Europa League-knaller Standard Luik op weg naar Arsenal

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
2 oktober 2019     3 REACTIES

Het wordt deze week echt smullen in de Europa League. Komende donderdag staat er een echte knaller voor Standaard Luik op het programma. Luik-trainer Michel Preud’homme en zijn ploeg gaan dan naar Arsenal om de tweede ronde van de Europa League groepsfase te spelen. Arsenal en Standaard pakten in de eerste ronde beide drie punten. Zijn de Luikenaren er klaar voor om dit in het Emirates Stadion nog eens haarfijn over te doen? De Belgische wedkantoren sluiten niets uit en dat zorgt voor zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen. Kan Standard Luik stunten thuis bij The Gunners of niet? Wij zien graag uw mening op VoetbalGokken.be!

Michel Preud’homme: “Best mogelijke resultaat halen bij Arsenal”

Het team van trainer Michel Preud’homme draait op volle toeren in de Jupiler Pro League, maar de komende wedstrijd tegen Arsenal is het echte werk. Die match wierp voorbije weekend als zijn schaduw vooruit. Toen moesten de Luikenaren in de Jupiler Pro league de eerste plek afstaan aan Club Brugge nadat de Rouches een gelijkspel hadden gespeeld tegen Charleroi (1-1). Preud’homme denkt echter niet dat dat op weg naar de wedstrijd tegen Arsenal zijn tol gaat eisen. “We gaan voor het best mogelijke resultaat bij Arsenal. We zullen het wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Daarna maken we de rekening op. Maar we beginnen eraan met de overtuiging in elke wedstrijd het maximum te geven”, stelt de trainer ons gerust.

Arsenal wint de wedstrijd
1.33
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
5.25
Standard Luik wint de wedstrijd
8.00

Renaud Emond: “Dat wij ons mogen meten met Arsenal”

Voor Standard Luik is het een droom om te mogen spelen in het Emirates Stadion tegen Arsenal. Ook aanvaller Renaud Emond kan niet wachten op donderdag als het startsignaal afgaat in Londen. “We zijn blij dat we tegen grote ploegen kunnen aantreden, dat we ons mogen meten met topteams als Arsenal”, zegt Emond bij Sporza.

Net als Standard Luik stuitte ook Arsenal, voorafgaand op de wedstrijd van donderdagavond, op een gelijkspel in de Premier League. Voorbije maandag werd het ook een 1-1 gelijkspel voor The Gunners die op bezoek waren bij Manchester United.

Unai Emery: “Tegen United vertrouwen getankt voor Standard”

Het wil nog niet vlotten bij Arsenal dit seizoen, maar de 1-1 tegen Manchester United geeft de club vertrouwen voor de match van donderdag tegen Standaard Luik. Emery: “We hebben goed gespeeld tegen United, al moet het offensief nog beter. Maar die verbeteringen in het spel nemen we mee naar de Europa Leaguematch van donderdag. Ik ben blij met de prestatie tegen United en zullen richting de volgende wedstrijd blijven werken om onszelf te verbeteren. We gaan met passie toewerken naar de komende Europa Leaguematch”, zo vertelde hij op de persconferentie.

“Fysiek en fitheid gebruiken tegen Luik”

Emery vervolgt: “We zullen fysiek sterk moeten zijn, dat is het belangrijkste in het hedendaagse voetbal. We hebben fitte en sterke spelers die goede (tactische) kwaliteiten bezitten. En die zullen we moeten gebruiken om komende donderdag te winnen”, aldus de coach van The Gunners.

Statistieken

Standard Luik en Arsenal hebben in Groep F de eerste drie punten geoogst in de openingsmatch. Arsenal won met 0-3 van Eintracht Frankfurt en Standaard wist thuis met de eer te strijken door met 2-0 te winnen van Guimaraes. The Gunners staan op doelsaldo iets hoger dan de Lukenaren en leiden daarmee de eerste plek.

Head 2 Head

Het is precies tien jaar geleden dat Standard Luik tegen Arsenal uitkwam. In 2009 speelden de Luikenaren ook in de groepsfase tegen elkaar. De eerste ontmoeting was in Luik en die werd met 2-3 door Arsenal gewonnen. Standard startte de wedstrijd zeer overtuigend en scoorde twee keer in de eerste tien minuten. Pas net voor de rust maakte Arsenal de 2-1 door een doelpunt van Nicklas Bendtner. Onze landgenoot Thomas Vermaelen maakte de gelijkmaker met zijn treffer in de 78 minuut. De drie punten gingen uiteindelijk naar Arsenal doordat de Kroaat Eduardo in het slot van de wedstrijd scoorde. In november van dat jaar ging Standard naar het Emiratis Stadion, maar wist daar niet te scoren. Het werd toen 2-0 in het voordeel van de ploeg uit Londen.

Huidige vorm Standaard Luik

Beide ploegen hebben al een reeks ongeslagen matches op rij achter hun naam staan. Standard Luik verloor begin vorige maand van RSC Anderlecht met 1-0, maar is in de matches daarna niet verslagen. Tegen Charleroi werd voorbije weekend geen driepunter binnengehaald (1-1). Ook in de openingswedstrijd van Groep F in de Europa League bleven de Luikenaren overeind door de thuiswedstrijd tegen Guimaraes  winnend af sluiten: 2-0.

Huidige vorm Arsenal

Arsenal verloor zijn laatste op 24 augustus en dat was tegen Liverpool in de Premier League met 3-1. Die opgelopen schade werd in de twee competitiewedstrijden daarna niet echt rechtgezet. Thuis tegen Tottenham Hotspur werd het met 2-2 een gelijkspel en een week later deden The Gunners hetzelfde bij Watford FC, maar verloren werd er tot nu toe niet meer door Arsenal. In de openingswedstrijd van de Europa League speelde Arsenal tegen de vierde ploeg uit de groep, Eintracht Frankfurt. In het Duitse Frankfurt wist Arsenal met 0-3 overtuigend te winnen. Ook in de EFL Cup maakte de ploeg van Emery een goede start aan het bekertoernooi. Van Nottingham Forest FC wist Arsenal 5-0 ruimschoots te winnen en zodoende de ploeg uit Nottingham vroegtijdig uit het bekertoernooi te knikkeren.

Lappenmand

Standard Luik-speler Noe Dussenne kan donderdag wegens een knieblessure niet mee afreizen naar Londen. Dussenne heeft al sinds midden augustus last van zijn blessure. Arsenal heeft met Elile Smith Rowe (hoofdblessure) en de Fransman Alexandre Lacazette (enkelblessure) twee spelers in de lappenmand.

Prognose

We verwachten dat Standard Luik het bijzonder zwaar gaat krijgen in Londen. Onze prognose is dan ook 4-1 van Arsenal. Daarmee verwachten we dat de Rouches wel een keer de kans krijgen om ook echt te scoren, maar het een driepunter op zak terugkeren naar Luik zit er volgens ons niet in. Weet u het beter? Laat het de Belgische wedkantoren vandaag nog weten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Arsenal – Standard Luik

De Belgische wedkantoren schroeven de pre-wedstrijdquoteringen hoog op voor de avontuurlijke wedstrijd op verplaatsing van Standard Luik. Mochten de Luikenaren winnen in het Emirates stadion dan wordt het een groot feest want uw inleg wordt x 8.00 keer uitbetaald. U hebt dan ook meteen de hoogste odd van deze wedstrijd bij de kraag gegrepen.

Voor een gelijkspel willen de bookmakers met x 5.25 keer de inleg ook diep in de buidel tasten om u te ruimschoots te belonen. Voor winst van Arsenal moeten we het doen met een quotering van x 1.33 keer de inleg.

De Europa League-match Arsenal – Standard Luik wordt gespeeld op donderdag 3 oktober om 21:00 uur in het Emirates stadion te Londen. Zet uw voorspelling voor deze topwedstrijd van de Luikenaren alvast in bij uw favoriete bookmaker en profiteer van de hoogst mogelijke odd voor de spetterende match van Standaard bij Arsenal.


Reacties

bobgok
3 oktober 2019

Dit is een tandje te hoog voor Standard. Arsenal speelt ook nog eens thuis. De Gunners zegevieren

5 jaar geleden

ysentje
3 oktober 2019

Luik zal er een hoop voor moeten doen, maar ik gok toch op een gelijkspel.

5 jaar geleden

kampioe...
4 oktober 2019

Een stunt van Standard was leuk geweest, maar tja dit is wel Arsenal.

5 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN