Haalt KRC Genk het Europa League ticket binnen tegen Rapid Wien?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
8 december 2021     0 REACTIES

Deze donderdag krijgt KRC Genk de laatste kans om nog een ticket voor de knock-outfase in de Europa League te halen. De Genkies moeten dan wel winnen van Rapid Wien. De Oostenrijkers vechten nog om een plek in de Europa Conference League en willen ook zegevieren in de Cegeka Arena. Overwintert Genk in Europa of komt het donderdag met lege handen te staan? Voorspel de match voor straffe pre-odds via VoetbalGokken.be!

Interim coach Glen Riddersholm: “Donderdag vol gas er tegenaan”

Het is een rumoerige week voor KRC Genk. Begin deze week werd coach John van den Brom ontslagen en neemt interim coach Glen Riddersholm het stokje tijdelijk over totdat Genk een nieuwe T1 heeft gevonden. Riddersholm wordt meteen voor de leeuwen gegooid en moet Genk donderdag tegen Rapid Wien in de Europa League proberen te houden. De Deense coach denkt dat hij die taak aan kan. “Ik weet wat nodig is om titels te winnen. Wij gaan er donderdag vol gas voor tegen Rapid Wien”, zegt de interim coach van Genk.

“Duidelijke filosofie”

De interim coach verwacht dat Genk het nog ver kan gaan schoppen in het Europese voetbal. “Wat mij aanspreekt in Genk, is dat ze erg ambitieus zijn. Tegelijkertijd is het een familieclub. Genk heeft een duidelijke filosofie, met aanvallend voetbal. Ze willen jonge talenten klaarstomen voor de grote competities én meedoen voor de prijzen. Ik kom bij een zeer jonge en getalenteerde ploeg terecht”, aldus Riddersholm.

Ferdinand Feldhofer: “We moeten winnen in België”

Rapid Wien maakt geen gemakkelijke weken door. De ploeg van coach Ferdinand Feldhofer laat punten liggen in de Oostenrijkse Bundesliga en in de Europa League. De volgende grote test voor Rapid Wien is de Europa League match op verplaatsing in Genk. “We nemen veel zelfvertrouwen met ons mee naar Genk en zullen er alles aan doen om de winter in Europa door te brengen”, belooft coach Feldhofer eerder deze week.

“Genk is niet onverslaanbaar”

Rapid moet winnen in België wil het kans maken de Conference League nog te halen. Voor de Oostenrijkse ploeg is dit de laatste kans. De T1 van de Oostenrijkse ploeg voorspelt een loodzware, maar geen onmogelijke klus. “We zitten niet in een fase waarin alles makkelijk gaat, maar Genk is niet onverslaanbaar. We zullen hier samen sterker uitkomen”, besluit coach Feldhofer.

Statistieken

In Groep H van de UEFA Europa League is West Ham United zeker van de eerste plaats in de poule. Dinamo Zagreb staat met zeven punten op de tweede plek dat toegang geeft tot de knock-outs van dit Europese toernooi. KRC Genk staat op de derde plaats met vijf punten en kan bij winst op Rapid Wien nog over Dinamo Zagreb wippen. Rapid Wien staat met vier punten op de vierde plek. De Genkies hebben donderdag dus nog alles te geven in de match tegen de Oostenrijkse ploeg.

Head 2 Head

Racing Genk en Rapid Wien zijn al lang geen vreemden meer van elkaar. De ploegen speelden wel vaker in de Europa League tegen elkaar. Voorbije september werd de match in Wenen gespeeld en Genk won er met 0-1. In 2016 troffen de Genkies de Oostenrijkse ploeg voor de laatste keer in Genk. Het werd toen ook 1-0 in de Cegeka Arena. In 2013 speelden de teams ook in Genk tegen elkaar en toen werd duel afgefloten bij een 1-1 stand, waardoor beide clubs de punten moesten delen.

Huidige vorm KRC Genk

Het ontslag van coach Van den Brom heeft alles te maken met de mindere prestaties die Genk de jongste weken boekt. Voorbije zondag werd er niet gewonnen bij KV Mechelen (1-1), en de Belgische beker ging voorbije week ook al verloren. Het was Club Brugge die de Genkies te slim af was in de achtste finale van de Croky Cup. In de reguliere wedstrijd werd het een 3-3 gelijkspel, maar na strafschoppen zegevierden de Bruggenaren.

Huidige vorm Rapid Wien

Rapid Wien speelt de jongste weken ook de sterren niet van de hemel. De ploeg van coach Feldhofer speelde voorbije weekeinde de stadsderby tegen Austria Wien in de Oostenrijkse Bundesliga. Het werd met 1-1 een gelijkspel in de Allianz Arena te Wenen. De ploeg van coach Feldhofer staat op de vijfde plaats van de Oostenrijkse competitie.

Lappenmand

Bij Racing Genk zijn er geen blessuremeldingen. Ook zijn er geen spelers geschorst voor de laatste Conference League match in de poule.

Rapid Wien heeft heel wat spelers in de lappenmand. Donderdag zullen en met Maximilian Hofmann en Kevin Greiml al twee verdedigers in Wenen achter blijven. Ook de doelmannen Bernhard Unger en Richard Strebinger komen niet mee naar Genk.

Prognose

En dan de prognose voor Racing Genk – Rapid Wien. Onze wedtip is een zege van de Genkies: 1-0. Wat is uw voorspelling voor dit duel in een de Cegeka Arena?

Onderstaand odds-overzicht geeft u een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor u gereed hebben staan voor deze laatste groepswedstrijd van de Europa League.

Quoteringen KRC Genk – Rapid Wien

De Belgische wedkantoren schalen de pre-odds voor de thuismatch van Racing Genk hoog in. In het 1X2 spelsysteem schalen de bookies de odd bij een zege van Rapid Wien op x 4.33 keer uw speelbedrag. Dit is de hoogste odd van dit duel.

Een overwinning van Racing Genk is goed voor een beloning van maximaal x 1.75 keer uw inleg. Een gelijkspel is een hoge quotering waard. Gemiddeld wordt er x 3.80 keer uw speelbedrag uitbetaald als Genk en Rapid de punten delen.

De UEFA Europa League match KRC Genk – Rapid Wien wordt gespeeld op donderdag 9 december om 21:00 uur in Cegeka Arena te Genk. Gaan de Genkies zegevieren en overwinteren in Europa? Laat uw voorspelling tijdig achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.be en scoor de beste deals.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN