Halve finale Europa League: Villarreal tegen Liverpool

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
26 april 2016     0 REACTIES

Liverpool reist deze week af naar het Spaanse Villarreal voor de halve finale van de Europa League. In het heenduel zal het team van trainer Jürgen Klopp er alles aan doen om een flinke voorsprong te pakken op de Spaanse club. Volgende week volgt namelijk de return in Liverpool. Als deze dubbele confrontatie succesvol wordt afgewerkt is Liverpool door naar de finale van de Europa League. Gaan onze landgenoten het redden om de finale te bereiken? De Belgische wedkantoren hebben er alvast alle vertrouwen in.

Klopp: “Het draait erom welk team het meest klaar is om te vechten voor een finaleplaats”

De Duitse trainer van Liverpool – Jurgen Klopp – gooit voorafgaand aan het duel nog wat ouderwets ‘Mannschaft’-hout op het vuur: “Het is een heel intensief seizoen voor Liverpool. De vele blessures waarmee we nu te maken hebben, zijn echter niet ontstaan doordat spelers vermoeid geraakt zijn. Het is toeval dat nu meerdere spelers op de sukkel zijn. Hendo is een totaal andere geval dan bijvoorbeeld Emre. Ook de blessure van Divock Origi ontstond uit een totaal andere situatie, waarin de Belg vooral ‘zinloos’ werd aangevallen. Het draait in deze fase van de Europa League niet alleen om het beste team, maar om de ploeg die het meest klaar is om te vechten tot de laatste snik. Met die instelling gaan we donderdag het veld op en we zullen niet nadenken over de spelers die we helaas moeten missen. Het team dat ik opstel moet het gaan doen en daar heb ik alle vertrouwen in.”

Klopp ziet het grote aantal matches in de Engelse competities niet als een nadeel voor zijn team: “Villarreal speelt ook veel wedstrijden. Komend weekend spelen ze een belangrijke wedstrijd tegen Real Sociedad en daar staat een eventueel Champions League-ticket op het spel voor ze. Wij moeten zorgen dat we goed voorbereid zijn, want alleen als het hele team scherp en volledig gefocust is kunnen we doorstoten naar de finale.”

Belgen out voor de heenmatch

Cristian Benteke is nog altijd out en zal het duel tegen Villarreal sowieso missen. Een andere Belg leek zijn logische vervanger, maar Divock Origi is eveneens out met blessurepech. Tot overmaat van ramp werd ook de vervanger van Origi ziek en dus heeft Klopp een probleem: “Voor de wedstrijd tegen Newcastle had Clyne de hele nacht overgegeven, dus die kon echt niet spelen. Ook Divock kon ik niet inzetten en Lucas had al twee wedstrijden achter elkaar gespeeld nadat hij was teruggekomen van een slepende blessure.”
Klopp verwacht tegen Villarreal wel weer een beroep te kunnen doen op Clyne, maar ook Toure maakt nog kans op een plekje in de basisopstelling: “We hebben meerdere spelers voor die positie: Martin, Dejan, Lucas en Tiago Ilori kunnen net als Kolo prima uit de voeten op die plek. Hopelijk kan ik donderdag wel weer over enkele van de geblesseerde jongens beschikken, want we willen met de best mogelijke opstelling aan de aftrap verschijnen.”

Mignolet: “Vechten tot de laatste seconde”

Doelman Simon Mignolet zal wel van de partij zijn aanstaande donderdag. De Rode Duivel blijft vooralsnog nuchter onder de situatie en is niet bang voor Villarreal: “In deze fase kom je alleen goeie clubs tegen. Onze miraculeuze comeback tegen Dortmund (4-3 winst, red.) heeft bewezen dat Liverpool kan terugkeren uit een uitzichtloze situatie. We moeten dan ook nooit opgeven en strijden tot de laatste seconde”, zo vertelde hij aan Sky Sports. Aan de Dailymail vertelde Mignolet dat de trainer vooral op tactisch vlak veel werk heeft verricht: “Vooral het herveroveren van de bal en het druk zetten op de tegenstander zijn aspecten waar de manager op hamert.” Mignolet zegt ook vertrouwen te hebben in het bereiken van de finale in Basel: “Ik hoop dat we op Anfield het karwei af kunnen maken. Liverpool is altijd op zijn best als de belangen het grootst zijn. Dit team is in staat de finale van de Europa League te halen.”

Villarreal: “Wij verdienen het om de finale te bereiken”

Bij Villarreal zijn ze ondertussen vooral trots op het bereiken van de laatste vier. In de Primera Division staat het team van trainer Marcelino vierde en wist dit seizoen thuis al tien punten te pakken in de wedstrijden tegen FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Bilbao. Bij de gele brigade uit Spanje, ook weleens gekscherend ‘The Yellow Submarine’ genaamd, is men dan ook niet bang voor het treffen tegen Liverpool. “Het is een zeer sterk team. Het is grote club, legendarisch zelfs. We moeten ons werk goed doen en een beetje geluk hebben. We zijn absoluut in staat om Liverpool te verslaan. Villarreal zal de finale bereiken, omdat we dat verdienen”, zegt Villarreal-woordvoerder Marcos Senna op de clubwebsite.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers geven zowel thuisclub Villarreal als Liverpool een kans om te winnen. De quoteringen liggen dan ook dicht bij elkaar en zijn voor beide ploegen behoorlijk hoog ingeschaald. Winst van het team van Jürgen Klopp krijgt een x 2.88 quotering mee. Wint het Spaanse Villarreal, dan staat er een vergelijkbare odd van x 2.38 klaar. Mocht het duel met een gelijke stand eindigen, dan wordt er x 3.40 uw inleg uitgekeerd.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De halve finale van de Europa League Villarreal CF – Liverpool wordt gespeeld op donderdag 28 april om 21:05 uur in de Estadio El Madrigal. Krijgen onze landgenoten het voor elkaar om te winnen van Villarreal? Wij zijn benieuwd naar uw voorspelling voor deze wedstrijd? Doe mee en win fantastische geldprijzen. Pak snel uw bonus bij Unibet en krijg tot wel 60 euro aan gratis weddenschappen! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN