Halve finale Europa League: Celta de Vigo – Manchester United

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
3 mei 2017     0 REACTIES

Hier had ook als kop boven kunnen staan: RSC Anderlecht – Racing Genk. Het werd helaas anders. Geen van beide Belgische teams wist de kwartfinales te overleven, maar ze kregen ook geen pandoering van de twee topelftallen. Sterker nog: ze maakten indruk tegen de twee huidige halvefinalisten. De bookies verwachten dat United het meeste kans maakt op een finaleplaats, maar het Spaanse Vigo mag ook zeker niet onderschat worden. VoetbalGokken.be blikt vooruit op deze spannende Europa League halve finale.

Mourinho: “Anderlecht was uur lang beter dan ons”

United-manager José Mourinho geeft toe dat het behalen van de halve eindstrijd geen sinecure is gebleken. Dat United en niet Anderlecht in de halve finale staat was dan ook geen appeltje-eitje: “Anderlecht was 60 minuten beter dan wij. Pas toen Fellaini erin kwam, kregen we de match onder controle. We hadden meer power en kracht op het middenveld, daar had Anderlecht moeite mee.”

Mourinho moet tegen Celta de Vigo opnieuw een ander strijdplan bedenken dan hij tegen Anderlecht gebruikte. De manager heeft namelijk een waslijst aan geblesseerden: Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Timothy Fosu-Mensah en daar komen Smalling en Jones wellicht nog bij. Mourinho: “Ik denk niet dat Smalling en Jones donderdag kunnen spelen, maar dat is mijn persoonlijke mening en geen medische uitspraak.
 

Man United ‘licht’ favoriet als winnaar (!) – 2.65 !

“We zullen alles doen om te winnen en door te gaan naar de finale”

Ondanks de volle ziekenboeg blijft Mourinho positief over de kansen om de finale te bereiken: “De sfeer is fantastisch, de mentaliteit van de groep is fenomenaal.” In de competitie moet United het voorlopig doen zonder onze landgenoot Marouane Fellaini. Hij is voor drie duels geschorst na zijn vermeende kopstoot tegen City-speler Sergio Aguero. Tegen Celta de Vigo mag de Belg wél meedoen, tot opluchting van de trainer: “Het is heel belangrijk voor ons dat Fellaini mee kan doen en we hopen ook dat Pogba terug zal keren in de selectie voor deze wedstrijd. We zullen alles doen om te winnen en door te gaan.”

Deze uitspraken staan haaks op de eerdere uitlatingen van de manager waarin hij kritiek had op de kwetsbaarheid van zijn spelers: “Ze kunnen nog niet naar de toilet lopen zonder een been te breken”, zei hij gefrustreerd. Inmiddels is hij een stuk milder: “United bestaat uit 22 spelers, waarvan er nu 13 beschikbaar zijn. Iedereen geeft alles en met deze instelling gaan we een heel eind geraken! We hebben spelers en punten verloren. Dat is niet prettig, maar ze zullen donderdag tegen Celta alles geven wat we hebben. Ook als we de finale niet halen, ben ik zeer blij met mijn huidige spelersgroep.” 

Celta de Vigo: “Manchester United is een reus van een concurrent”

Eduardo ‘Toto’ Berizzo steekt niet onder stoelen of banken dat United de favoriet is in deze dubbele confrontatie voor een finaleplaats in de Europa League: “Manchester United is een reus van een concurrent. Het is het sterkste team waar we in deze editie tegen gespeeld hebben dit jaar. De andere ploegen waren ook sterk, maar Old Trafford is een heel ander verhaal”, aldus Berizzo in de Spaanse krant Lavanguardia.

Dat Zlatan Ibrahimovic vanwege zijn blessure opgelopen tegen Anderlecht niet meedoet, doet daar niks aan af benadrukt de trainer: “Soms rekenen andere jongens te veel op een sterspeler en vergeten ze na te denken welke mogelijkheden ze zelf hebben. Misschien dat bepaalde spelers van United juist nu zullen opstaan en hun kwaliteiten tonen. Het valt dus nog maar te bezien of het niet meespelen van Ibrahimovic in ons voordeel is.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat wij de finale zullen spelen”

In diezelfde krant doet Berizzo nog een straffe uitspraak. Volgens hem gaat Celta de Vigo de finale halen, ondanks de duidelijke favorietenrol die hij United zelf toedicht: “De energie die ons elftal momenteel omringt is geweldig. Onze passie is onderdeel van het huidige succes. De kans om een Europese finale te spelen is een grote inspiratiemotor voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat we de finale zullen spelen.”
 

Celta de Vigo verrast en wint van United (!) – 2.75 !

Wedstrijdoverzicht

Om de finale te halen moet Celta eerst afrekenen met ManU. Een elftal waartegen de Spanjaarden nog nooit speelden, al lijkt er geen beter moment te zijn om tegen de Engelse grootmacht te spelen. De huidige vorm laat zeer veel te wensen over. Volgens Mourinho komt dat omdat zijn team maar liefst negen matches moest afwerken in april. De harde feiten zijn dat vijf daarvan eindigden in een gelijkspel. En dan tellen we de draw tegen Anderlecht in de return nog niet eens mee, omdat deze in de verlenging uiteindelijk alsnog gewonnen werd.

Het goede nieuws voor Fellaini en zijn ploeggenoten is dat ook Celta de Vigo een vormdip lijkt te hebben. In LaLiga werd al driemaal verloren nadat het elftal met moeite Genk op 1-1 kon houden. Een wederopstanding zal dus nodig zijn om de finale te halen.

Zoals gezegd kampt Manchester United met veel blessureleed. Aan Spaanse zijde ontbreken donderdag ook een aantal sterkhouders: Blanco, Planas en de Italiaan Rossi moeten verstek laten gaan in het heenduel in Estadio de Balaídos.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Celta de Vigo – Man United

De bookmakers verwachten een finaleplaats voor Manchester United, maar in de heenwedstrijd in Vigo liggen de kansen volgens de wedkantoren redelijk gelijk. Een zege voor de thuisploeg Celta de Vigo wordt gequoteerd op x 2,75. In het 1×2-spelsysteem wordt een overwinning van de Mancunians beloond met een odd van: x 2,65. De ploegen ontlopen elkaar daarin dus weinig. Echt verschil wordt er door de bookies gemaakt bij een puntendeling. De hoogste odd bij deze halve finale is dan ook weggelegd voor een gok op een gelijkspel: x 3,10.

De quoteringen voor alle uitslagen lijken wat te zakken de afgelopen dagen. Dat komt omdat er vooral vanuit Engeland veel wordt ingezet. Mocht u ook willen spelen op dit duel, dan is het dus zaak zo snel mogelijk uw keuze kenbaar te maken bij VoetbalGokken.be om zodoende optimaal profijt te hebben bij een correcte voorspelling! Onze tip voor deze halve eindstrijd: 1-1.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De halve finale van de Europa League tussen Celta de Vigo – Manchester United wordt gespeeld op donderdag 4 mei om 21:05 uur in Estadio de Balaídos te Vigo. De tweede halve finale tussen Ajax – Lyon wordt – vanwege de dodenherdenking in Nederland – een dag eerder gespeeld. Inzetten op dit duel kan uiteraard ook via de bookmakers op VoetbalGokken.be!

Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 80 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN