opzicht sterk – en met een ijzersterke thuisreputatie – uit de hoek kan komen. Gaat Genk de Belgische eer met verve verdedigen en zich een goede uitgangspositie verschaffen voor de terugmatch op Genk? Of gaat dossier Pozuelo ook in Praag nog invloed hebben? VoetbalGokken.be blikt vooruit.

Philippe Clement: “Heb goede herinneringen aan Praag”

Over het ferme dossier van voetbalmakelaar Pozuelo is de voorbije dagen al veel gezegd en dus gaan we maar direct buurten bij de competitieleider. Genk-hoofdcoach Philippe Clement is namelijk niet per se negatief gestemd nadat bij de loting bekend werd dat zijn ploeg een bezoek aan Praag gaat brengen: “Ik zie dat Olayinka bij Slavia speelt, we hebben nu voldoende tijd om de tegenstrever grondig te analyseren. Wie op kop staat in Tsjechië en Bordeaux uitschakelt in Europa, heeft een goeie ploeg. Maar zowel voor ons als voor onze fans is het een interessante trip”, staat te lezen in Het Belang van Limburg.

“Rekenen opnieuw op massale steun van fans”

Genk mag 1.100 fans meenemen naar Praag en dat gaat belangrijk zijn, denkt Clement: “Ik hoop dat we opnieuw op zo’n massale steun als in Malmö kunnen rekenen. Ik heb overigens mooie herinneringen aan Praag. Ik beleefde er zeventien jaar geleden op sportief vlak één van de mooiste avonden uit mijn carrière, toen we ons met De Rode Duivels plaatsten voor het WK 2002.”

Leandro Trossard: “Volgende ronde zit erin”

Het was voorbije weekend even beven toen Leandro Trossard geblesseerd uitviel in de match tegen Standaard (2-0 winst voor Genk), maar daags na de match was er al goed nieuws: Trossard zal donderdag beschikbaar zijn voor De Genkies, die vooral content zijn met het feit dat ze geen anderhalf uur hoeven te reizen alvorens ze op de plaats van bestemming zijn. De flankaanvaller kijkt in Het Belang van Limburg alweer vooruit naar de belangrijke Europa League-match: “Het is moeilijk om het niveau van Slavia in te schatten. Ze staan net als wij op kop, ik verwacht een ploeg van ons kaliber. Halen we ons beste niveau, dan zit de volgende ronde erin.”

Coach Slavia Praag: “Genk zeker niet zwakste tegenstander”

Hoofdcoach Jindřich Trpišovský ziet Slavia Praag wel winnen van Genk. De coach van Slavia Praag heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd in Tsjechië. Dit seizoen staat hij met zijn ploeg onbedreigd bovenaan in de 1. Liga. Slavia heeft 52 op 20. Voorbije weekend werd Teplice met 2-0 verslagen en werd flink vertrouwen getankt voor de eerste match tegen Genk. “Ze hebben een team dat bij onze speelstijl past. Maar aan de andere kant zijn het wel allemaal snelle spelers. Ik deel zeker niet de mening dat Genk het zwakste team is”, analyseer Trpišovský KRC Genk in de Tsjechische media.

Slavia-aanvoerder Milan Skoda: “Genk is een ploeg van enorme kwaliteit”

In Praag werd niet direct van vreugde in de lucht gesprongen toen Genk uit de koker rolde. Aanvoerder Milan Skoda was zelfs een beetje down, nadat bekend werd dat KRC Genk de opponent is in de achtste finale van de Europa League: “Ik ben een beetje teleurgesteld”, zegt hij op de website van Slavia. “Ik verwachtte een meer aantrekkelijke rivaal, maar het is wel een ploeg van enorme kwaliteit. Het leidt de Belgische competitie souverein en houdt daarbij ploegen als Anderlecht (ruim) achter zich, dus de kwaliteit is absoluut hoog.”

“Genk is een zeer sterke tegenstander”

Ook Josef Husbauer had op een grotere Europese naam gehoopt: “Ik denk dat Genk een zeer sterke tegenstander is, maar niet één van grote naam en faam. We wilden graag een sterke opponent. Aan de andere kant zeggen veel mensen dat dit een tegenstander is waartegen iets mogelijk is”, zo analyseert Husbauer enigszins twijfelachtig over de kansen voor zijn ploeg.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Slavia Praag – KRC Genk

De Belgische wedkantoren schatten de kans van Genk op een overwinning niet uit. Sterker nog, de pre-wedstrijdquoteringen gaan redelijk gelijk op. Winst van De Genkies in Praag krijgt met x 3.08 keer de inleg een hoge odd mee voor deze heenwedstrijd in de Europa League.

Wint Slavia Praag de thuismatch? Speel dan op winst van de tegenstander van Genk en ontvang uw inleg x 2.42 keer terug als Slavia een overwinning boekt. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 3.30 de hoogste quotering van deze wedstrijd mee.

  

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]De Europa League-match Slavia Praag – KRC Genk wordt gespeeld op donderdag 14 februari om 18:55 uur in het Sinobo stadion te Praag. Gaan De Genkies winnen in Tsjechië en maken ze daarmee kans het komende week in eigen stadion af te maken? Check op onze geselecteerde bookmakers en kies uit de beste bookmaker en quotering die past bij uw voorspelling en doe mee.

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 100 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN