Europa League play-off lucratiever dan spelen op kampioenspoule

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
1 mei 2016     0 REACTIES

In het huidige Belgische play-offsysteem zijn logischerwijs alle ogen gericht op de verrichtingen van Anderlecht, Brugge en Gent in PO1. Deze wedstrijden hebben publicitair zonder meer de meeste waarde, maar vanuit het perspectief van een weddenschap zijn de verrichten onderin nog veel interessanter. De odds voor deze matches liggen vaak hoger en de kans op een verrassende uitslag is groter. Spelen voor de laatste kans maakt bij veel clubs en spelers krachten los waarvan ze zelf niet wisten ze te hebben. De ploeg die als nummer laatst de Europa League play-off ingaat (Mouscron Peruwelz in dit geval) is dan ook zelden de uiteindelijke verliezer. Momenteel staat Moeskroen derde in Groep A en bewijst daarmee wederom deze stelling. Een mooie kans derhalve voor de spelers bij VoetbalGokken.be om te profiteren van deze extra kennis.

Laatste strohalm-effect

Het gevaar op terugvallen naar de ProLeague is geweken. Voor Leuven viel het doek. De ploeg had slechts één punt minder behaald in de reguliere competitie dan Moeskroen en St. Truiden, maar moest desalniettemin de spullen pakken. Na de laatste match was het doeken toe voor het team. Westerlo geraakt precies tussen nacompetitie en degradatie in en was klaar voor deze jaargang. Moeskroen wist dus ternauwernood degradatie te ontlopen in een zinderde slotfase van het eerste deel van voetbaljaargang 2015-2016. Inmiddels heeft Moeskroen vijf uit vier behaald en heeft het nog alle kans op het scoren van een Europa League-ticket. Zeker met het thuisduel tegen de huidige leider in Groep A – Kortrijk – nog voor de boeg. Het kan verkeren. Deze opleving is een terugkerend fenomeen en wordt ook in andere voetballanden gesignaleerd. De wederopstanding van Mouscron Peruwelz wordt ook wel omschreven als het laatste strohalm-principe. Een term die gokkers beter zouden onthouden als het gaat om wedstrijden aan het einde van een seizoen. Veel (hoge) uitbetalingen volgen nadat er gespeeld is op een laagvlieger, die ineens in de hoogte schiet. De groep die hierop inzet is meestal klein en daardoor blijven de odds tot vlak voor aanvang van de wedstrijd hoog.

Strategisch inzetten

Het tijdstip van inzetten is erg belangrijk. Te ver vooruit een inzet plaatsen is ongunstig, omdat er dan relatief weinig informatie beschikbaar is over de opstelling, tactiek en bijvoorbeeld het arbitrale trio. Te laat inzetten kan betekenen dat de bookies, vanwege het juist wel beschikbaar zijn van die info, de quoteringen hebben aangepast en dat een inleg minder oplevert. Veel gokkers spelen 1 dag voor de wedstrijd en plaatsen hun voorspelling in de avonduren. Dit betekent in veel gevallen dat de volgende ochtend de odds worden bijgesteld door de bookies. Bij positief nieuws over Waasland-Beveren op vrijdagavond zou dat een lagere pre-wedstrijd quotering opleveren op zaterdagochtend. Bij slecht nieuws voor Kortrijk – bijvoorbeeld een ernstige blessure van spits Athanasios Papazoglou – zorgt dat juist voor hogere quoteringen als Kortrijk toch gaat winnen. Gokkers laten zich namelijk snel beïnvloeden door dit soort berichten. Het slim inspelen op deze berichten kan ook behoorlijk veel voordeel opleveren bij de uitbetaling. Iedereen wil natuurlijk inzetten tijdens de piekmomenten, door wekelijks de voorbeschouwingen op VoetbalGokken.be te lezen blijft u continu op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van topclubs in binnen- en buitenland. Alleen met voldoende kennis over de gedragingen van de bookmakers en de situatie bij de voetbalclubs zorgen ervoor dat u strategisch kunt inzetten.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers die zijn aangesloten bij VoetbalGokken.be hebben allemaal een officiële Belgische licentie en zijn meermaals gecontroleerd op betrouwbaarheid en liquiditeit. Het spelen via onze website is dan ook zonder risico op het in zee gaan met louche bookies. Via onze bookmaker-pagina krijgt u een goed overzicht van de partners waarmee wij samenwerken en welke voordelen er voor u zijn. Om te illustreren dat de Europa Leagueplay-off lucratiever kan zijn dan PO1 zetten wij hieronder enkele pre-wedstrijd quoteringen voor de komende speelronde op een rijtje. Bij Moeskroen – Kortrijk krijgt u in alle gevallen meer dan 2,5 keer uw inleg uitgekeerd mits u natuurlijk de juiste uitslag heeft gekozen. Moeskroen staat gequoteerd op x 2,60. Kortrijk – dat op verplaatsing speelt – krijgt eenzelfde odd mee x 2,60. Een puntendeling wordt door de wedkantoren op x 3,50 gezet.

In vergelijk de PO1-wedstrijd tussen Genk en Waregem (vrijdag 6 mei om 20:30 uur) heeft de volgende quoteringen: winst Genk x 1,50, winst Waregem x 6,50 en een gelijkspel x 4,30. De odds voor de thuisploeg zijn hierbij vele malen lager dan in de Europa League poule. De uitkeringen voor uitwinst en puntdeling liggen iets hoger, maar zijn dan ook een stuk onwaarschijnlijker.


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN