Europese campagne Anderlecht, Racing Genk en AA Gent nadert climax

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
24 augustus 2016     5 REACTIES

Aanstaande donderdag strijden maar liefst drie Belgische ploegen voor een plekje in de groepsfase van de Europa League. Vooral Anderlecht en Gent kunnen redelijk comfortabel uitkijken naar de terugmatch. Genk verspeelde op verplaatsing een 0-2 voorsprong en moet nu thuis alsnog het felbegeerde ticket zien te bemachtigen. De bookies zijn voor de Belgische ploegen, wie speelt u?

Anderlecht kan niet imponeren op Eupen

Waar het Europees gezien voortvarend ging met RSCA, leek de ploeg in de Jupiler Pro League-match tegen Eupen zichzelf niet. Trainer René Weiler gooide dan ook zijn complete opstelling om. Deels uit noodzaak vanwege vertrokken spelers, deels vanwege blessures bij Dennis Appiah en Frank Acheampong. De twee kwamen met kleine kwaaltjes uit de Europese wedstrijd in Praag. “Maar het is niet alarmerend. Ze zullen in de aanloop naar donderdag de training weer hervatten”, vertelde Weiler aan Het Nieuwsblad. Beide flankverdedigers raken normaal gezien dus fit voor de terugwedstrijd tegen Slavia Praag in het Constant Vanden Stockstadion.

Olivier Deschacht verwacht dat Paars-Wit de klus wel weet te klaren, maar ziet ook dat de speelwijze niet zonder gevaar is. Vooral defensief is het continu opletten geblazen volgens Deschacht: “We willen hoog voetballen. Dat is een manier van spelen waarvoor we kiezen, maar dat houdt ook risico’s in. Er ligt vijftig meter in onze rug. Misschien moeten we daarvoor eens naar oplossingen zoeken, maar we willen voetbal spelen.”

Manager Herman Van Holsbeeck is de jongste dagen veelvuldig in het nieuws: de transfer van De Maio, Dennis Praet en N’Sakala. Vooral na de teleurstellende 2-2 in en bij Eupen kreeg hij veel kritiek te verwerken, evenals coach René Weiler. Van Holsbeeck en Weiler vormen echter één blok: “Wij steunen Weiler, wat er ook gebeurt.” En zo ligt de druk plots bij de spelers. Waarmee de wedstrijd tegen Slavia Praag extra belangrijk wordt voor de rust binnen de club. Van Holsbeeck: “Weet je, sinds 2008 (de uitschakeling tegen BATE Borisov, red.) hebben we na september telkens Europees gespeeld. Slavia Praag is een ploeg die we moeten aankunnen. We zijn niet helemaal klaar, maar met een goeie mentaliteit en organisatie moet het lukken.”

Racing Genk: opnieuw aan de bak!

Genk verspeelde kinderlijk eenvoudig een comfortabele 0-2 voorsprong in Zagreb en moet nu de 2-2 op verplaatsing zien om te zetten en een thuisoverwinning. Peter Maes: “Na onze tweede goal zie je dat sommige spelers denken dat hun broodje gebakken is en beginnen ze uit positie te lopen, begint iedereen acties te maken, zijn we niet meer bij de les.” Dat moet dus deze donderdag anders volgens Maes. “Het zal niet gemakkelijk worden. Het is zeker een ploeg met talent.”

Maes baseert zijn zorgen op het feit dat Lokomotiva een satellietclub is van het grote Dinamo. Hierdoor speler er regelmatig jonge talenten bij de tegenstander van Genk. Dat zorgt ervoor dat het een goed voetballende ploeg is. “Dinamo gaat hier geen jongens ervaring laten opdoen waar ze geen vertrouwen in hebben”, citeerde Het Laatste Nieuws de Genk-coach. “Het is zeker een ploeg met talent. Het wordt donderdag vooral opletten voor Fiolic, hun nummer tien en de man die de laatste pass kan geven.”

AA Gent: vol vertrouwen ondanks kleine voorsprong

Gent trekt met een 1-2 voorsprong richting Macedonië. Een kleine voorsprong, die volgens trainer Vanhaezebrouck simpel verdedigt moet kunnen worden. Vooral gezien het vertoonde spel in de heenmatch en het feit dat de ziekenboeg langzaamaan leegloopt. Geluiden die Vanhaezebrouck als al muziek in de oren klinken. In de veronderstelling dat de poules van de UEFA Europa League gehaald worden, komen er een aantal drukke weken aan, met veel midweekwedstrijden. “De mogelijkheid van Europees voetbal in de groepsfase van de Europa League, bekervoetbal, de reguliere competitie: het kan een heel drukke septembermaand worden. In die zin hoop ik dat er binnenkort een aantal spelers volledig fit geraken zodat de kern waaruit we een wedstrijdselectie kiezen groter wordt. Noem het roteren, noem het zoals je wilt: het houdt een groep scherp en het is een enorm voordeel als je frisse jongens kan brengen.”

“Als de tegenstanders hun handen mogen gebruiken wordt het lastig”

Vanhaezebrouck had het in zijn perspraatje voorafgaand aan de returnwedstrijd van komende donderdag ook nog kort over de heenwedstrijd tegen Shkëndija. Gent slikte al vroeg in de match een tegendoelpunt maar van onderschatting was er volgens de coach geen sprake. “Iedereen wist dat het een belangrijke wedstrijd was, we waren dominant en we begonnen ook goed aan de partij maar zowel aanvallend als defensief waren we niet scherp genoeg. Als de tegenstanders ook nog eens hun handen mogen gebruiken, dan wordt het heel moeilijk.” Vanhaezebrouck was wel tevreden over de kwaliteit van de invallers. “Vooral Moses Ajala Simon vond ik heel actief. Zo zou het elke week moeten zijn: de jongens die erin komen, moeten op verplaatsing opnieuw voor een meerwaarde kunnen zorgen”, blikt de keuzeheer vooruit op de beslissende match van donderdagavond.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers zien alle Belgen de poulefase wel halen. De pre-wedstrijd quoteringen zijn dan ook stuk-voor-stuk in het voordeel van onze Belgische ploegen. Wint AA Gent zijn duel op verplaatsing? Dan keren de bookies x 1,95 keer uw inleg uit. Een gelijkspel en nederlaag levert ruim drieënhalf keer uw inleg op. Een zege van RSCA is goed voor x 1,73 maal uw inleg, terwijl een overwinning van Slavia Praag maar liefst x 4,75 waard is. De wedstrijd van Genk kent de hoogste odd van deze EL-play-off ronde. Als Zagreb wint keren de wedkantoren x 7,50 keer de inleg uit aan alle gokkers die hebben ingezet op een Kroatische overwinning. Een pre-wedstrijd quotering van x 1,44 staat klaar als Genk het thuispubliek trakteert op een winstpartij.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De laatste voorronde voor de groepsfase van de Europa League wordt afgewerkt op donderdag 25 augustus. Anderlecht en Genk bijten om 20:00 uur het spits af. Het uitduel van KAA Gent begint om eveneens om 20:00uur maar zal dus plaatshebben in Macedonië. Welke Belgische teams reiken tot aan de poulefase van de EL? Zet nu in VoetbalGokken.be en pak die kans op een mooie uitkering! Ontvang bij Unibet een inschrijfbonus tot wel 60 euro! Schrijf u hier in bij Unibet.be…[/av_promobox]

 


Reacties

vincent...
25 augustus 2016

Hopelijk gaan alle drie de ploegen door naar de Europa League.

8 jaar geleden

kaagent
25 augustus 2016

KAA Gent pakt vanavond die EL-ticket in ieder geval wel.

8 jaar geleden

weddendat
25 augustus 2016

Ik ga inzetten op de wedstrijd van Racing Genk.

8 jaar geleden

voetbal...
25 augustus 2016

Ik veracht driemaal hoera voor de Belgen! Heb op alle matches ingezet, dus nu maar hopen dat het goed gaat #belgiumbno1

8 jaar geleden

thijsb
27 augustus 2016

Top gedaan! Laat de Europa League maar beginnen.

8 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN