Europa League: KAA Gent via Saint Étienne naar knock-out?

Dit bericht delen
Top 5 bookmakers Bekijk alle
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
      Speel
27 november 2019     1 REACTIE

In de Europa League gaat KAA Gent deze donderdag op reis naar AS Saint-Étienne. Het doel is om de Franse ploeg te verslaan en daarmee de eerste plek in Groep I in ere te kunnen houden. De Belgische wedkantoren schatten de kans op een zege van Gent hoog in, maar zien ook de thuisploeg zegevieren. Dat betekent dat de quoteringen straf ingedeeld zijn en VoetbalGokken heeft die odds alvast voor u opgezocht.

Jess Thorup: “Saint Etienne heeft krachtig team”

KAA Gent heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van Europese overwintering. Gent trainer Jess Thorup hoopt die donderdagavond tegen Saint-Etienne te kunnen verzilveren, maar weet dat dit niet zomaar gedaan is. “Saint-Etienne is een heel krachtig team maar ze hebben ook veel jongens die zeer technisch onderlegd zijn. Ze beschikken ook over heel wat ervaring en slagen er ook in om veel mooie doelpunten te scoren”, analyseert Thorup de tegenstander in het Nieuwsblad.

AS Saint-Étienne wint de wedstrijd
2.30
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.40
KAA Gent wint de wedstrijd
3.00

“Onze ambities reiken verder dan de groepsfase”

Toch kijkt ook de trainer al iets verder dan de wedstrijd tegen de Franse ploeg uit Etienne. “Onze ambities reiken verder dan de groepsfase”, zegt Thorup die donderdag graag een kopie ziet van de wedstrijd op verplaatsing in en tegen Wolfsburg. “In mijn voorbereiding heb ik vooral onze eigen match tegen Wolfsburg gebruikt, maar natuurlijk heb ik ook hun laatste matchen geanalyseerd. Ik wou vooral aan mijn spelers tonen dat we met ons vertrouwen en diezelfde strijdersmentaliteit ver kunnen geraken”, aldus de Deen bij Belga.

Ghislain Printant: “Er wacht ons donderdag een moeilijke tegenstander”

Vanop de derde plek in de groep zit Saint-Etienne niet echt te wachten op de komst van de koploper, maar trainer Ghislain Printant wil vooraf de handdoek niet in de ring gooien. “Er wacht ons donderdag een moeilijke tegenstander”, zegt de coach van Saint Etienne.

“Gent geeft hoog druk”

Printant ging met zijn ploeg voor de eerste wedstrijd in de groep naar Gent en die match kan de trainer zich nog goed herinneren. Komende donderdag weet Printant dus met wat voor ploeg zijn op eigen veld komt te staan. “Gent is een ploeg die het zijn opponent heel moeilijk maakt door hoog te spelen en druk te zetten. Wij moeten daarom de hele wedstrijd geconcentreerd blijven spelen en de aanvoer naar hun aanvallers zo goed mogelijk trachten te onderbreken”, analyseert de trainer van de Franse ploeg.

Loïc Perrin: “Gent speelt in een sterke competitie”

Ook Saint Etienne kapitein Loïc Perrin weet wat er donderdag te doen staat. “Gent speelt in een sterke competitie. Het team heeft enorm veel spelers met ervaring en kan ook terugvallen op enkele internationals. Wat ons betreft zit de sfeer wel goed, ondanks de mindere start”, zegt Perrin over de match in het Geoffroy Guichard stadion.

Statistieken

KAA Gent is met acht punten heer en meester in Groep I van de Europa League. De ploeg van Thorup wordt achtervolgt door de Duitse ploeg Wolfsburg dat vijf punten op de teller heeft staan. De tegenstander van donderdagavond AS Saint-Étienne (derde) en de nummer vier in de groep Oleksandriya hebben beide vier punten.

Head 2 Head

De onderlinge ontmoetingen met Gent en het Franse Étienne zijn op één hand te tellen. De wedstrijd van twee maanden geleden brandt ons nog op het netvlies. In de Ghelamco Arena wist Gent met 3-2 te zegevieren van Étienne. In de zomer van 2014 speelden de ploegen een vriendschappelijke match ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Buffalo’s wisten twee keer te scoren (2-0) en daar bleef het dan ook bij.

Huidige vorm AS Saint-Étienne

AS Saint-Étienne zit in een molen waarin er niet wordt verloren, maar ook elke wedstrijd niet winnend wordt afgerond. Voorbije zondag speelden de ploeg van trainer Claude Puel tegen Montpellier in de Franse Lique 1. Die wedstrijd werd thuis gespeeld en eindigden met dezelfde stand op het scorebord als waarmee het begon (0-0). Van Nantes werd die week ervoor wel gewonnen (2-3). In de Europa League doet Saint Étienne het wat minder. Drie van de vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel (Wolfsburg uit 1-1, Oleksandriya uit 2-2 en thuis tegen die Oekraïense ploeg werd het 1-1).

Huidige vorm KAA Gent

Gent trof voor de wedstrijd op verplaatsing tegen AS Saint-Étienne tweemaal Royal Antwerp in de Jupiler Pro League. De inhaalwedstrijd van voorbije donderdag kostte Gent drie punten (3-2 van Antwerp). Voorbije zaterdag kwam Royal Antwerp naar de Ghelamco Arena en die match werd een gelijkspel 1-1. In de Europa League won Gent zijn laatst gespeelde wedstrijd. In Wolfsburg wist de ploeg van Thorup met 1-3 knap af te rekenen met de Duitse subtopper dat in Gent nog met een gelijkspel 2-2 er goed vanaf kwam.

Lappenmand

Bij KAA Gent zijn er weinig spelers die door fysieke klachten niet mee kunnen reizen naar Saint-Etienne. Alleen de al langgeblesseerde Giorgi Chakvetadze (knieblessure) kan nog steeds niet aansluiten bij de ploeg van Thorup. Trainer Loïc Perrin heeft iets meer te puzzelen. Met aanvaller Charles Abi, verdediger William Saliba zijn er sowieso twee spelers die niet ingezet kunnen worden. Er is een kleine kans dat middenvelder Yohan Cabaye wel weer aan kan sluiten bij de selectie van Perrin.

Prognose

Onze prognose is dat Gent deze wedstrijd gaat zegevieren. In het Franse Etienne verwachten wij dat een 0-2 van de Buffalo’s heel reëel zal zijn. Denkt u dat ook of verwacht u een heel andere uitslag van Gent? De Belgische wedkantoren zijn benieuwd naar uw voorspelling.

Quoteringen AS Saint-Étienne – KAA Gent

De quoteringen voor de wedstrijd op verplaatsing van Gent zijn gelijkwaardig ingedeeld. Winst van AA Gent staat genoteerd op een straffe x 3.00 keer uw inleg. Voor een thuiszege van Saint Étienne keren de Belgische wedkantoren x 2.30 keer het speelbedrag uit.

Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem voor deze vijfde Europese speelronde van de Buffalo’s de hoogste odd van deze match mee. Worden de punten verdeeld in het Franse Saint Étienne? Dan wordt uw inleg hierop x 3.40 keer meer waard.

De Europa League match AS Saint Étienne – KAA Gent wordt gespeeld op donderdag 28 november om 18:55 uur in het Geoffroy-Guichard stadion te Saint-Étienne. Is Gent na deze wedstrijd nog koploper van Groep I door de Franse thuisploeg te verslaan op eigen bodem? Laat het de bookmakers weten en profiteer van straffe odds via VoetbalGokken.be!


Reacties

hazarddd
29 november 2019

De Buffalo's hebben keihard gewerkt. Dat had beloond moeten worden met een doelpunt. Helaas zat dat er niet in.

4 jaar geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

7 juni 2023     0 REACTIES

Champions League finale: Manchester City – Inter Milaan

Deze zaterdag wordt de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Manchester City en Inter Milaan tre...

Lees meer
7 juni 2023     0 REACTIES

Straffe odds UEFA Conference League finale: Fiorentina – West...

Deze woensdag staan vele ogen gericht op de finale van de UEFA Europe Conference League. De finalisten z...

Lees meer
19 mei 2023     0 REACTIES

Straffe odds PO1 match KRC Genk – Royale Union SG

In PO1 treffen KRC Genk en Royale Union SG elkander deze zondag in de Cegeka Arena. De teams kunnen zich...

Lees meer
15 mei 2023     0 REACTIES

Wedden op halve finale Manchester City – Real Madrid in UEFA ...

In de UEFA Champions League worden deze week de returns in de halve finales bekampt. Deze woensdag treff...

Lees meer
EERLIJKE REVIEWS
BELGISCHE BOOKMAKERS
HET LAATSTE NIEUWS
WED STRATEGIEËN