KAA Gent sluit Europa League groepsfase af met toetje tegen Oleksandria

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
11 december 2019     2 REACTIES

Deze donderdag mag er in Gent volop gejuicht worden als de Buffalo’s aantreden tegen het reeds uitgeschakelde Oleksandria. Gent heeft zich al verzekerd van de volgende ronde, maar wil groepswinst veiligstellen door ook deze laatste groepsmatch naar zich toe te trekken. De bookies geloven wel in dat scenario en hebben Gent als favoriet aangestipt. Mocht dat niet gebeuren dan wachten er hoge odds voor spelers die een gokje durven wagen op een draw of nederlaag van de thuisploeg. Heeft u uw voorspelling al doorgegeven? 

Jess Thorup: “Donderdag alsnog belangrijke wedstrijd”

Voor KAA Gent lijkt het dit seizoen niet op te kunnen. Vooral in de Europa League gooit het (onverwacht) hoge ogen. Trainer Jess Thorup is uiteraard content met de gang van zaken tot dusver: “De groepsfase doorkomen is een grootse prestatie voor deze club. Vijf maanden geleden begonnen we aan de Europa League tegen Viitorul, we moesten heel hard werken om de groepsfase te halen. En nu zijn we één wedstrijd voor het einde al zeker van de kwalificatie. Ik ben heel tevreden voor het team en voor de club”, vertelt hij aan Sporza.

KAA Gent wint de wedstrijd
1.22
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.75
FC Oleksandria wint de wedstrijd
13.00

“We moeten thuis winnen”

“Donderdag tegen Oleksandria is een heel belangrijke wedstrijd”, vervolgt Thorup. “We moeten thuis winnen. We hopen de controle te behouden met veel balbezit. We zullen ons vertrouwen opgedaan in de voorbije weken donderdagavond goed kunnen gebruiken”, concludeert de coach van de Buffalo’s aan het einde van zijn voorbeschouwing op Sporza.be.

Odjidja: “Nu voor groepswinst gaan”

Vadis Odjidja (kapitein Gent) heeft ook nog doelen voor donderdag: “Groepswinst is nu het doel. In de laatste match tegen FC Oleksandria willen we de fans verwennen en de eerste plek pakken”, zegt hij op dezelfde website.

Volodymyr Sharan: “Gent is technisch zeer sterk”

Oleksandria hoofdcoach Volodimir Sharan weet zich een lastige opgave donderdag. De Belgische formatie zal er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten, terwijl zijn ploeg al is uitgeschakeld. Het wordt een flinke klus zijn troepen te motiveren tegen een volgens Sharan zeer sterke formatie: “KAA Gent is van zeer goede kwaliteit, vooral op technische vlak. Het wordt voor ons moeilijk om daar wat te halen, maar ik hoop dat we niet alleen voorin maar ook achterin goed zullen presteren.”

“Match tegen Gent is bonus”

In de Oekraïense sportmedia gaat Sharan verder met zijn verhaal: “We hebben geen kans meer om te overwinteren in de Europa League, maar we zijn wel het eerste team uit het midden van ons land dat de Europa League heeft gehaald. Daar ben ik enorm trots op. Mee kunnen doen was voor ons al een bonus, ook deze match op verplaatsing bij Gent.”

Statistieken

KAA Gent staat na vijf speelronden fier bovenaan met 9 uit vijf. Het houdt daarmee VfL Wolfsburg achter zich. De Duitsers verzamelden acht punten in de voorbije vijf EL-ronden. Saint Etienne is derde, terwijl Oleksandria laatste staat met slechts drie punten, allen behaald uit gelijke spelen.

Head 2 Head

De ploeg uit Oekraïne speelde nog niet eerder op een Europees podium en omdat KAA Gent ook niet altijd van de partij is in Europa is het niet verrassend dat beide clubs elkaar nooit eerder troffen. Enige referentie is dan ook de match gespeeld bij Oleksandria. Gent kwam daar op 3 oktober jongstleden niet verder dan 1-1, maar de verwachting is dat het thuis toch een pak beter zou moeten gaan.

Huidige vorm KAA Gent

Die verwachting is onder meer gestaafd op de huidige vorm van Gent. In de Cup ging het voorbije week weliswaar mis, maar in de Jupiler Pro League en in de Europa League stappelen de successen zich op. Voorbije zaterdag was er de zege op Zulte Waregem: 2-0. Daarvoor werd er ook al vakkundig afgerekend met Kortrijk: 0-2. En het gelijke spel tegen Antwerp mag die pret ook niet drukken. De laatste Europa League die Gent speelde eindigden overigens ook in een draw. Tegen AS Saint Etienne werd het 0-0.

Huidige vorm Oleksandria

De ploeg uit Oekraïne wint zijn potjes iets minder gemakkelijk. Al werd er voorbije week wel gewoon netjes afgerekend met Vorskla. In de Premier League van dat land werd het 3-0. Weeks ervoor ging de ploeg echter onderuit op verplaatsing bij Desna: 2-0 en ook in de Europa League werd er verloren. Wolfsburg won met 0-1 op bezoek bij de ploeg van trainer Sharan.

Lappenmand

Brecht Dejaegere is zeer waarschijnlijk het enige pijnpunt in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Oleksandria. De middenvelder heeft een sleutelbeenbreuk en meespelen lijkt nog te vroeg voor de 28-jarige. Bij de Oekraïners is de lappenmand iets voller, maar ook daar slechts twee echte blessuregevallen van importantie. Middenvelder Yevgeni Protasaov en aanvaller Artem Sitalo ontbreken door blessures. De 30-jarige Salem scoorde tot nu toe tweemaal voor Oleksandria maar daar komt voorlopig waarschijnlijk geen treffer meer bij.

Prognose

We sluiten positief af, want wij zetten in op winst voor KAA Gent. De Buffalo’s gaan in de Ghelamco Arena de kers op de taart zetten door een 2-0 zege. Wilt u weten welke odds daarbij horen of zoekt u juist naar de odd? Check dan onderstaand overzicht en zoek de quotering die past bij uw voorspelling!

Quoteringen KAA Gent – FC Oleksandria

De Belgische wedkantoren zien Gent als favoriet voor deze match. De quoteringen zijn torenhoog ingedeeld voor een zege van Oleksandria. Wint de Oekraïense ploeg in de Ghelamco Arena? Dan wordt uw inleg hierop x 13.00 keer meer waard. Dit is de hoogste odd die er voor deze wedstrijd te vinden is in het 1X2 spelsysteem.

Een gelijkspel wordt met x 5.75 keer uw inleg ook goed beloond. Als Gent thuis weet te zegevieren kunt u uw inleg x 1.22 keer retour verwachten.

De Europa League wedstrijd KAA Gent – FC Oleksandria wordt gespeeld op donderdag 12 december om 21:00 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Pak de hoogste odd van de bookmakers voor uw voorspelling nog mee in deze slotwedstrijd van Groep I. Wordt Gent volgens u de groepswinnaar of heeft de Oekraïense ploeg alles voor de laatste wedstrijd bewaard? Speel met uw voorspelling via VoetbalGokken.be!


Reacties

teamspeler
13 december 2019

Wauw, Gent als groepswinnaar!

4 jaar geleden

hansd
13 december 2019

Lekker snel uitbetaald door de bookies. De wedstrijd was afgelopen en hup het geld stond er al weer op. ;)

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN