Gent neemt het thuis in Europa League op tegen AS Roma

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 februari 2020     2 REACTIES

Aankomende donderdag vangt KAA Gent de returnmatch tegen AS Roma aan. In de heenmatch van dit Europa League duel kwam Gent net tekort. Het verloor met 1-0, maar die uitslag biedt voldoende perspectief een straffe pot in de eigen Ghelamco Arena! VoetbalGokken.be blikt vooruit en zet alle facts op een rijtje! Te beginnen met de mening van beide oefenmeesters: Thorup en Fonseca.

Jess Thorup: “Wat gaat dit geven in uitverkochte Ghelamco Arena?”

KAA Gent trainer Jess Thorup heeft gezien dat zijn elftal de kansen vers wist te houden voor de return in België: “Met deze 1-0 blijven er natuurlijk mogelijkheden voor ons. We zijn erg sterk in eigen huis. Hier waren zo’n tweeduizend supporters van ons. Wat gaat dat geven in een uitverkochte Ghelamco Arena?”

KAA Gent wint de wedstrijd
3.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
AS Roma wint de wedstrijd
2.18

Topniveau

Thorup vervolgde zijn relaas met een korte analyse van de tegenstrever: “Roma is niet het gemakkelijkste team om tegen te komen, omdat ze veel ervaring hebben en een club op topniveau zijn. Het wordt heel moeilijk.”

“Prima uitgangspositie voor return in Gent”

“Maar ik hou geen rekening met de resultaten van Roma”, verklaarde Jess Thorup tegenover Sporza. “Ik ben honderd procent gefocust op ons eigen team en hoe we iets kunnen bereiken donderdag. De wedstrijd valt niet te vergelijken met onze competitie, maar ik zie het als een prima uitgangspositie om voor meer te gaan. De verandering in gevoel, spirit en focus voor het duel is merkbaar in de groep.”

Vadis Odjidja: “Meer vertrouwen aan match beginnen”

Ook KAA Gent sterkhouder Vadis Odjidja vindt dat Gent tegen AS Roma van zijn eigen kracht moet uitgaan. “We moeten aan de match beginnen met vertrouwen dat we hier een goed resultaat kunnen neerzetten”, zei de 30-jarige middenvelder in zijn voorbeschouwing op de return waarbij het vooral belangrijk gaat zijn dat Roma niet tot scoren komt: “Het minste foutje wordt afgestraft, dus we zullen heel de wedstrijd geconcentreerd moeten zijn.”

AS Roma trainer Fonseca: “Heenwedstrijd geeft vertrouwen”

Paola Fonseca is als manager van AS Roma niet onomstreden, maar de ervaren coach en voormalig topspeler weet zijn elftal telkens weer scherp aan de aftrap te krijgen bij belangrijke matches. Dat zal donderdag ook weer nodig zijn. Fonseca: “Gent is een goed team, ze doen het goed in hun competitie en behalen de eerste plaats in een moeilijke groep voor partijen als Wolfsburg en Saint-Etienne”, vertelt Fonseca op de officiële Roma-website.

“We hebben een gecompliceerde match voor ons, waarin we enerzijds de voorsprong willen verdedigen en anderzijds graag die uitgoal willen maken. Ik weet zeker dat we met moed en ambitie zullen tonen dat we dit echt willen winnen.”

Statistieken

Gent staat in de knock-outfase dankzij een prima campagne in de groepsfase. De Buffalo’s eindigden als eerste in Groep I.

AS Roma had iets meer moeite met kwalificatie. De Romeinen werden in Groep J tweede en dat was genoeg van overwintering. Mönchengladbach had echter slechts één punt minder en liet Roma flink zweten in die groepsfase.

Head 2 Head

De wedstrijd van vorige week was niet de eerste onderlinge ontmoeting tussen beide clubs. Ook in 2009 speelden beide formaties tegen elkaar. Gent verloor toen thuis met 1-7. Ook in Rome had Gent weinig in te brengen: 3-1. Dat deel verliep vorige week in de heenmatch een pak beter dan elf jaar geleden.

Die heenmatch werd beslist door een goal van Carles Perez. De FC Barcelona huurling maakte tegen Gent zijn debuut in de hoofdmacht van de Italianen en wist dat vertrouwen direct uit te betalen met een treffer. Gent kreeg nog diverse kansen op de gelijkmaker, maar wist de gelijkmaker niet binnen te tikken.

Huidige vorm KAA Gent

Na de match in Rome ontving Gent voorbije zondag Sint Truiden in de Jupiler Pro League. Er werd vertrouwen getankt door met 4-1 te winnen. Hierdoor is Gent nog altijd tweede in de Belgische competitie. Al heeft het al wel negen punten achterstand op competitieleider Club Brugge.

Huidige vorm AS Roma

Ook AS Roma tankte vertrouwen voor de match van donderdag in Gent. De ploeg van trainer Fonseca versloeg in eigen stadion het bescheiden Lecce met overtuigende cijfers: 4-0. Roma blijft door deze ruime zege op een vijfde stek in Serie A.

Lappenmand

Centrumspits Roman Yaremchuk is de enige Gent-speler die momenteel in de lappenmand zit. De 24-jarige goaltjesdief kampt al sinds het begin van dit kalenderjaar met de naweeën van een operatie. Hij wordt pas medio maart weer terugverwacht in de kern.

Bij AS Roma is het lijstje geblesseerde een pak dikker. Davide Zappacosta (kruisband), Nicoló Zaniolo (kruisband), Amadou Diawara (knie), Antonio Mirante (meniscus) en Javier Pastore (botoedeem) zullen allen niet in actie komen in Gent.

Prognose

De prognostiek voor deze match is wellicht meer gebaseerd op hoop dan op realiteit, maar wij spelen op een overwinning voor KAA Gent. Donderdagavond zal Gent met 2-0 zegevieren op AS Roma en dat betekent niet alleen winst voor de club én de spelers van voetbalgokken.be die hierop gegokt hebben, maar ook plaatsing voor de kwartfinales.

Denkt u ook dat Gent doorgaat in de Europa League of verwacht u net als in 2009 een pandoering in eigen huis? Check alle odds op onze pagina met online bookmakers en oriënteer u alvast op de opties via onderstaand odds overzicht van de gemiddelde pre-wedstrijd quoteringen!

Quoteringen KAA Gent – AS Roma

De Belgische wedkantoren zijn door de dolle heen nu AS Roma naar de Ghelamco Arena komt. De quotering voor een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.50 keer de inleg voor deze wedstrijd het hoogst ingeschaald. Een zege van Roma levert u met x 2.18 ook een ruime verdubbeling van het speelbedrag op. Zegeviert AA Gent? Dan wordt uw inleg met x 3.00 nog net even iets hoger beloond.

De Europa League wedstrijd KAA Gent – AS Roma wordt gespeeld op donderdag 27 februari om 18:55 uur in de Ghelamco Arena te Gent. Speelt u mee via VoetbalGokken.be op de thuiswedstrijd van de Buffalo’s? Ga dan voor de straffe odds bij de Belgische wedkantoren op de bookmakerspage en zet vandaag alvast in op Gent – Roma.


Reacties

allesof...
26 februari 2020

Gent kan Roma thuis best aan. ;) Komt wel goed in Gent ;)

4 jaar geleden

progokker
27 februari 2020

Laat doelpuntje van Roma en dan is het gedaan met de buffalo's in de Europa League.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN