KAA Gent en Royal Antwerp in laatste voorronde Europa League

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
19 augustus 2019     6 REACTIES

Deze donderdag wordt de UEFA Europa League terug hervat met de play-offs. Deze laatste matches voordat de loting voor het echte werk plaatsvindt leveren hoge odds op. Ook KAA Gent en Royal Antwerp hopen op een plek in de groepsfase van het Europese toernooi. Gent start met een thuiswedstrijd tegen het Kroatische HNK Rijeka en Royal Antwerp gaat op verplaatsing naar AZ Alkmaar, dat in Enschede speelt. Voor de Belgische wedkantoren een goede reden om de pre-wedstrijdquotering zeer straf en aantrekkelijk in te delen.

KAA Gent –  HNK Rijeka

KAA Gent krijgt donderdag met Rijeka een onbekende tegenstander over de vloer. Voor zover het bekend is hebben De Buffalo’s nog nooit gespeeld tegen HNK Rijeka. Gent-trainer Jess Thorup is echter wel op zijn hoede voor de onbekende ploeg dat weinig moeite heeft gehad om zijn vorige tegenstander uit de Europa League te houden. Tegen het Schotse Aberdeen werd het thuis en op verplaatsing beide keren 2-0 winst van Rijeka. “Ik zag de eerste wedstrijd van Rijeka tegen Aberdeen. Op de bal is het een sterk team. Zij spelen een beetje zoals Viitorul, met veel beweging en techniek”, aldus Thorup in Le Soir.

Gent kan zijn vertrouwen tanken uit de voorbije Jupiler Pro League-match. De thuiswedstrijd tegen KV Oostende werd met 2-0 gewonnen en het team van Thorup kwam er heelhuids vanaf. Daarmee kan de Gent-coach donderdag goed van start gaan. ”Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we gaan ons er goed op voorbereiden”, zo besluit Thorup zijn wedstrijdbespiegelingen.

HNK Rijeka

Loopt het bij Gent in de competitie allemaal soepel, het Kroatische Rijeka heeft daarentegen een minder goed weekend achter de rug. De ploeg van trainer Igor Biscan speelden voorbije zondag met 1-1 een gelijkspel tegen Osijek. De match daarvoor werd zelfs verloren met 2-0 van Gorica. Klein lichtpuntje voor de match tegen Gent: Biscan kan donderdag wel over een geheel fitte wedstrijdselectie beschikken.

Pre-wedstrijdquoteringen KAA Gent – Rijeka

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor de thuiswedstrijd van Gent zijn zeer gunstig ingedeeld. Bij Unibet staat bij een zege van Rijeka een quotering van x 5.50 keer uw speelbedrag voor deze match met hoogste beloning ingedeeld. In het 1X2 spelsysteem staat een gelijkspel op x 3.75 keer uw inleg. Wint Gent voor eigen publiek? Dan wordt elke ingelegde euro hierop x 1.61 keer meer waard.

KAA Gent wint de wedstrijd
1.61
Royal Antwerp wint de wedstrijd
5.00

AZ Alkmaar – Royal Antwerp

De laatste voorronde werd op een haartje na bereikt door de ploeg van trainer Laszlo Bölöni. Royal Antwerp wist af te reken met het taaie Viktoria Plzen en mag zich nu gaan klaar maken voor de dubbel tegen AZ Alkmaar. The Great Old start donderdag met een wedstrijd op verplaatsing en krijgt volgende week de kans om de klus thuis te klaren. Bölöni zag zijn ploeg voorbije zondag de winst pakken op St-Truiden (2-0) in de Jupiler Pro League. Vanaf de tribune werd al hard geroepen ‘AZ wij komen eraan’, maar Bölöni is zelf veel voorzichtiger. “Ik kan alleen maar zeggen dat we zo ver mogelijk willen doorstoten in dit Europa League toernooi.”

“Iedereen optimaal aan aftrap krijgen”

Bölöni doelt hiermee op de spelers die nog geblesseerd zijn zoals Daniel Opare en Junior Pius, maar het goede nieuws is dat de lappenmand bij Antwerp begint te krimpen en dat brengt een glimlach op het gezicht van de coach. “We hebben wat kleine zorgen, we gaan proberen iedereen optimaal aan de aftrap te krijgen”, aldus de Roemeen.

Ander stadion

Royal Antwerp kan donderdag niet in het AFAS-stadion van AZ terecht. Een deel van het dak van dat stadion is ingestort en daardoor onbruikbaar. Het team van Bölöni speelt in het stadion van FC Twente in Enschede dat als tijdelijk onderkomen van AZ wordt gebruikt.

AZ Alkmaar vol vertrouwen

Terwijl Royal Antwerp won van St-Truiden speelde AZ de competitiewedstrijd tegen FC Groningen die met 0-0 een gelijkspel werd. De Alkmaarders hebben echter wel bewezen over een scorend vermogen te beschikken. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg in de Europa League voorrondes het Zweedse Hacken met 0-3 nadat het thuis in eigen stadion nog 0-0 gelijkspel werd. Daarna werd het Oekraïense Mariupol aan de zege kar gehangen. Op verplaatsing werd het weer 0-0 gelijkspel, maar voor eigen publiek wist AZ met 4-0 te winnen. De ploeg van Slot is momenteel wel blessurevrij. “Ik ken een aantal namen van Antwerp, zoals Sinan Bolat die in 2009 nog tegen AZ wist te scoren. Maar we moeten komende dagen met onze video-analisten nog eens goed gaan herbekijken wat de sterke en zwakke punten zijn van Antwerp. Ons elftal draait alvast lekker met in elke linie spelers die voor elkaar willen werken en meeverdedigen als dat nodig. Die dynamiek zorgt ervoor dat wij met vertrouwen naar het tweeluik met Antwerp kijken.”

Pre-wedstrijdquoteringen AZ – Royal Antwerp

De Belgische wedkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd van Royal Antwerp hoog ingeschaald. Gaat Antwerp zegevieren in het Nederlandse Alkmaar? Dan kunt u spekkoper worden, want als u dit vooraf hebt voorspeld bij de bookies, dan wordt bij Bwin uw inleg x 5.00 keer zoveel waard. Een gelijkspel zou een knappe prestatie zijn van The Great Old en wordt volgens onze analyse bij Unibet ook met een quotering x 3.80 keer uw inleg zeer hoog ingeschaald. Voor winst van AZ noteren de bookies met x 1.66 keer uw inleg nog steeds een zeer nette odd.

De laatste voorronde van de UEFA Europa League KAA Gent – HNK Rijeka wordt gespeeld op donderdag 22 augustus om 20:30 uur in de Ghelamco Arena. Bij AZ Alkmaar – Royal Antwerp is dat tijdstip ook het begin van de wedstrijd in het Car Jeans Stadion te Den Haag. Pakken onze Belgische ploegen flink uit in de laatste ronde? Of zijn deze tegenstanders een maatje te groot voor Gent en Antwerp in de Europa League? Speel op uw favoriet en scoor via VoetbalGokken.be!


Reacties

casinoking
21 augustus 2019

Gent en Antwerp moeten het beide kunnen ;)

5 jaar geleden

heldenv...
22 augustus 2019

Ik heb AZ zien spelen in de Europa League en zij scoren aardig veel. Hopelijk kan Antwerp de nul houden en in eigen stadion er op los knallen.

5 jaar geleden

hazarddd
22 augustus 2019

Dat HNK geeft mij geen goed voorgevoel.

5 jaar geleden

martijnj
22 augustus 2019

Dit zijn geen obstakels voor de Buffalo's en The Great Old ;) ;)

5 jaar geleden

sporza
23 augustus 2019

Beide ploegen kunnen het nu wel af. Antwerp speelt AZ thuis wel weg en Gent gaat het ook prima redden in Rijeka.

5 jaar geleden

kampioe...
23 augustus 2019

Fantastisch die Europa League. Gespeeld op 1-1 van Royal!! Yes!!

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN